KAUPALLINEN YHTEISTYÖ RUDUKSEN KANSSA

 

Tänä viikonloppuna jatkuu taas pihahommat, vaikka olisi toki paljon muuta kivaa tekemistä tälle viikonlopulle, kuten Design Market! Edellinen pihapostaus kuukauden takaa löytyy täältä :)

Nyt vähän laajempaa kuvaa kiviosuudesta. Tähän mennessä olemme siis saaneet ladottua golfkivet (klikkamalla löydät varsinaisen kivituotteen tuotetietoineen) autotallin viereen, valettua betoniperustukset muureille, kasattua muurit ja valettua betonit niiden sisälle pitkälle suoralle. Autotallin taakse jäävä osuus on tarkoitus täyttää betonilla tänä viikonloppuna. Sitten saadaan liimattua kannet paikoilleen, nyt laitoin ne vain kuvia varten hatuiksi muurikiville. Päädyt on huoliteltu päätykivillä, muutamaa jouduimme sahaamaan lyhyemmäksi naapureilta lainatulla kivilaikalla. Onnea on ihanat naapurit <3 !

Meillähän on rinnetontti, siksi muurit, jotta saadaan nurmikko-osuus suoremmaksi ja ilme tasaisemmaksi. Muurit loivenevat toiseen päähän, koska nurmikko on tarkoitus laittaa loivaksi. Rakennusluvassa on portaat pääovelle päin, lisäksi ideoimme pienemmät portaat kulkuväylältä pihalle ja terassille, emme halunneet blokata kulkua siinä kohtaa muurilla. Pääovelle vievien portaiden perään upotetaan muutama porraskivi nurmikkoon.

Viime viikonloppuna loppui sora, sitä menee uskomattomat määrät muurien alle ja taakse (routimista estämään) sekä porraskivien alle. Muutama porraskivi odottaa siis soraa, saadaan ne raahattua sitten paikoilleen. Kahdelta ihmiseltä tosi painavien betonikivien liikuttelu onnistuu nokkakärryillä ja loppusuora hoidetaan naruilla. Tämäkin niksi kopioitiin kätevästi ammattilaisilta, jotka ystävällinen naapuri oli järjestänyt tekemään omaa pihaansa. 

Sitten alkaisi kivihommat olla puserrettuna. Onhan tuo ihan uskomaton juttu, että ollaan omin käsin saatu tämäkin projekti näin pitkälle. Tuhansia kiloja suursäkeistä lapioitua soraa, tuhansia kiloja betonikiviä lavalta kottikärryillä työmaalle, satoja kiloja lapioitua kivituhkaa... Kaikille rakentamista suunnitteleville tee se itse-ihmisille tämä on tietysti itsestään selvä juttu, mutta alaa tuntemattomille tiedoksi, on se mahdollista, tehdä pihakivityöt itsekin!

 

Kommentit (4)

Lyde
5/4 | 

Upeelta näyttää, erityisesti nuo portaat! Osittain teidän esimerkistä innostuneena (ja pihakivibudjetin osittain muuhun käyttäneenä) olen alkanut vakavasti harkita että tehtäsikin kiveys itse. Edellisen talon pihalla harjoittelin pienempiä alueita, ja kyllä niistä ihan siedettävät tuli, täällä on vaan niin isoja aloja että siksi hirvittää... Entäs jos te tulisittekin tekemään tämän, nyt kun kokemustakin alkaa jo olla..? :-D

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/4 | 

Tehkää ite, suosittelen! Ei oo vaikeata, on vain hidasta ja tarkkaa! Meitä ei kannata edes ajatella, tämän jälkeenhän mekin ollaan jo ammattilaisten hinnoissa :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla