Kirjoitukset avainsanalla Sinnerlig

K-tuolin uudistamisen jälkeen ruskea korkkinen Sinnerlig-penkki sen vieressä alkoi tökkiä, kannoin siitä kukkaset tv-tasolle ja kirjat ruokailutilan kaapin päälle. Kevättä kohti saisi olohuoneen ilme pysyä nyt aika raikkaana.

Penkki on sen verran pitkä, että piti ihan ottaa mittanauha käteen ja sovitella sille uutta paikkaa. Periaatteessa en pidä tästä, että ensin hankitaan ja sitten etsitään kalusteelle paikka talossa, mutta näiden Sinnerligien kohdalla olen yllätyksekseni tehnyt poikkeuksen. 

Meillä on tarve penkille kahdessakin paikassa, eteisessä ja yhdistetyssä kodinhoitohuoneessa-saunan pukkarissa. Kumpaakaan tilaan tuo penkki ei mahtunut. Sijoitin sen siis toistaiseksi mahdollisimman lähelle tuulikaappia eli eteistä, vaikka se on tuohon kohtaan vähän liian syvä. Tuohon on nyt kuitenkin kätevä heittää reput ja kassit kotiin palatessa.

Talossa on vielä monet kohdat vailla tälläistä hienosäätöä naulakoiden, koukkujen ja pienten säilytysjuttujen kanssa.

Näiden kuvien kautta kerron muuten samalla viittä vaille valmis - rakentamista suunnitteleville, että pääoven ja väliovien asennus jää sitten muuten asukkaille. Pääovessa oli asentamisen jälkeen lisäksi kauheasti askartelemista, kun kaikki kynnykset ja smyygit pitää itse mitoittaa, yksityiskohdat miettiä ja tarvikkeet hankkia. Terassin ovien asennus kuuluivat toimituspakettiin, joten niistä saimme otettua mallia. Meidän kaikki väliovet kuuluivat vvv-toimitukseen ja ovat mallia Jeld-wen valkoinen peruslaakaovi.

Puhumattakaan alakerran väliovista, missä meilläkään ei ajatus kantanut niin pitkälle, että olisimme hoksanneet tilata ajoissa oviaukot oikeankorkuisina. Kastellin miehet vain tekivät ne standardien mukaisesti. Betonilattian kanssa kun ei tule kynnystä, niin nyt oviaukko on hiukan liian korkea, karmit ja sitä kautta myös väliovet jäävät vähän ilmaan. Listat laitoimme sitten kuitenkin lattiaan saakka, oli fiksumman näköistä niin. Monta tälläista pikkupikku juttua, jotka varsinkin sinä hetkenä ärsyttävät, mutta jotka ajan saatossa unohtuvat ja joita ei niin enää ajattele.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä taloudessa tehdään hankintoja sekä hyvin harkiten mutta myös todella yllättäen ex-tempore. Koko Ikean Sinnerlig-sarja kuuluu osastoon ex-tempore, sarjaa on tullut meille aika montakin osaa jo ihan pikkuhiljaa ja yllättäen...

Tässä yhtenä päivänä satuin saamaan autokyydin Ikeaan (mehän olemme siis harvinainen autoton perhe)  ja heti muistin tarkistaa, onko ihanaa Sinnerlig-penkkiä (eli sohvapöytää) vielä myynnissä. Sitähän oli ja eikun yksi kappale auton kyydillä kotiin.

Penkkiä olen halunnut meille alunperinkin enemmän kuin ruokapöytää, koska se on monikäyttöinen niin kotona kuin tapahtumissa töissä. Katsokaapa täältä kollegan blogista, miten ihanalta meidän 1kertaa2-tuotteet näyttää tuon penkin päällä <3. 

Penkin paikka saattaa meillä vielä vaihtua, mutta aluksi laitoin sen ikkunan eteen kukkapöydäksi. 

Tuon ihanan mustan puulinnun ostin Kölnistä, valmistajatiedot heitin vahingossa menemään.

Ja kyllä, tiedän, että kuvissa näkyy erittäin pahasti se, että alakerrassa ei ole vielä listoja ikkunoiden ympärillä. Yläkerrassa listoittaminen sen sijaan on jo alkanut, jee! Kohta vuosi ollaan tässä talossa asuttukin.

Kommentit (0)

 

Kodin Kuvalehden yhteisösaitin teema on tällä viikolla yksinäisyys. Ei se minullekaan ihan vieras aihe ole ja ajattelinkin siitä muutaman sanasen sanoa. 

Olen ollut viimeksi "oikeissa töissä" melkein 7 vuotta sitten, siitä asti äitiyslomalla, freelancerina ja yrittäjänä. Koko tämän ajan olen aina tehnyt töitä kotona, minulla ei ole koskaan ollut työtilaa. Välillä se on ollut kustannuskysymys, pääasiassa kuitenkin ihan käytännön sanelema juttu, siirtyminen työpaikalle kun ei vie tällä järjestelyllä kauaa aikaa. Lapset vain päiväkotiin ja kouluun, sitten takaisin kotikoneelle, tehokas työpäivä kotona ja pääsen vielä hakemaan nuorimmaisen ihmisten aikoihin päiväkodista kotiin. Illalla saatan tehdä vielä joitain työjuttuja.

Välillä, varsinkin muutamia vuosia sitten alussa, kun oli hiljaisempia jaksoja työssä, oli välillä tosi yksinäinen olo, kun ei ollut työyhteisöä, niitä oman alan työkavereita, joiden kanssa saisi jakaa päivittäiset mietteet, ongelmat tai rupatella niitä näitä ja käydä yhdessä lounaalla. Oli jotenkin ulkopuolinen, haahuileva ja päämäärätön olo, sitä tunnetta ei voi kukaan muu kuin toinen itsensä työllistäjä tunnistaa. Kaikki jännä tuntui tapahtuvan aina jossain muualla eikä kukaan kertonut, joko muistanut tai edes tajunnut kertoa siitä minulle, että olisin voinut tulla mukaan.

Niinpä aloin rohkeasti liikkumaan yksin tilaisuuksissa, tapahtumissa, hain ja pääsin mukaan ammattiyhdistykseen, kontaktoiduin ja tutustuin uusiin ihmisiin. Edelleenkin saattaa ihan joinain satunnaisina päivinä, kun puurran pitkää suunnitteluprojektia yksin kotona, tulla yksinäinen olo, mutta en enää sitä hätkähdä. Viihdyn kyllä yksinkin. Tiedän, että ihanat kollegat ovat vain faceviestin päässä minusta, ihan soitellakin voidaan päivisin! 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram