Kirjoitukset avainsanalla betonilattia

 

Ihana aurinko saapui vihdoin näyttäytymään meille Helsinkiinkin! Viikonloppuna saivat meiltä joulukoristeet lähteä, vain loput joulukukkien jämät maljakossa ja muutamat kynttilät saivat jäädä sulostuttumaan meidän pimeitä iltoja vielä. Kuviin tallentui lämmin ja kellertävä kevään valo, mikä johtuu varmaan siitä, ettei sinistä sävyä kuviin tuovaa lunta meillä edelleenkään ole.

Tuntuu jotenkin ihanan raikkaalta aloittaa uusi vuosi aina puhtaalta pöydältä. Toki mitään hankittua ei heitetä kokonaan pois, siirretään vain syrjään kaappeihin odottamaan taas seuraavia vuodenaikoja ja uusia inspiraatioita.

Kuvasimme pitkästä aikaa koko alakerran: sekä ruokailutilan, keittiön että olohuoneen. Laittelen kuvia sitä mukaa blogiin, kunhan mies ehtii ne minulle käsitellä ;)

Kun joulua ja koristeita on kuorittu päältä pois, paljastuvat huonekalut paremmin. Meidän alakerrassa olen tyytyväinen viime syksynä hankittuun Menun ruokapöytään ja tietysti erityisen tyytyväinen isoon Lundian Fuuga-kaapistoon, joka meille taisi tulla vuoden 2016 keväällä. Se kätkee sisäänsä kaikki säästetyt sisustus- yms. tärkeät lehdet. Sen päälle on myös kiva tehdä vaihtelevia asetelmia ja näkymiä. Näissä kuvissa kaapin päällys on oman käsitykseni mukaan nyt suhteellisen paljas, joskus on paljonkin tavaraa kaapin päällä. Kaikki kuitenkin omaan makuuni kaunista ja inspiroivaa, joten saa olla välillä myös runsaampaa. Nyt kuitenkin kaipaan paljautta.

Kuvassa kaapin päällä näkyvät suosikkimaljakkoni ovat Marimekolta, jotka ovat kauniita paljaaltaankin ilman kukkia. Maljakkoihin liittyen minulla on yksi haave tai paremminkin himotus. Noiden seuraan sopisi todella hyvin saman suunnittelijan eli Carina Seth Anderssonin Pallo ja vaihteeksi mustana! Olen katsellut sitä täältä. Se olisi tyylikäs elementti myös ilman kukkia. Tummassa maljakossa eivät näkyisi kukkien varret eikä likaantuva vesi, mikä joskus tökkii kirkkaissa maljakoissa.

Ruokailutilaan liittyy ikuisuuspulmani eli ruokapöydän päällä oleva valaisin, olen siitä ennenkin kirjoitellut blogiin. Jokohan tämä vuonna saisin miehen pään käännettyä tästä kuparisesta Tompasta johonkin muuhun valaisimeen :) Minulle tämä ei kestänyt aikaa ja olen tähän todella kyllästynyt. Valaisuteho on myös onneton esim. iltapäivällä läksyjen tekemiseen.

Myös ruokapöydän tuolit voisi vaihtaa, vaikka ei näissäkään mitään vikaa ole. Katsotaan, mihin tämä vuosi on menossa ja mitkä sen mahdollisuudet ovat...Mitään tiettyä tuolia ei ole haaveissa vaan kaikki, sekä klassikot että markkinoille tänä vuonna tulevat uutuudet otetaan huomioon.

Kuulun pieneen blogiryhmään, jossa on joka kuukausi jokin tietty teema. Jokainen postaa omien mahdollisuuksiensa mukaan aiheesta. Tammikuussa omiinkin ajatuksiini sopivan teeman eli postaus uuden vuoden sisustushaaveista antoi Giselda ja hän myös tekee koonnin kaikista aiheen postauksista.

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Keväällä, itse asiassa pääsiäisenä, tulee kaksi vuotta asumista uudessa talossa. Uskomatonta. En voi sanoa, että aika olisi aina mennyt nopeasti, esim. viime syksynä se meni ihan jumalattoman hitaasti, kun rakensimme pihaa, eikä se tuntunut tulevan ikinä valmiiksi...

Tässä vaiheessa onkin hyvä kertoa kokemuksia eri valinnoista, mitä taloon tuli tehtyä. Katso tästä linkistä, kuinka kerroimme kokemuksia mustasta keittiöstä.

Postauksen kuvat on koottu olemassaolevista kuvista, joissa näkyy mahdollisimman paljon paljasta lattiaa, vaikka kodissa ei kaikilta osin ihan tältä enää näytäkään. Vanhoille raksa-aikaa seuranneille lukijoille tämä kaikki on meiltä tuttua, mutta tiivistän tähän asiaa nopeasti uusia lukijoita varten.

Yksi ihan ehdoton haave, mikä oli olemassa samantien, kun tontista kuulimme, oli saada taloon betonilattiat ja -kylppärit. Se oli myös syy, miksi valitsimme viittä vailla valmis-toimitussisällön talotoimittajalta, kun tällaisia juttuja ei avaimet käteen-paketteihin kuulu. Rakkaus betoniin on todella vanha juttu, en ihan tarkkaan muista, kuinka vanha, mutta liittynee johonkin haaveeseen loft-asumisesta muinaiselle 1990-luvun loppupuolelle, kun muutimme Helsinkiin. Viime vuosina betonipinnoista on tullut todella trendikkäitä ja sen jälkeen, kun me teetimme omat pintamme, monenkirjavia alan toimijoita on tullut lisää.

Meillä on betonipinnoitetta koko alakerran lattioissa, siivessä sijaisevissa kylpytilojen ja kodinhoitohuoneen lattioissa ja niiden seinissä sekä yläkerran kylpyhuoneen lattiassa sekä seinissä. Kaikki kosteat tilat ovat siis betonipinnoitetta, yhtään laattaa ei ole käytetty. Kaikki pinnat toteutti sama tekijä, Designbetoni. Kokonaisuutena kaikki nämä pinnat olivat keittiön jälkeen toiseksi arvokkain sisustuspintamateriaali/kiintokalustehankinta taloon. Designbetoniin päädyin hyvinkin nopeasti, kun he olivat tehneet pariin suunnittelemaani kohteeseen lattiat ja olivat jo silloin varmaankin tunnetuin, pitkäaikaisin ja luotettavin toimija asiassa.

Värisävy meillä on titaani. Se on periaatteessa vaalea helmenharmaa, mutta iltaisin ja lämpöisessä tunnelmavalossa on vähän rusehtava. Tämä sävy ei meillä ole mahdoton, koska meillä suositaan myös luonnonvärisiä puupintoja.

Lattiat tehtiin kynnyksettömästi ja ilman lattialistoja. Kipsilevyseinien ja lattian välisen raot kittasimme ja hioimme itse iltatöinä niin siistiksi kuin jaksoimme aikataulun puitteissa (noin viikossa), jotta lattialistoja ei tarvitsisi laittaa.

Pinnoite ei ole kivikovaa, vaikka mielikuva betonista on nimenomaan sellainen. Meille tuli heti alkuvaiheessa muutama naarmu ja kolhu lattiaan, mikä tietysti jonkun verran harmitti silloin, mutta koska pinta on jonkin verran eläväpintainen, ne unohtuivat, koska eivät niin näy. Ne kolot voisi myös halutessaan helposti paikata.

Pinnoite ei ole kylmä, paitsi jos lattialämmityksen säätää pienemmälle omasta halustaan. Kylpytilojen lattiat on meillä säädetty lämpimälle, joten kolkonviileää aamusuihkua ei tarvitse pelätä. Alakerran lattiat sen sijaan joskus talvella tuntuvat viileille, mutta siitä selvitään villasukilla. Kylppäreiden seinät olisivat voineet olla karkeampaakin pintaa, mutta kyllä nuo sileät on tietysti helpompi pitää puhtaana.

Emme ole mitään hysteerisiä siivousintoilijoita, olisikohan lattiat pesty kunnolla tänä aikana vain ehkä muutaman kerran. Yksittäiset tahrat ja kura pyyhitään heti pois ja lattiat imuroidaan kerran viikossa. Ehkä tuo harmaa tasainen lattia on vähän liiankin armelias tuon lian suhteen, se ei siinä helposti näy.

Lattiaan ei ole tullut mitään rakoja eikä halkeamia keskelle lattiaa missään kohtaan, sen sijaan parissa kohtaa on seinän vieressä tullut elämistä uuden talon levyjen liikkumisesta johtuen. Nämä kohdat on meillä eteisessä, eivätkä meitä haittaa.

Olemme onnekkaita, että nämä meidän mielestä ihanat betonipinnat tähän taloon aika sujuvasti saimme. Tuttavat tekivät remonttia kerrostaloasuntoon ja eipä ollutkaan ihan itsestäänselvän helppoa omaan omistusasuntoonsa laittaa betonilattiaa, äänieristyksen vuoksi, mutta onnistui sekin lopulta.

PLUSSAT

-Upea ulkonäkö, jos on on tämän tyylin ystävä

-Helppohoitoisuus

-Saumaton, tasainen, yhtenäinen lattiapinta

MIINUKSET

-Suhteellisen arvokas teetettynä, riippuu tietysti mihin vertaa ;)

-Liian trendikäs, kestääkö aikaa? 

 

 

 

Kommentit (4)

Jenni S. / big mamas home
1/4 | 

Oi oi oi oi oi. Musta keittiö. <<<3 Minä siis haaveilen tällä hetkellä mattamustasta, modernista keittiöstä. Pakko käydä lukemassa noi aikaisemmat jutut myös. :)

Itse olen myös hyvin ihastunut betoniin. En ehkä lattiaksi laittaisi, mutta kylpyhuoneen seinät ja joku seinä asuinpuoellakin voisi meidän kotona hyvinkin olla betonia.

 

Vuorossa perinteinen kuvakatsaus menneeseen vuoteen 2016, kun kerrankin on nyt lomalla ollut aikaa etsiä kuvia. 

Vuosi 2016 alkoi mukavissa merkeissä, kun Asun-lehden vuoden ensimmäisessä numerossa ilmestyi meillä kotona Pauliina Salosen kanssa kuvattu Puhdas-juttu. Jutussa oli mukana meidän alakerran kylppäri ja sauna suihkutiloineen. Olen edelleenkin todella tyytyväinen valintoihin näissä tiloissa eli betonipintoihin ja niitä raikastaviin valkoisiin kiintokalusteisiin.

Tammikuussa hankittiin meille myös Lundian Fuuga-lipasto ruokailutilaan. Se on ollut yksi tärkeimmistä kalusteista minulle, koska sen päälle saan tehdä omia asetelmia ja kerätä omia kamojani rauhassa odottamaan, eivätkä perheen kolmen miespuolisen jäsenen tavarat sinne juurikaan eksy. Alkavan vuoden 2017 yksi projekti on uusia ruokailutilaa vielä lisää, vaihtaa joko valaisimet, ruokapöytä tuolit, pöytä tai ehkä vaikka kaikki :D. 

 

 

Tammikuussa kävin inspiraatiomatkalla Kölnin huonekalumessuilla ja helmikuussa Tukholman huonekalumessuilla. Tukholmaan on suunta taas tänäkin vuonna oman yhdistyksen järjestämän seminaariristeilyn kautta. Jos jollakin on mennyt tämän risteilyn ilmottautuminen ohi ja on mahdollisuus lähteä mukaan, tästä linkistä löytyy. Helmikuussa oli työn alla jo myös Suomikoti-projekti, joka oli vuoden isoin työprokkis.

Maaliskuussa toinen nojatuolimme, jo pitkään matkassa kulkenut Woodnotesin k-tuoli, sain uuden raikkaan valkoisen päällisen, katso postaus täältä, keittiön saarekkeen päälle asennettiin Tolomeo ja viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, portaiden alla oleva varastotila sain v i h d o i n k i n oven! Tämä oli siis oikeinkin tehokas kuukausi.

 

Kevään aikana tein yhteistyöpostauksia, joiden kautta kotona kävi mukava määrä ihanaa sisustustavaraa niin Marimekolta, Balmuirilta kuin Lapuan Kankureiltakin, kaikki omia kotimaisia suosikkimerkkejäni. Lisäksi tutustuin Living 24/7-verkkokauppaan, joka toimii nykyään myös meidän 1x2-malliston jälleenmyyjänä ja se on mukava juttu se! 

 

 

Kevään aikana suunniteltiin ankarasti sekä kodinhoitohuoneen kiintokalusteita että pihaakin, vaikka molemmista oli konkreettista kuvattavaa blogiin vasta vuoden loppupuolella. Samoin Cozy Homes from Finland-kirja oli työn alla silloin. Näkyvämpää osaa oli musta säilytyslaatikko, jonka nikkaroimme blogihaasteen merkeissä, katso postaus täältä

Kesäkuussa olohuoneeseemme muutti uusi Shapes-kulmasohva yhteistyön merkeissä. Kuvasimme Salosen Pauliinan kanssa heille uusia kuvia ja kuvauksissa ihastuin isoon vaaleanharmaalla kauhdutetulla Lauritzonin Foggy-puuvillalla (se oli oma suositukseni heille ja on kuulemma valikoiman suosituin kangas tällä hetkellä ;) verhoiltuun sohvaan, joten lunastin sen meille. Sohva ratkaisikin 4-henkisen perheen istumamukavuuden kerralla. Samassa kuussa saimme Marikan kanssa ponnistettua 1x2-mallistoon uudet keittiötuotteet.

 

 

Kesän suurin projekti eli piha pääsi alkamaan kunnolla vasta heinä-elokuussa ja koko homma kestikin sitten lokakuun loppupuolelle asti. Mutta me teimme sen! Kesän ajan koti oli vähän sekaisin, kun kuljimme välillä kiireessä ulkoa sisälle kengät jalassa, lapset ramppasivat sisään ja ulos ja hiekkaa kulkeutui joka paikkaan. Monetkin kerrat lounas hoidettiin grillaamalla, kun ei sitä yhdet vanhemmat ihan kaikkea päivässä ehdi. Ihana olikin sitten elokuussa palata taas sisätiloihin ja laittaa koti siistiksi ja syyskuntoon. 

 

 

Syyskuusta itselleni jäi mieleen lähinnä äidin kuolema ja ruuhkainen Habitare, jossa oli monta työjuttua yhtäaikaa Cozy Homes-kirjan ilmestymisen lisäksi. Siitäkin kuukaudesta selvittiin.

Habitaren KOTI-osastolta lunastin meille uuden Familonin parisängyn ja se antoi puhtia koko makkarin viimeistelyyn ihanalla marokkolaisella matolla, joka löytyi mainion Sisustusterapiaa-fb-ryhmän kautta. Makuuhuoneesta löytyy nyt kahta metallisävyä eli Vino-peilin kupari ja Golden Bell-valaisimen messinki, mutta ammattilaiselle tämäkin tyylirikko sallittaneen. (Tai jopa kolmea eri metallisävyä, kun kuvassa näyttää olevan kaapin päällä krominen Habitatin timanttimaljakko :) Unet alkoivatkin parantua loppuvuotta kohti joko stressin vähenemisestä tai uudesta sängystä johtuen.

 

 

Lokakuun lopussa saimme lopultakin myös kodinhoitohuoneen kiintokalusteasennuksen valmiiksi, lue postaus tästä. Tähänkin huoneeseen olemme tyytyväisiä, se on yksinkertaisen simppeli ja toimii hyvin myös saunan pukuhuoneena. Tämän huoneen sisustusta naulakoilla ja pientavaroilla on tarkoitus jatkaa alkuvuodesta.

 

 

Loka-marraskuussa ilmojen viilennettyä saimme hommattua takkapuille Stalan telineen sekä sisälle että ulos ja myös halkoja eräältä eläkkeellä olevalta maajussilta suoraan omalle pihalle, takkaa ollaankin polteltu aika ahkerasti loppuvuosi. Lunta ehti käydä ihan runsaastikin hetken pihalla, mutta sehän suli jo aikaa sitten pois.

 

 

Marraskuussa aloitin Kontion kohteen suunnittelun Mikkelin asuntomessuille kesäksi 2017 ja keskityin muutenkin taas kotona tehtäviin suunnittelutöihin. Tässä vaiheessa vuotta ei kotiin enää hankittu mitään isompaa sisustustavaraa eikä rakennettu mitään. Muutama kynttilänjalka ja sen sellaista on toki tullut kotiin hankittua loppuvuodestakin.

Joulukuussa kotia laitettiin pikkuhiljaa joulua varten kynttilöillä ja vihreillä kasveilla kuten kransseilla ja havuilla.

 

Tätä vuotta en toisaalta jää yhtään kaipaamaan, mutta nyt kun kokosin tähän yhteen postaukseen koko vuoden, onhan täällä tapahtunut paljon ihaniakin asioita, valmistakin on tullut ja elämä on muuttunut myös leppoisammaksi ja mukavammaksi, elämänlaatumme on kyllä parantunut. Vuosi on venyttänyt hermojani odottamisen suhteen, mutta odotellessa olen saanut myllättyä pienempää sisustustavaraa, tekstiilejä ja lasten tavaroista sellaisille paikoille, että talosta on tullut erittäin kodikas ja mieluinen paikka jokaiselle perheenjäsenelle asua. Pojat eivät enää haluaisi muualla asuakaan ja pienempi tuskin muistaa enää kovin hyvin edellisiä koteja.

Paljon on vielä suunniteltavaa ja hankittavaa lähinnä pienempien säilytyskalusteiden ja -ratkaisuiden osalta, mutta muuten mitään isompia hankintoja ja haaveita ei alkavalle vuodelle ole.

 

Kommentit (10)

Vierailija
5/10 | 

Teillä on hurjan kaunis ja seesteinen koti -tykkään todella! Saanko kysyä, mitä k-tuolin vaihtopäällinen maksoi? Meidän musta vastaava alkaa olla jo aika virttynyt, joten vaihto voisi olla pian ajankohtainen.

Kaikkea hyvää vuodelle 2017!

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/10 | 

Kiitos paljon ihanasta kommentistasi, lämmittää mieltä todella paljon <3 ! Leveän k-tuolin verhoilupaketin ovh hinta on 966 €. Koko tuolihan on uutena 1348 €. Itse sain suunnittelija-alennusta uudesta päällisestä. Kiitos ja sitä samaa sinulle!

 
 
 
 

 

Tässäpä nyt kaikenkattava postaus meidän keittiöstä. Kerron kaikki toiminnot, merkit ja valmistajat, joten jos joku mustaa keittiötä suunnittelee, tässä on jo osa työstä valmiiksi selvitettynä.

Yksi kodin keskeisimpiä tiloja ja arvokkaimpia hankintoja on keittiö. Se antaa ilmeen koko kodille ja meidän tapauksessa yhtenäisille avoimille alakerran oleskelutiloille. Melkein kymmenen vuotta korkeakiiltoisen valkoisen keittiön kanssa eläneenä en sellaisesta enää haaveillut, vaihtelunhaluisena tuli nopeasti ajatus kokoharmaasta tai peräti mustasta keittiöstä. Siitä olisi helppo jatkaa kodin värimaailmaa suuntaan jos toiseenkin. Ovimalleja löytyi mustana monellakin valmistajalla, tosin suurin osa puunsyykuvioisia, musta runko ei enää ollutkaan itsestäänselvyys. Meidän keittiötähän suunniteltiin tasan vuosi sitten, sen jälkeen on voinut tulla uusia ovia markkinoille, en ole enää niin seurannut.

Tasomateriaaleissa löytyi todella runsas valikoima niin mattaa, kiiltävää, rouheapintaista kuin tasaistakin mustaa. Mustia altaita on selvästi vaikea löytää, hanoista ja astianpesukoneventtiileistä puhumattakaan. Ihan vasta on markkinoille tullut ainakin yksi uusi musta hana, jota ei silloin ollut olemassa, kun meidän keittiötä suunniteltiin.

Arkkitehtitalossa on vapaat kädet suunnitella myös kiintokalusteiden koot, meidän tapauksessa talomalli oli valmiiksi piirretty, tiloja ei juurikaan enää pystynyt muokkaamaan. Keskityimme siis sijoittamaan kaapistot ja toiminnot järkevästi niille paikoille, missä ne seinien antamissa puitteissa olisivat parhaimmillaan.

Valanti Loft-keittiö on uusi, vetimiä ja astianpesukoneen näkyvää sokkelia myöten kokonaan mattamusta, ajanhenkinen ja uudennäköinen keittiömalli. Sen rungossa on alumiinia, joka on kierrätettävä ja metalliksi kevyt liikuteltava. Runko, kaapistot ja vetolaatikot mitoitetaan ja maalataan asiakkaan toiveiden mukaan. Ilme on vankka, mutta kevyt, eleetön, mutta kiinnostava. Itselleni oli tärkeää myös se, että kaapiston ja laatikostojen sisäpuolet ovat mustat.

Meidän saarekkeen toiminnot myllättiin uusiksi Kirsi Valannin ideoiden mukaan. Kirsin ehdotus oli syventää saareketta ja siirtää liesi saarekkeen päähän. Näin saatiin laskutasoa toimintojen molemmille puolille. Aluksi idea liedestä saarekkeen päässä tuntui oudolle, sitä piti oikein pureskella muutama aika. Päätin luottaa ammattilaiseen. Nyt kun asutaan talossa ja saareke on päivittäisessä käytössä, ollaan huipputyytyväisiä. Tasolla on paljon laskutilaa ja kaksi aikuista mahtuu hääräämään keittiössä ilman, että tarvitsee koko ajan siirtyillä pois toisen tieltä. Koriste-esineille ja kodinkoneille jää tasolla tilaa.

Saarekkeen kaikki säilytystilat ovat vetolaatikoita. Ne on tilavat ja liukuvat kauniisti paikoilleen avaamisen jälkeen. Niissä meillä säilytetään astioita.

Taso on uutta materiaalia Dektonia. Dekton on uusi, erittäin kestävä materiaali keittiöntasoihin, jossa on erittäin korkea lämmönkestokyky ja lämpötilaerojen kestävyys. Sen valmistusaineet ovat lasi, posliini ja kvartsi. Dektonissa on erittäin kompakti pinta, joka kestää kulutusta, ruuanlaitossa käytettäviä happoja sisältäviä tuotteita sekä naarmuja ja kolhuja, joita voi aiheutua keittiössä, jossa valmistetaan paljon kotiruokaa. Saatavilla 10 väriä ja 4 eri pintavaihtoehtoa. Dektonissa olennaista on myös suuri levykoko, jolloin taso saadaan vähillä saumoilla. Meidänkin 130 x 188 cm kokoinen taso on saumaton. Väri on tietysti musta. Pinta on ihanasti vähän betonimaisen eläväpintainen ja täysin matta. Taso on ollut myöskin erittäin helppohoitoinen. Leivänmurut toki näkyy, mutta rätillä ne pyyhkii ihan ohikulkiessaan pois.

Mustia altaita ja hanoja ei ole kovin hyvin tarjolla. Kaunis keraamisen oloinen Blanco Subline 500 U-allas, joka on huullettu kauniisti ja käytännöllisesti tasoon ja linjakas Blanco Linus S-hana löytyivät Lapetekin valikoimista. Kaapistojen toimivuutta täydentää Blanco Select-jätemekanismi, jossa on oven sisäänvedon vaimentimet sekä vaihtoehtoisesti joko 2 tai 3 jäteastiaa. Meillä on 3 jäteastiaa, mutta 2 olisi ollut parempi, sekajäteroskis täyttyy liiankin nopeasti.

Moderniin keittiöön sopii hyvin moderni tekniikka. Savon Bora Basic-liesi- ja liesituuletinyhdistelmä on tasoon integroitava, aktiivihiilisuodattimen kautta käryt huoneilmaan palauttava liesituuletin. Lieden yläpuolinen tilaa jää vapaaksi. Itse keittotaso on induktio. Liesituuletin on todella tehokas ja sitä osaa koululainenkin käyttää, siihen ollaan tyytyväisiä. Aluksi oli koomisia tilanteita, kun tehokas liesituuletin pääsi yllättämään, jauhemaiset mausteet lensivät suoraan pussista tuulettimeen, eivät päässeet ruokaan asti :)

Isoa tasoa ei haluttu rikkoa turhilla aukotuksilla. Tasoon tehtiin vain yksi aukko seinän puoleiseen päätyyn upotettavalle Twist Around-pistorasialle. Pitkän harkinnan jälkeen päätettiin laittaa pistorasiat myös seinälle saarekkeen päähän, vaikka ne rikkovatkin ehjän seinän. Käytännössä siinä kuitenkin ladataan ne kännyt ja ipadit, koska keittiössä vietetään aikaa muutenkin.

Kaikki kodinkoneet paitsi uuni on Mielen ja ne on integroitu. Keittiö on meille yksittäisenä hankinta yksi arvokkaimmista, joten uunin kohdalla meillä loppui rahat ja ostettiin Boschin uuni, jossa kyllä kiinnosti paljonkin se tosiasia, että se on kokonaan musta.

Meillä on elämämme ensimmäistä kertaa käytössä täyskorkeat jääkaappi ja pakastin, joten arvatkaapa vain, onko kuohuvaa kylmässä koko ajan, kun kerrankin mahtuu ja kesällä pakastin täyttyy ihan takuulla mansikoista ja jäätelöstä, jee!

Takaseinän täyttää iso kaappirivistö, joka mahduttaa sisäänsä loput astiat ja ruokatarvikkeet. Eniten käytössä on keskimmäinen kaappi, johon Kirsi ideoi tuplaovellisen leveän kaapin. Siellä meillä on leivät, hiutaleet, pastat, murot, jauhot yms. ahkerimmassa käytössä olevat tuotteet.

Keittiön yksi seinä maalattiin mustaksi Tikkurilan värillä Y498. Tuo seinä ei näy muualle asuntoon, joten se oli lopulta helppo valinta maalattavaksi seinäksi. Meillä oli vanhassa kodissa liitutaulumaaliseinä, vaihtelun vuoksi tehtiin tästä ihan tavallinen maalattu seinä. Nyt se on ollut ihan paljaana toistaiseksi, mutta jossain vaiheessa siihen ilmaantunee muutama hylly tai jonkinlainen lokero.

Vastaan mieluusti kysymyksiin, jos jokin asia jäi vielä tämänkin jälkeen mietityttämään.

 

Kommentit (25)

1/25 | 

Keittiönne on kyllä häikäisevän upea! Omassa projektissamme täysin mustan keittiön synkkyys jäi arveluttamaan ja päätimme yhdistää mustaan myös valkoista. Teidän keittiöstä synkkyys on kyllä kaukana :)

5/25 | 

Upea keittiö! Sellainen kysymys tuli mieleen, että mitä sävyä teidän ikkunat on? Meillä on ikkunat RR23, tumman harmaata.

6/25 | 

Todella tyylikästä - itseä sykähdyttää millä pieteetillä yksityiskohdat on mietitty loppuun asti. Kaapistojen musta sisusta tuo juuri sellaista eleetöntä viimeistelyä, mitä ei todellakaan tajua ennenkuin se on siinä. Hieno kokonaisuus!

11/25 | 

Pitkään olen jo teidän raksailuja seurannut ja nyt on alkamassa vihdoinkin oma projekti. Keittiön suunnittelu on aloitettu jo hyvissä ajoin, koska siitä tulee aikamoinen keskipiste. Meilläkin suunnitelmissa tällä hetkellä tuo Savon Bora Basic. Ilmeisesti se toimii teillä hyvin? Mistäköhän mahdoitte hankkia sen?

Kiitos tästä postauksesta ja erittäin inspiroivasta blogista!

12/25 | 

Kiitos kommentistasi, kiva kuulla, että tästä on ollut iloa ja hyötyä! Bora toimii meillä tosi hyvin, imee kaikki käryt kyllä tosi tehokkaasti! Ollaan hankittu koko keittiö laitteineen Valanti-keittiöiden kautta Kirsi Valannin suositusten mukaan :)

Anonyymi
15/25 | 

Hei millaisen kaapin takana teillä on leivänpaahdin, kahvinkeitin yms. tällaiset keittiöntarvikkeet. Haaveissa olisi seuraavaan taloon saada puhtaat tasot eli piiloon kaappien taakse em. jokapäiväiset tarvikkeet :)

Kookoo
16/25 | 

Savo oy:ltä löytyy ns. aamiaiskaappimekanismi millä saa paahtimet ja keittimet piiloon. Kannattaa käydä tutustumassa savo.fi ja sieltä hakee vaikka ihan aamiaiskaappi, niin löytyy tietoa :)

17/25 | 

Moi! Rehellisyyden nimissä meilläkin on ihan tasolla kahvinkeitin ja leivänpaahdin, on vain siirretty pois kuvista :) Ne saisi kyllä kaappiin pienellä jatkojohdotuksella ja reikien poraamisessa sivuseiniin, mutta ei nyt olla siihen lähdetty. Jos keitin olisi kaapissa, mitenkähän se keittämisen aikna nouseva höyry käyttäytyy...Nythän saa sellaisia ulosvedettäviäkin aamiaistasoja kaappiin, jossa ei olisi tuota ongelmaa...Eli hyvällä suunnittelulla ihan mahdollinen idea piilottaa kyseiset koneet!

19/25 | 

Kaunista. Itseäni hirvittäisi mustien pintojen. lähinnä ovien, puhtaana pitäminen ja mattapinnan ajattelisin olevan vielä haasteellisempi, jos jotain joskus joutuu hankaamaan. Mutta ehkä materiaalit ovat kehittyneet niin, ettei ole ongelma.
Liedellä näkyy pyöreä kiekura-systeemi - onko se sellainen, jonka avulla ei induktio ruuanvalmistusastiat saa toimimaan induktioliedellä? Ja jos on, toimiiko se?

20/25 | 

Kiitos! Kyllä meillä mennäänkin ehdottomasti visuaalisuus edellä, käytännöllisyys näyttelee seuraavaksi tärkeintä roolia. Mustassa näkyy kyllä käytön jäljet, mutta ei se meidän maailmaa kaada. Näkyy ne valkoisessakin.

Pyöreä kiekura on Boran liesituuletin (yhdistetty liesi ja liesituuletin) eli imee suodattimen kautta suoraan tuosta liedeltä käryt tosi tehokkaasti takaisin huoneilmaan.

Tietääkseni edelleenkin kaikille liesityypeille täytyy hankkia omat ruuanvalmistusastiansa mutta sehän ei ole nykyään ongelma, kun vanhat voi viedä kierrätykseen ( ja esim Fiskars ottaa vastaan käytettyjä) ja uusia saa edukkaastikin tilalle.

Anonyymi
21/25 | 

Hieno keittiö! Borasta löytyy hyvin vähän kokemuksia, joten kiusataan teitäkin. Miten Bora on toiminut nyt pidemmän ajanjakson kokemusten perusteella? Poistaako aktiivihiilisuodatin käryt tehokkaasti vai kannattaako ennemmin harkita poistoputkeen liitettävää mallia?

22/25 | 

Kiitos :) Mehän ollaan asuttu vasta muutama kuukausi, joten sillä kokemuksella Bora poistaa hyvin eikä mitään likaläikkiään katossa ole näkynyt. Ruokaa laittaessa toimii ihan silmin nähden hyvin imevästi, sen oikein näkee, kun käryt imeytyvät vauhdilla tuulettimeen.

Kannattaa muuten varmistaa omalta talovalmistajalta / rakennesuunnittelijalta, riittääkö talon ilmastoinnin toimimiseksi pelkästään Bora. Meillä Kastelli ei hyväksynyt pelkästään Boraa, siksi laitettiin tuo toinen hormiin liitettävä kattoasenteinen malli (Lapetekin Modul-A). Se näkyy meidän kuvissa lieden päällä katossa, tuo valkoinen laatikko. Sitä ei kuitenkaan ole tarvinnut käyttää ruokaa laittaessa.

Pekka
23/25 | 

Hei. Ollaan aloittamassa talon rakennusta ja meillä pähkäillään tuon Bora Basicin kanssa. Ulospuhaltavan mallin poistokanavan rakentaminen hieman hankalaa, koska keittiösaareke johon liesi tulossa on keskellä keittiö. Eli joutuisi lattiavalun ja seinän kautta kierrättämään poistokanavan katolle.

Tuo aktiivihiilisuodatuksella varustettu sisäänpuhaltava malli varmasti kätevä ja lienee toimivakin, mutta askarruttaa aktiivihiilisuodattimien vaihtoväli. Teillä varmaan jo kokemusta, että kuinka pitkä vaihtoväli noilla on? Ovat niin turkasen kalliita, että ei ihan joka viikko ja kuukausikaan huvittaisi noita ostella.

Kuulin keittiökaupassa, että AEG:lta olisi tullut vastaava tuote ulos ihan juuri ja että siinä olisi regeneroitava aktiivihiilisuodatin eli suodatinelementti poltetaan uunissa puhtaaksi eikä sitä tarvitsisi siis olla vaihtamassa uuteen.

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
24/25 | 

Moikka! Kiitos kommentistasi! Samaa pähkäitiin meiilläkin ja soitin joku aika sitten Savolle, vaihtoväli on useita vuosia, suorastaan 5-10 v eli ei mitään hätää eikä tule kalliiksi. Aiomme kuitenkin 2 vuoden asumisen ja päivittäisen aktiivikäytön jälkeen vaihtaa suodattimen tässä noin vuoden sisällä. Tiskaamme käsin irrotettavaa suodatinta silloin tällöin ja se ei silminnähden ole kovin likainen.

Marko
25/25 | 

Hei, hieno keittiö! Meillä on keittiöön tulosa pähkinäpuuta ja mattamustaa. Keittotasoksi valittiin Bora Pure sen minimalistisen designing vuoksi. Muistatko vielä että mikä oli teidän Dectonin väri? Entä toinittaja? Olen myös etsinyt mattamustaa joka ei olisi aivan tasainen pinnaltaan.

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram