Kirjoitukset avainsanalla madeinfinland

Mainos

 

Kaupallinen yhteistyö Stalan kanssa. 

 

 

Kotimainen Stala (jonka nimi tulee sanoista ruostumaton teräs - STAinless ja LAhti, jossa pesupöytiä ja altaita on valmistettu perheyrityksessä jo vuodesta 1972) lanseeraa kuvioidut terästasot Stalatex-nimellä, peräti ensimmäisenä maailmassa! Tämä on kiva uutinen, koska terästasot ovat pitkään olleet samanlaisia, komeita ja hyvännäköisiä kyllä, mutta tuttuja, turvallisia ja ehkä vähän tylsähköjä tässä moninaisten materiaalien ja vaihtoehtojen tarjonnan tulvassa.

Stalan teräsaltaissa sen sijaan on tapahtunut uudistuksia jo aiemmin, itse tykkään kovasti uusimmista teräväkulmaisista ja isoista altaista. 

Kysyin lanseeraustilaisuudessa terästasojen myynnistä ja trendikkyydestä ja sain ilokseni kuulla, että Stalalla tasojen myynti ennen tätä uudistustakin on noussut 20 % viime vuodesta! Edelleen terästasokin lunastaa siis hyvin paikkansa! 

Meillä oli edellisesssä kodissa terästaso ja siihen integroitu teräsallas, ihan itse suunniteltu ja metallipaikassa teetetty. Tykkäsin siitä kovasti ja voisin hyvin vielä seuraavaankin kotiin ottaa terästason. Tähänkin kotiin se olisi tyylinsä puolesta sopinut täydellisesti betonilattian pariksi, mutta nyt oli pakkomielle kokomustasta keittiöstä tasoineen, joka vain piti saada.

Terästasossa on teollisuushenkisyyttä ja klassista kauneutta, ajattomuutta. Teräksen hyvät ominaisuudet, kuten hygieenisyys, helppo puhdistettavuus, kuumankesto, pitkäikäisyys sekä mekaaninen kestävyys eivät suinkaan ole unohtuneet. 

Stala ei lähtenyt uudistamaan tasojaan omin voimin, vaan avuksi pyydettiin kova kotimainen muotoilija, pitkäaikainen suosikkini, omaa ikäluokkaani edustava Harri Koskinen. Tässä talossa on kerätty Harrin muotoilua hitaasti ja varmasti jo vuodesta 1996, kun ostimme meille ensimmäisen Harrin suunnitteleman tuotteen, Block-valaisimen, se löytyy nyt nuoremman pojan huoneesta. Sen jälkeen niitä on tullut paljon lisää. Harrihan on tunnettu myös kansainvälisesti, tämä muotoilijanimi kumppaniksi oli siksikin hyvä veto vientiyritykseltä. 

Harri Koskinen uudisti Stalan terästalot omaan tyyliinsä maltillisesti luontokuvioilla. Kuoseja on 8, kaikki ovat hyvin hillittyjä, asiallisia, pienikuvioisia ja hyvin nättejä. Oma suosikkini on Savi, tasaisen eläväinen ei-esittävä pinta, joka on saanut innostuksensa lehtikullan halkeilevasta pinnasta. Kullan väri, joka olisi myös ollut mahdollinen, jäi kuitenkin pois ja jäljelle jäi kuivan kesän jäljiltä halkeilevaa savipintaa muistuttava pinta, joka on hyvinkin käyttökelpoinen sisustuspintana. Siinä tapahtuu vähän, mutta ei liikaa. Käy kaikenlaisten kaapistojen ja lattioiden kanssa, moneenlaiseen kotiin ja tyyliin.

Kuviointi terästasoon on myös käytännöllinen idea. Kuviointi häivyttää teräksen pintaan käytössä tulevia naarmuja ja sormenjälkiä, joten ne eivät erotu kuten tavallisesta teräspinnasta. Kaikki kuosit ovat laserteknologialla teräksen pintaan tehdyt, mutta jälki näyttää käsinpiirretylle. Näitä pintoja on saatavilla keittiön työtasoihin, tiskipöytiin, välitila- ja taustalevyihin jälleenmyyjien kautta helmi-maaliskuusta lähtien. 

 

 

Kuosit ovat ylärivissä Savi , Ruoto, Lehti ja Viiva. Alarivissä Kenno, Havu, Tunturi ja Jäälautta. Mikä näistä on oma suosikkisi? Voit kokeilla eri kuoseja Stalan suunnitteluohjelman avulla. 

Kauniit, kollegani Laura Seppäsen stailaamat 3d-kuvat ovat Stalan.

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Pienu uutinen jaettavaksi tänne blogiinkin oman 1kertaa2-malliston tiimoilta. Meillä on uusi keittiösaippua - oikea ihmesaippua onkin!

Materaali siinä on hiili, joka puhdistaa epäpuhtauksia, rasvaa ja likaa käsistä.

Saippuataikinassa on hohkakiveä, joka hieroo käsistä pois pinttymät kuten punajuuren, kukkamullan ja pyöränketjun öljyt! Oivallinen ja luonnollinen keino myös karheiden kantapäiden silottamiseen.

Mustan saippuan tuoksuna on huumaava sitruunaruoho, joka raikastaa kädet kalan käsittelyn jälkeen! Tuoksu tulee eteerisistä öljyistä, joten mitään keinotekoista ei tässä saippuassa ole <3. 

Hiili-keittiösaippua, 100 gr, 10,90 e. Hiili-saippua ja Tikki-pyyhe settinä 29,90 e.

Pian myös jälleenmyyjillä!

Kaikki tuotteemme on valmistettu kotimaassa, Hiili-saippua vieläpä ihan oikeasti käsintyönä tehty.

 

Kommentit (0)

 

Vihdoinkin vähän uusia kuvia omalle 1kertaa2-mallistolle. Niinhän se on, suutarin lapsilla ei ole kenkiä :) Asiakastyöt menevät aina ensimmäiseksi ja omalle mallistolle ei aina löydy aikaa. 

Mallistomme täyttää tänä keväänä 4 vuotta ja tässä ajassa se on vakiintunut pieneksi, mutta pippuriseksi, sisustajien joukossa pidetyksi, tunnistettavaksi ja laadukkaaksi tiedetyksi brändiksi.

Ne kuluttajat, jotka yleensäkin arvostavat laatua, kotimaisuutta ja tuotteen pitkäikäisyyttä, ovat löytäneet meidät. Tyynyn hankittuaan he ostavat vaikka vuoden päästä peiton, suosittelevat niitä kaverilleen, käyvät moikkaamassa meitä myyjäisissä, ostavat toisen ja kolmannenkin tyynyn ja ovat pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä ostoksiinsa.

Tärkeä verkosto meille ovat ihanat jälleenmyyjät, joista ainakin MIA Designin ja OMA Shopin asiakkaat ovat meidät löytäneet. Muistakaapa myös Living247!

Teemme yhteistyötä Bo Lkv:n kanssa, he käyttävät meidän tuotteitaan stailauksissaan. Kuvia on vaikea bongata, kun asunnot menevät heillä niin nopeasti kaupaksi, mutta tällä hetkellä ainakin tässä kohteessa vilahtaa meidän tyynyt.

Kotimaisista valmistajista Hakola on ottanut meidät kumppanikseen, siitä kiitollisina! Bloggaajakollegani Jonnan blogissa on ihania kuvia myös Hakolan taiteellisen johtajan Annaleenan kodista.

Myydyin tuotteemme on mustavalkoinen Seitti-tyynynpäällinen. Suuri kiitos siitä kuuluu ihanille bloggaajakollegoille, katso kuvia vaikkapa tästä Mustan oven postauksesta ja tästä Modernisti Kodikkaan postauksesta. Myös iso kiitos sosiaaliselle medialle, instassa tätä tyynyä on nähty yhdessä jos toisessakin upeassa kodissa!

Vuosien mittaan olemme luopuneet kahdesta mallistosta per vuosi ja kaikista värikokeiluista, meidän juttu on graafinen musta-harmaa-valkoisuus. Tilaamme tuotteita omaan varastoomme isomman määrän kerralla kysynnän mukaan, vain vahvimmat ja myydyimmät kuosit selviävät karsinnasta.

Viimeisin uusi kokeilu oli suosittuun Seitti-tyynyyn tehty värikokeilu, marokkolaismatto Beni Ouarainista inspiraationsa saanut hiekkapohjainen Seitti-tyyny, jonka ensimmäinen erä on nyt myyty loppuun eli niin sekin väri lunasti paikkansa mallistossa. Nämä kuvat siis tästä värityksestä. Stailaisin kuvat vähän rouheammalla rekvisiitalla, kun itse miellän tuon värityksen juuri vähän tanskalaiseksi, kodikkaaksi ja modernisti maalaiseksi. Nämä on kuvattu meillä kotona omilla tavaroillani, jossa näköjään löytyy tätäkin tyyliä musta-valko-harmaan lisäksi :) Kuvissa myös harmaa-harmaa Polku-kuosinen peitto, joka on ollut alusta saakka mukana.

Piristysruiskeen varsinkin itse tekijöille tuo aina pieni kausittainen lisäys mallistoon, kuten juuri varastoon saapunut uusi Retki-leikkuulauta/tarjoilualusta. Katso oma postaukseni siitä täältä.

Tällä hetkellä malliston suhteen on ajankohtaista suunnitella oma pieni osasto Habitareen ja pitkästä aikaa muutama uusi kuosi.

Mallistoa varten ei olla haettu eikä saatu apurahaa, tukia,  joukkorahoitusta eikä voitettu kilpailua. Taustalla ei ole bisnesenkeliä eikä muutakaan ulkopuolista rahoitusta. Mallistoa kehitetään ja kasvatetaan pikkuhiljaa omilla rahoilla eli lähinnä edellisten kausien tuotoilla. Tämä rakenne on minusta hyvä tuoda ilmi, jos joku omaa mallistoa suunnittelee. Budjetti rajoittaa mm. ulkomaisille messuille osallistumista. Pitkän tähtäimen suunnitelmana onkin siis saada jälleenmyyntiä ulkomaille, mutta kauanko siihen menee, emme osaa sanoa. Haaveita pitää kuitenkin olla. Tässä meitä yrittää parhaansa mukaan auttaa eurooppalainen agenttimme ex-minimalistin Riikka.

Mallisto on kuitenkin jo niin rakas ja oleellinen osa omaa työn tekemistä ja oman yrityksen liiketoimintaa, että aioimme jatkossakin pysyä yhdessä <3. Neljävuotias on kasvava taapero vasta.

 

Kommentit (6)

M.K.
5/6 | 

Seitti-tyynyn kuvio on mielestäni täysosuma, ajaton ja kiehtova. Olisi kiinnostavaa tietää, miten kuvio syntyi. Vihdoinkin mallistossa on hiekansävy, sillä pelkkä mustavalkoisuus on liian kova eikä sovi kaikkien kotiin.

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/6 | 

Kiitos, ihana kuulla <3. Kuvio syntyi, kun fanitan Beni Quarain-mattoja ja niiden epämääräisiä salmiakinmallisia kuvioita ja halusin toistaa sellaisen tyynyyn omaperäisellä, mutta neulottavalla (silmukat muodustuvat pienistä "pikseleistä") tavalla.

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram