Kirjoitukset avainsanalla Säilytyskalusteet

 

Elokuu! Tavallaan tuntuu jo kesän lopulle, toisaalta vielä on kesää jäljellä kuukauden verran. Vähän jo töissä, aivot vielä vähän lomalla :)

Syksyllä perinteiseen tapaan pitää katsoa kotia vähän uusin silmin. Muutama säilytysasia on meillä edelleen ratkaisematta ja niihin täytyy jatkossa löytyä ratkaisu. Säilytyspaineet tässä talossa ovat vähän tavanomaista suuremmat, kun en pidä työhuonetta, vaan säilytän kuvausrekvisiittaa kotona. Koetan pitää omat perheen käyttöastiat kaapeissa ja nätimmät kuvausastiat esillä.

Keväällä sain jo yhden epäkohdan ratkottua meillä, kun sain vision ratkaista keittiön yhden seinänpätkän lisäsäilytystarve mustalla String-hyllyllä. Sehän sopii sekä väritykseltään että mitoitukseltaan ihan passelisti juuri tuohon kohtaan meillä. Nurkassa on integroitu pakastin, jonka oven pitää mahtua aukeamaan, siksi kriittinen mitoitus. 

Itseäni tyydyttää myös se, että samankorkuinen hyllykkö löytyy läheisestä olohuoneesta valkoisena, säilyy yhdenmukainen ilme! Stringissä ei ole saatavana mustaa sileää hyllylevyä tuossa leveydessä ja syvyydessä, jota ensin harmittelin, vaan hylly on puupintainen. Yhdenmukaisuutta löytyi lisää, kun saimme hyllyt paikoilleen, Menun Snaregade-ruokapöydämmehän onkin sama puupinta. Näin se oli siis tarkoitettukin.

 

 

Tuotteesta saatu alennusta näkyvyyttä vastaan Finnish Design Shopista.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt meillä on kaappi - siis se kaappi, kaapisto, senkki, säilytyskaluste ruokailutilan viereen, jota olen tässä alkuvuoden suunnitellut <3!

Katso tästä tila ennen kaapin tuloa. 

Kaappi tuli viikko sitten valmiiksi koottuina moduleina, mies kasasi sen runsaassa tunnissa eli asennuskokemus oli todella hyvä ja tuskaton.

Viime viikonloppuna kävimme vielä kerran lehdet läpi, mitkä todella saivat paikkansa uudessa kaapissa ja mitkä saivat lähteä. Tavallaan kauhea ajatus, että pitää hankkia kokonainen iso kaapisto vanhoja lehtiä varten, mutta toisaalta mieluummin säilytän ne siististi, kauniisti ja napakasti yhdessä paikassa, jos ne kerran on pakko säilyttää :)

Uusi kaappi on Lundian Fuuga. Edellisessä kodissa kaikki säilytyskalusteet olivat Ikeaa, nyt ajattelin, että on päästävä elämässä eteenpäin ja alakerran kalusteet hankitaan jostain muualta. Heräsin tämän sarjan hienouteen viime kesänä, kun sisustin Kontion asuntomessukohdetta, niitä oli siellä parissakin huoneessa. Niin simppeli ja minimalistinen modulisarja, jossa kahta modulikokoa yhdistelemällä saa erikokoisia ja -näköisiä kaapistoja tehdyksi. Asensimme kaapin niin, että reunimmaiset modulit on "väärinpäin" eli pienet kaapit alla, tämä pieni poikkeama symmetrisyydestä tekee isosta massasta vähän kevyemmän. Ja miksi emme olisi hyödyntäneet tätä ominaisuutta, kun se kerran on olemassa.

Suunnittelussa tärkein oli kaapiston kokonaisleveys, halusin siitä mahdollisimman leveän eli melkeinpä "seinästä seinään". Korkeus menee modulien mukaan, se on riittävän korkea, jotta esineet näkyvät istuessa ja liian korkeaa en halunnut, jotta alakerta säilyy mahdollisimman avaran oloisena. Mitta ikkunasta seinään oli myös tiukka, 32 cm syvä Fuugan mitoitus meni tuohon ihan nappiin.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä, Fuuga on kotimainen tuote, se tuntuu tänä päivänä tärkeälle ja meikäläisestä taitaa tulla tullakin tämmöinen finnish designin fani ja puolestapuhuja kohta ihan kokonaan.

Pidän tuon kaapin päällisen aluksi aika tyhjänä. Sen päälle on tarkoituksella koottu kaikkea valkoista, oikein nautin tästä vaaleudesta tuon mustan keittiön vastapainona. Jos yhtään tunnen itseäni, kaapin päällys uhkaa täyttyä asetelmista ja kivoista tavaroista ihan kohta puoleen, mutta koetan hillitä itseäni.

Minulle tämä ei ole pelkkä kaappi, tämä on merkki siitä, että raksa etenee tässä muiden juttujen rinnalla pikkuhiljaa sisustetuksi kodiksi, sillä on arvaamattoman iso henkinen merkitys.

 

 

 

 

Kommentit (22)

Giselda / Coffee Table Diary
1/22 | 

Onpa tosi kaunis ja kuin tehty teille! Ihana vähän erilainen jaottelu ovissa, tekee siitä sopivan persoonallisen ja uniikin näköisen. :)

Lyde
3/22 | 

Todella upea! Just sellainen kaluste joka jätetään joku päivä jälkipolville perinnöksi, siis varmasti lähes ikuinen <3
Vähän lohtua otan itselleni siitä, että teilläkin taitaa olla nurkat rapsahtaneet auki, meillä on muutama mennyt nyt pakkasten jälkeen ihan kamalan näköisiksi! Sama se oli edellisessäkin talossa, ekoilla kovilla pakkasilla kuului oikein kunnon pamahduksia ja sitten oli tosiaan monikin nurkka auki. Onneksi ne saa aika helpolla piiloon :-)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
4/22 | 

No on Lyde juuri sellainen kaluste kyseessä!

Meillä on alakerrassa tosi monta nurkkaa auki :( Vähän olen eri mieltä siitä, saako ne helpolla paikattua, eikö pitäisi maalata kerralla sitten koko seinä ja kuka sellaiseen enää alkaa?!

Lyde
5/22 | 

Toki varmaan oikeaoppisesti olisikin niin, että koko seinä kerralla, mutta kyllä mä sain ihan hyvän tuloksen niinkin, että täytin kolot akryylimassalla, ja töpöttelin seinämaalia päälle. Rajaa ei juurikaan jäänyt nähtäväksi asti, kun tosiaan se uusi maali on niin pienellä alueella siellä nurkassa, ja kun käytti samaa maalia. Onko teillä purkinpohjia vielä tallella, mistä voisi pikkuisen tuputella massan päälle? Tossa on se vika, että joutuu ehkä toisenkin talven jälkeen tekemään saman.

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/22 | 

Ja sitten vielä se, että tekemistä riittää muutakin, kuten listat ovien ja ikkunoiden ympärille, jne. jne :) Joten en ala ainakaan vielä nurkkia töpöttelemään... Maalit on kyllä tallessa, kun khh on kokonaan maalaamatta... Sisustetaan vielä lisää, niin kohta ei nurkkia ja keskeneräisyyksiä huomata :D

Riikka
7/22 | 

Todella kaunis kaluste ja kieltämättä tyylikkäämpi kuin meidän ruokasalissa olevat Ikean Beståt, jotka eivät todellakaan muuta seuraavaan kotiin :)

eveliinalinnama
9/22 | 

Todella upean näköinen kaappi! Rakastan noita ''väärinpäin'' olevia moduleita, ne tekevät tuosta kaapista täydellisen! :)

Essi // Koti rakennetaan tunte...
11/22 | 

Kaunis on! Ja kuinka kiva idea laittaa yksi osa erilailla. Tekee tuosta heti paljon modernimman ja jännittävämmän. Iso peukku!

Ja voin samaistua tuohon raksatunnelman häviämiseen. Ihan heti ei raksa nimittäin uudesta kodista häviä, hommat kun harvoin loppuu muuttoon.

Karin // Tunne tilat
13/22 | 

Loistovalinta! Mä tykkään erityisesti tuosta pienestä huulloksesta Fuugan kansitasossa. Joskus ne pienet yksityiskohdat ovat niitä parhaita =D

Vilja @ muotoseikka\
15/22 | 

Aivan nappihankinta teille! Uskomattoman upea moduulisarja, josta saa mitä tahansa. Pidän siitä, miten olet valinnut osat niin, että reunimmainen kokonaisuus on erilainen kuin muut. Onnittelut upeasta kalusteesta!

Hurmaavan Valkeaa
17/22 | 

Kerrassaan upea! Vaikka kaapisto onkin melko massiivinen, on se toisaalta kauhean ilmavan oloinen! Kaunista suunnittelu :)

Mirella - Savo Living
21/22 | 

Nyt on kyllä upea niin kaapisto ja miten hienosti rytmiikkaa vaihtelee moduleissa. <3
Meillä vastaavanoloinen Ikean Bestå. Ihanaa kun kaapiston päälle saa tehtyä asetelmia ja kerätä huomiota herättäviä detskuja. Ikäänkuin pieni vaihtuva näyttely. =D

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
22/22 | 

Kiitos Mirella <3. Meilläkin oli edellisessä kodissa seinään pultattu Ikean senkki, jätettiin se sinne. Kyllä, omakin silmä lepää kaapinpäällyksessä ja tuossa on nyt tilaa vaihtuville näyttelyille :)

Olen jo pari kertaa täällä blogissakin kertonut, että tänä vuonna on tarkoitus alkaa laittaa talon sisäpuoltakin parempaan kuosiin. Yhtenä tärkeimpänä asiana työlistalla olen pitänyt kunnollisia säilytystiloja, joilla saa kotiin siistiä ilmettä ja järjestystä. Vaatteet, jalkineet, kausitakit yms. neljän hengen perheen monenmoiset tarvikkeet meillä on löytäneet nyt hyvin paikkansa ja niiden säilytystilat tuntuu riittäviltä.

Yhtään viittaamatta edeltäneeseen postaukseen esitteistä, ollaan miehen kanssa aika hamstereita mitä tulee paperitavaraan. Vaikka muutossa jo karsittiin lehtiä ja kirjoja aikamoiset määrät, vielä muutama kuutio (?!) odottaa säilytyskalusteita, joilla ne saataisiin piiloon ja järjestykseen. Tällä hetkellä lehdet ja kirjat on kerätty yläkerran aulan seinien vierustoille, samassa tilassa on myös mun työtila, sieltä ei ole oikein kuvaa vielä tarjolla :)

Vietetään suurin osa päivästä alakerrassa, yläkerrassa käydään oikestaan vain nukkumassa, aamusuihkussa ja pukeutumassa. Niinpä silmieni edessä on ollut päivittäin vaivaamassa ruokailutilan vieressä oleva valkoinen paljas seinä, ns. kuollut kohta talossamme. Siihen on seinän viereen lattialle helppo kerätä kaikkea, mille ei heti keksi paikkaa.

Tähän on nyt siis ensimmäisenä suunniteltu ja hankittu kaappi, niin saadaan tuokin kohta eloon ja kauniiksi! Sen pitäisi tulla loppuviikosta, jännää!

Miten muuten tuo seinä tuohon ilmestyi - tarinahan menee niin, että alunperin tuossa piti olla käynti siipeen, mutta kaupunki keksi kieltää sen. Jos lisärakennukseksi ajatellut siiven ottaisi asuinkäyttöön, tontin vuokra nousisi huomattavasti. Eipä sitten laitettu ovea, laitettiin seinä :D Ihan hyvin on päästy saunaan terassin kautta hipsien.

Kommentit (3)

http://livialle.blogspot.fi/
1/3 | 

Oih sulla on tuo ihana korkkipöytä <3 En ole aiemmista postauksista bongannut :)

Frank Robinson
3/3 | 

Ehdotettu tarjouksemme asiakkaille uudeksi vuodeksi on positiivinen ja sitoutunut kokonaisuudessaan, joten yhteistyö kanssamme antaa sinulle maksimaalisen varmuuden rahoituksen saamisesta, koska meillä on A + -luokitus rahoituksessa. Frank Loan Services (FLS) on vuosien varrella arvostettu yhdeksi parhaista online-yrityksistä halvemmalla korolla. Jos tarvitset rahoitusta, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin puhelimitse (+1-713-389-6778) tai sähköpostilla: k.frankloans@gmail.com

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram