Kirjoitukset avainsanalla betonipinnoite

 

Keväällä, itse asiassa pääsiäisenä, tulee kaksi vuotta asumista uudessa talossa. Uskomatonta. En voi sanoa, että aika olisi aina mennyt nopeasti, esim. viime syksynä se meni ihan jumalattoman hitaasti, kun rakensimme pihaa, eikä se tuntunut tulevan ikinä valmiiksi...

Tässä vaiheessa onkin hyvä kertoa kokemuksia eri valinnoista, mitä taloon tuli tehtyä. Katso tästä linkistä, kuinka kerroimme kokemuksia mustasta keittiöstä.

Postauksen kuvat on koottu olemassaolevista kuvista, joissa näkyy mahdollisimman paljon paljasta lattiaa, vaikka kodissa ei kaikilta osin ihan tältä enää näytäkään. Vanhoille raksa-aikaa seuranneille lukijoille tämä kaikki on meiltä tuttua, mutta tiivistän tähän asiaa nopeasti uusia lukijoita varten.

Yksi ihan ehdoton haave, mikä oli olemassa samantien, kun tontista kuulimme, oli saada taloon betonilattiat ja -kylppärit. Se oli myös syy, miksi valitsimme viittä vailla valmis-toimitussisällön talotoimittajalta, kun tällaisia juttuja ei avaimet käteen-paketteihin kuulu. Rakkaus betoniin on todella vanha juttu, en ihan tarkkaan muista, kuinka vanha, mutta liittynee johonkin haaveeseen loft-asumisesta muinaiselle 1990-luvun loppupuolelle, kun muutimme Helsinkiin. Viime vuosina betonipinnoista on tullut todella trendikkäitä ja sen jälkeen, kun me teetimme omat pintamme, monenkirjavia alan toimijoita on tullut lisää.

Meillä on betonipinnoitetta koko alakerran lattioissa, siivessä sijaisevissa kylpytilojen ja kodinhoitohuoneen lattioissa ja niiden seinissä sekä yläkerran kylpyhuoneen lattiassa sekä seinissä. Kaikki kosteat tilat ovat siis betonipinnoitetta, yhtään laattaa ei ole käytetty. Kaikki pinnat toteutti sama tekijä, Designbetoni. Kokonaisuutena kaikki nämä pinnat olivat keittiön jälkeen toiseksi arvokkain sisustuspintamateriaali/kiintokalustehankinta taloon. Designbetoniin päädyin hyvinkin nopeasti, kun he olivat tehneet pariin suunnittelemaani kohteeseen lattiat ja olivat jo silloin varmaankin tunnetuin, pitkäaikaisin ja luotettavin toimija asiassa.

Värisävy meillä on titaani. Se on periaatteessa vaalea helmenharmaa, mutta iltaisin ja lämpöisessä tunnelmavalossa on vähän rusehtava. Tämä sävy ei meillä ole mahdoton, koska meillä suositaan myös luonnonvärisiä puupintoja.

Lattiat tehtiin kynnyksettömästi ja ilman lattialistoja. Kipsilevyseinien ja lattian välisen raot kittasimme ja hioimme itse iltatöinä niin siistiksi kuin jaksoimme aikataulun puitteissa (noin viikossa), jotta lattialistoja ei tarvitsisi laittaa.

Pinnoite ei ole kivikovaa, vaikka mielikuva betonista on nimenomaan sellainen. Meille tuli heti alkuvaiheessa muutama naarmu ja kolhu lattiaan, mikä tietysti jonkun verran harmitti silloin, mutta koska pinta on jonkin verran eläväpintainen, ne unohtuivat, koska eivät niin näy. Ne kolot voisi myös halutessaan helposti paikata.

Pinnoite ei ole kylmä, paitsi jos lattialämmityksen säätää pienemmälle omasta halustaan. Kylpytilojen lattiat on meillä säädetty lämpimälle, joten kolkonviileää aamusuihkua ei tarvitse pelätä. Alakerran lattiat sen sijaan joskus talvella tuntuvat viileille, mutta siitä selvitään villasukilla. Kylppäreiden seinät olisivat voineet olla karkeampaakin pintaa, mutta kyllä nuo sileät on tietysti helpompi pitää puhtaana.

Emme ole mitään hysteerisiä siivousintoilijoita, olisikohan lattiat pesty kunnolla tänä aikana vain ehkä muutaman kerran. Yksittäiset tahrat ja kura pyyhitään heti pois ja lattiat imuroidaan kerran viikossa. Ehkä tuo harmaa tasainen lattia on vähän liiankin armelias tuon lian suhteen, se ei siinä helposti näy.

Lattiaan ei ole tullut mitään rakoja eikä halkeamia keskelle lattiaa missään kohtaan, sen sijaan parissa kohtaa on seinän vieressä tullut elämistä uuden talon levyjen liikkumisesta johtuen. Nämä kohdat on meillä eteisessä, eivätkä meitä haittaa.

Olemme onnekkaita, että nämä meidän mielestä ihanat betonipinnat tähän taloon aika sujuvasti saimme. Tuttavat tekivät remonttia kerrostaloasuntoon ja eipä ollutkaan ihan itsestäänselvän helppoa omaan omistusasuntoonsa laittaa betonilattiaa, äänieristyksen vuoksi, mutta onnistui sekin lopulta.

PLUSSAT

-Upea ulkonäkö, jos on on tämän tyylin ystävä

-Helppohoitoisuus

-Saumaton, tasainen, yhtenäinen lattiapinta

MIINUKSET

-Suhteellisen arvokas teetettynä, riippuu tietysti mihin vertaa ;)

-Liian trendikäs, kestääkö aikaa? 

 

 

 

Kommentit (4)

Jenni S. / big mamas home
1/4 | 

Oi oi oi oi oi. Musta keittiö. <<<3 Minä siis haaveilen tällä hetkellä mattamustasta, modernista keittiöstä. Pakko käydä lukemassa noi aikaisemmat jutut myös. :)

Itse olen myös hyvin ihastunut betoniin. En ehkä lattiaksi laittaisi, mutta kylpyhuoneen seinät ja joku seinä asuinpuoellakin voisi meidän kotona hyvinkin olla betonia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Vuorossa perinteinen kuvakatsaus menneeseen vuoteen 2016, kun kerrankin on nyt lomalla ollut aikaa etsiä kuvia. 

Vuosi 2016 alkoi mukavissa merkeissä, kun Asun-lehden vuoden ensimmäisessä numerossa ilmestyi meillä kotona Pauliina Salosen kanssa kuvattu Puhdas-juttu. Jutussa oli mukana meidän alakerran kylppäri ja sauna suihkutiloineen. Olen edelleenkin todella tyytyväinen valintoihin näissä tiloissa eli betonipintoihin ja niitä raikastaviin valkoisiin kiintokalusteisiin.

Tammikuussa hankittiin meille myös Lundian Fuuga-lipasto ruokailutilaan. Se on ollut yksi tärkeimmistä kalusteista minulle, koska sen päälle saan tehdä omia asetelmia ja kerätä omia kamojani rauhassa odottamaan, eivätkä perheen kolmen miespuolisen jäsenen tavarat sinne juurikaan eksy. Alkavan vuoden 2017 yksi projekti on uusia ruokailutilaa vielä lisää, vaihtaa joko valaisimet, ruokapöytä tuolit, pöytä tai ehkä vaikka kaikki :D. 

 

 

Tammikuussa kävin inspiraatiomatkalla Kölnin huonekalumessuilla ja helmikuussa Tukholman huonekalumessuilla. Tukholmaan on suunta taas tänäkin vuonna oman yhdistyksen järjestämän seminaariristeilyn kautta. Jos jollakin on mennyt tämän risteilyn ilmottautuminen ohi ja on mahdollisuus lähteä mukaan, tästä linkistä löytyy. Helmikuussa oli työn alla jo myös Suomikoti-projekti, joka oli vuoden isoin työprokkis.

Maaliskuussa toinen nojatuolimme, jo pitkään matkassa kulkenut Woodnotesin k-tuoli, sain uuden raikkaan valkoisen päällisen, katso postaus täältä, keittiön saarekkeen päälle asennettiin Tolomeo ja viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, portaiden alla oleva varastotila sain v i h d o i n k i n oven! Tämä oli siis oikeinkin tehokas kuukausi.

 

Kevään aikana tein yhteistyöpostauksia, joiden kautta kotona kävi mukava määrä ihanaa sisustustavaraa niin Marimekolta, Balmuirilta kuin Lapuan Kankureiltakin, kaikki omia kotimaisia suosikkimerkkejäni. Lisäksi tutustuin Living 24/7-verkkokauppaan, joka toimii nykyään myös meidän 1x2-malliston jälleenmyyjänä ja se on mukava juttu se! 

 

 

Kevään aikana suunniteltiin ankarasti sekä kodinhoitohuoneen kiintokalusteita että pihaakin, vaikka molemmista oli konkreettista kuvattavaa blogiin vasta vuoden loppupuolella. Samoin Cozy Homes from Finland-kirja oli työn alla silloin. Näkyvämpää osaa oli musta säilytyslaatikko, jonka nikkaroimme blogihaasteen merkeissä, katso postaus täältä

Kesäkuussa olohuoneeseemme muutti uusi Shapes-kulmasohva yhteistyön merkeissä. Kuvasimme Salosen Pauliinan kanssa heille uusia kuvia ja kuvauksissa ihastuin isoon vaaleanharmaalla kauhdutetulla Lauritzonin Foggy-puuvillalla (se oli oma suositukseni heille ja on kuulemma valikoiman suosituin kangas tällä hetkellä ;) verhoiltuun sohvaan, joten lunastin sen meille. Sohva ratkaisikin 4-henkisen perheen istumamukavuuden kerralla. Samassa kuussa saimme Marikan kanssa ponnistettua 1x2-mallistoon uudet keittiötuotteet.

 

 

Kesän suurin projekti eli piha pääsi alkamaan kunnolla vasta heinä-elokuussa ja koko homma kestikin sitten lokakuun loppupuolelle asti. Mutta me teimme sen! Kesän ajan koti oli vähän sekaisin, kun kuljimme välillä kiireessä ulkoa sisälle kengät jalassa, lapset ramppasivat sisään ja ulos ja hiekkaa kulkeutui joka paikkaan. Monetkin kerrat lounas hoidettiin grillaamalla, kun ei sitä yhdet vanhemmat ihan kaikkea päivässä ehdi. Ihana olikin sitten elokuussa palata taas sisätiloihin ja laittaa koti siistiksi ja syyskuntoon. 

 

 

Syyskuusta itselleni jäi mieleen lähinnä äidin kuolema ja ruuhkainen Habitare, jossa oli monta työjuttua yhtäaikaa Cozy Homes-kirjan ilmestymisen lisäksi. Siitäkin kuukaudesta selvittiin.

Habitaren KOTI-osastolta lunastin meille uuden Familonin parisängyn ja se antoi puhtia koko makkarin viimeistelyyn ihanalla marokkolaisella matolla, joka löytyi mainion Sisustusterapiaa-fb-ryhmän kautta. Makuuhuoneesta löytyy nyt kahta metallisävyä eli Vino-peilin kupari ja Golden Bell-valaisimen messinki, mutta ammattilaiselle tämäkin tyylirikko sallittaneen. (Tai jopa kolmea eri metallisävyä, kun kuvassa näyttää olevan kaapin päällä krominen Habitatin timanttimaljakko :) Unet alkoivatkin parantua loppuvuotta kohti joko stressin vähenemisestä tai uudesta sängystä johtuen.

 

 

Lokakuun lopussa saimme lopultakin myös kodinhoitohuoneen kiintokalusteasennuksen valmiiksi, lue postaus tästä. Tähänkin huoneeseen olemme tyytyväisiä, se on yksinkertaisen simppeli ja toimii hyvin myös saunan pukuhuoneena. Tämän huoneen sisustusta naulakoilla ja pientavaroilla on tarkoitus jatkaa alkuvuodesta.

 

 

Loka-marraskuussa ilmojen viilennettyä saimme hommattua takkapuille Stalan telineen sekä sisälle että ulos ja myös halkoja eräältä eläkkeellä olevalta maajussilta suoraan omalle pihalle, takkaa ollaankin polteltu aika ahkerasti loppuvuosi. Lunta ehti käydä ihan runsaastikin hetken pihalla, mutta sehän suli jo aikaa sitten pois.

 

 

Marraskuussa aloitin Kontion kohteen suunnittelun Mikkelin asuntomessuille kesäksi 2017 ja keskityin muutenkin taas kotona tehtäviin suunnittelutöihin. Tässä vaiheessa vuotta ei kotiin enää hankittu mitään isompaa sisustustavaraa eikä rakennettu mitään. Muutama kynttilänjalka ja sen sellaista on toki tullut kotiin hankittua loppuvuodestakin.

Joulukuussa kotia laitettiin pikkuhiljaa joulua varten kynttilöillä ja vihreillä kasveilla kuten kransseilla ja havuilla.

 

Tätä vuotta en toisaalta jää yhtään kaipaamaan, mutta nyt kun kokosin tähän yhteen postaukseen koko vuoden, onhan täällä tapahtunut paljon ihaniakin asioita, valmistakin on tullut ja elämä on muuttunut myös leppoisammaksi ja mukavammaksi, elämänlaatumme on kyllä parantunut. Vuosi on venyttänyt hermojani odottamisen suhteen, mutta odotellessa olen saanut myllättyä pienempää sisustustavaraa, tekstiilejä ja lasten tavaroista sellaisille paikoille, että talosta on tullut erittäin kodikas ja mieluinen paikka jokaiselle perheenjäsenelle asua. Pojat eivät enää haluaisi muualla asuakaan ja pienempi tuskin muistaa enää kovin hyvin edellisiä koteja.

Paljon on vielä suunniteltavaa ja hankittavaa lähinnä pienempien säilytyskalusteiden ja -ratkaisuiden osalta, mutta muuten mitään isompia hankintoja ja haaveita ei alkavalle vuodelle ole.

 

Kommentit (10)

Vierailija
5/10 | 

Teillä on hurjan kaunis ja seesteinen koti -tykkään todella! Saanko kysyä, mitä k-tuolin vaihtopäällinen maksoi? Meidän musta vastaava alkaa olla jo aika virttynyt, joten vaihto voisi olla pian ajankohtainen.

Kaikkea hyvää vuodelle 2017!

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/10 | 

Kiitos paljon ihanasta kommentistasi, lämmittää mieltä todella paljon <3 ! Leveän k-tuolin verhoilupaketin ovh hinta on 966 €. Koko tuolihan on uutena 1348 €. Itse sain suunnittelija-alennusta uudesta päällisestä. Kiitos ja sitä samaa sinulle!

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram