Kirjoitukset avainsanalla Sisustustoimittajat ry

Viikko onkin vierähtänyt vauhdilla ja nyt vasta pääsen laittamaan blogiini lisäkuvia Kalajoen reissulta, jossa siis olimme muutaman sisustustoimittaja-kollegan kanssa viime viikolla Topi-Keittiöiden vieraana!

Vaikka Kalajoki onkin itselleni nyt jo aika tuttu, tällä reissulla siitä löytyi uusi puoli, kun Topi oli järjestänyt meille risteilyn Kaljaasi Ansiolla Maakallan saarelle! Jännitimme aluksi, kohteleekohan sää meitä huonosti, kun oli luvattu sateista ja tuulta, mutta päivä oli lopulta sateeton, huh! Onneksi päämiehet olivat suositelleet ottamaan lämmintä mukaan, merellä tuuli kyllä sen verran, että pipo ja hanskat olivat hyvä idea!

Kaljaasi Ansio on paikallisen kyläyhdistyksen talkootöinä tekemä laiva, miestyötunteja on käytetty yhteensä 18.000. Täältä pääset lukemaan Ansion tarinaa.

Mennessä laiva ajoi moottorilla, mutta palatessa purjeilla, joten pääsimme näkemään purjeiden noston! Saimme jokainen vuorollamme myös ohjata laivaa, jota kokemusta ei kyllä kannattanut jättää välistä! 

 

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on strategia, jolla vähennetään hiilihydraattien saantia, ja vastineeksi laihdut tasaisesti.
Runsaasti hiilihydraatteja sisältäviksi tai "huonoiksi" voidaan määritellä: leivät, kuten rinkelit; pastat, kuten makaroninuudelit (spagetti toimii myös!), riisi; viljat, mukaan lukien kaurapuuro - se ei ole vain myslipatukoita! Näihin elintarvikkeisiin kuuluvat tärkkelyspitoiset vihannekset, kuten perunat, joissa on enemmän kuin kohtuullinen osuus ravintokuitua, mutta jotka eivät tarjoa paljonkaan makua makunystyröillemme. Lisää tähän tarvittaessa makeita marjoja, sillä hedelmien pitäisi silti kuulua terveelliseen ruokavaliosuunnitelmaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tällä viikolla vierailimme sisustustoimittajakollegoiden kanssa Kalajoella Topi-Keittiöiden vieraana, kun kotimainen yritys täyttää tänä vuonna 80 vuotta! Jo neljäs sukupolvi Ojalan perustajasukua työskentelee perheyrityksessä.

Oli niin huippua päästä näyttämään Kalajokea kollegoille, kun se itselle on nyt jo aika tuttu useamman vuoden ajalta. En enää muista, olenko alunperin käynyt ensimmäisen kerran siellä v. 2014 Kalajoen loma-asuntomessuilla vai jollain Topi-Keittiöiden keikalla, olemmehan tehneet yhteistyötä jo usemman vuoden ajan. 

Tällä käynnillä vierailimme Topin tehtaalla, tehtaanmyymälässä ja keramiikkapaja Iso-Pahkalassa. Illallistimme Pihvituvassa ja lounastimme Sandy Keltissä. Lopuksi meillä oli huikea risteily paikallisina talkootöinä rakennetulla Kaljaasi Ansiolla Maakallan saarelle, joka on ollut kalastajien tukikohta jo ainakin 1700-luvulta alkaen. Postaan näistä molemmista myöhemmin erikseen. 

Kiitos Topi-Keittiöt ihanasta matkasta ja vieraanvaraisuudestanne. Hurmaava Kalajoki hiekkasärkkineen vei sydämemme.

Onnittelemme kahdeksankymppistä ja toivotamme paljon hyviä vuosia tulevaisuuteen!

 

Kommentit (2)

 

Tärkeä osa tunnelmaa on hyvä ruoka ja juoma. Alkukuohuvat meille tarjosi Codorniun cava-talo / Altia Finland.

 

 

Juotavaa saimme myös Sidikseltä, joka tuo maahan ranskalaisia siidereitä.

 

 

Sekä Craft & Caskilta.

 

 

Pauligin tarjoamaa kahvia saimme juoda Arabian Huvila-mukeista, joiden kuvio sopi täydellisesti Kesäpäivämme ilmeeseen.

 

 

Lounaaksi valmistettiin Versofoodin Beanit-suikaleista salaattia, salaattipohjan tarjosi DeliVerde. Leipää toimitti Gateau ja juuston Tenalan Juusto. 

 

 

Leivän ja salaatin kanssa oli Keijun uusia mausteöljyjä ja Textil Kompanin maahantumia Add Wisen mausteöljyjä tyylikkäissä pulloissa.

 

 

Me Sisustustoimittajat myönnämme vuosittain Tunnustustuolin yritykselle tai toimijalle, joka on ansioitunut  muotoilun alalla, kehittänyt alaa tai on erityisen tärkeä kumppani Sisustustoimittajille. Tunnustuksen sai tänä vuonna Saana ja Olli. Perustelut ovat: Saana ja Olli ovat raikas muotoiluyritys, ja pariskunta on uudistanut suomalaista muotoilua ajankohtaisella ja omaleimaisella tavalla. He ovat pistäneet koko persoonansa peliin jo heti alusta asti, ammattimaisella otteella. Mallisto on toteutettu omaan tahtiin, kestävän kehityksen periaatetta kunnioittaen. Onnea ihanat Saana ja Olli <3. 

 

 

Kekkilä auttoi vieraita terassilla tomaatinistuttamisessa! Taimen sai mukaansa multapussin kera.

 

 

Jälkiruuaksi saimme Nespresson kahvia ja Arnolds Donutseja, ihan hillittömästi koristeltuja!

 

 

Sekä Ingmanin jäätelöitä.

 

 

Ruuanlaitossa ja tarjoiluissa meitä auttoi Vihdin Ihanaiset ry, joka tuuletti lopuksi onnistunutta tapahtumaa!

 

 

Sisustustoimittajien Kesäpäivä paketissa, jee! Ensi vuonna uudestaan!

Lämmin kiitos vielä kerran kaikille näytteilleasettajille, kumppaneille ja vieraille, te teitte juhlan. Kiitos yhteistyöstä myös Fiskars Village Puimalan vuokrauksen merkeissä.

Kuvat Samuel Hoisko / Neliömedia yhteistyössä Foto-Forma.

 

Kommentit (0)

Timberwise

Adea

Interface

Lapuan Kankurit

Skanno

Nikari

Cosentino

Grohe

Muoto2

Matri

Lundia ja Finarte

 

Ammattiyhdistyksemme Sisustustoimittajat ry:n uutta, nyt toista kertaa järjestettyä Kesäpäivää vietettiin tiistaina 4.6. Fiskarsin Puimalassa. Olen yhdistyksen puheenjohtajana tämän kauden ja nyt olin myös Kesäpäivän vetovastuussa. Muiden, "oikeiden töiden" ohella nämä harrastushommat, jotka pyörivät täysin talkoohengessä, ovat joskus todella työllistäviä, mutta tehokkaina selvisimme työryhmän avulla tästäkin projektista kunnialla!

Kesäpäivä on yhdistyksemme ideoima ja järjestämä pr-tapahtuma sisustusalan valmistajille, medialle ja suunnittelijoille tarkoitettu verkostoitumistapahtuma idyllisessä Fiskarsin ympäristössä.

Kesäpäivä sujui jälleen kerran hyvin, tunnelma oli kesäisen rento. Tähän aikaan vuodesta toinen jalka on jo vähän kesälomalla, onhan monella työssäkäyvällä lapset koulusta vapaalla ja perheiden arki pyörii jo kesärytmillä. Silti mielessä täytyy olla jo vähän syksyäkin, me toimittajat kun tuotamme materiaalia jo elo-syyskuun lehtiin. Siksipä moni valmistaja esitteli Kesäpäivässä ensi kertaa Habitareen tulevia uutuustuotteitaan kerrankin ajoissa.

Puimalan miljöö on uniikki, vanha ja kauniin persoonallinen tila, johon ei välttämättä ole näyttelyä helppo rakentaa. Seinät ja lattiat ovat hiukan vinot, sisällä saattaa lentää pari lintua ja tilan luonne muuttuu herkästi sään mukaan. Tällä kertaa sää kuitenkin suosi meitä ja ah, miten kauniilta kaikki osastot näyttivätkään!

Kiitos mukanaolostanne:

Pukkila

Temal

Oras

Unidrain

Vieser

Grohe

Cosentino

Keittiömaailma (Novart)

Stala

Lapetek

Savo Design

Timberwise

Magentur  

Alma Interior

Interface

Roots Living

Lundia ja Finarte

Nikari

Muoto2

Artek

Skanno

Adea

Lapuan Kankurit

Matri

Textilkompani

Canon

Seuraava postaus on tapahtuman toisesta tärkeästä puolesta, ohjelmasta, hyvästä ruuasta ja juomista!

Kuvat Samuel Hoisko / Neliömedia yhteistyössä Foto-Forma.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram