Vielä kerran Posion matkalta. Viimeisen lounaan saimme nauttia Anu ja Topi Pentikäisen kotona, ns. Datsalla. Nimi tulee kodin alkuperäisestä kutsumanimestä, talo kun oli aikoinaan toiminut venäläisten vierasmajana. Vanha kelohirsitalo on modernisoitu valkaisemalla hirsipinnat sisältä päin ja verhoilemalla talo ulkoa modernilla mustalla puupaneloinnilla.

Vanhaan taloon johtaa yhdyskäytävä, jonka päähän on rakennettu Anulle oma ateljeeosa, se on Niko Tiulan modernia arkkitehtuuria ja valkoinen, avara ja valoisa. Näkymät on molemmin puolin suoraan luontoon, isoista ikkunoista näkyy vaihdellen valkoinen lumimaisema, komea ruska ja kesällä tietysti intensiivinen vihreys ja sininen taivas. Tämä vanhan ja uuden yhdistäminen on kaikkinensa hieno idea ja kokonaisuus.

Ihan uskomattoman hienoa oli päästä näkemään tämäkin paikka, kyllä meitä niin kierrätettiin ja pyöritettiin Posiolla!

Reissu päättyi lounaaseen Datsalla. Alkapaloiksi tarjoiltiin sushia käsintehdyiltä keramiikka-astioilta, nämä olivat Hans Välimäen ravintolaan Anun suunnittelemia persoonallisia astioita, jokainen oli vähän erilainen. Pääruuaksi oli blinejä ja jälkiruuaksi samppanjasorbettia. Ostin reissun jälkeen Pentikin Yhdessä-kirjan, josta löytyykin paljon samojen ruokien reseptejä, kuin mitä saimme reissussa maistella. Ensimmäisenä olen itse tehnyt jo punajuuripestoa, suussa sulavan hyvää oli.

Ah niin ihana reissumme päättyi tähän, Datsalta lähdimme lentokentälle ja matkalle kotiin. Kiitos elämysmatkasta Pentik ja emäntämme Anu Pentik, kokkimme Asko ja nuori isäntämme Arttu!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla