Kirjoitukset avainsanalla kattaminen

 

Me vietetään pääsiäinen ihan perheen kesken rennosti kotoillen ilman mitään isompia suunnitelmia.

Tässä muutamia kuvia inspiraatioksi pääsiäisen ajan juhlavampiin kattauksiin. Tällä hetkellä suosikkeja ovat Lapuan Kankureiden pellavat, Balmuirin kristallit, kotimainen käsintehty keramiikka ja raikkaat kevätkukat.

(Ihan lopussa myös harvinainen Pauliina Salosen kuva allekirjoittaneesta Topi-keittiöiden Kotimaisuus-kiertueelta, en yleensä ole ihan ensimmäisenä kameran edessä. Minulla on pitkän tukan kasvatusprojekti menossa, jospa syksyllä olisi jo riittävän pitkä pieneen sievään nutturaan ;)

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

En ole koskaan ollut virallisesti kukkaihminen.

Rakkauteni kukkiin on ollut salaista ja yksityistä, olen rakastanut äitini mökkimaan multiin istuttamia perennoja kuten liljoja, pioneja, unikkoja ja ruusuja.

Mutta töissä - kattauskuvissa olen aina välttänyt kukkasia, koska minusta niitä on ollut vaikea käsitellä, ne käyttäytyvät oikukkaan omapäisesti, eivät ole käskettävissä tai ohjailtavissa, suuntautuvat minne sattuvat. 

Minut haastettiin tekemään kukkiva kattaus, olen kai sen verran perfektionisti tai yllytyshullu, että otin haasteen vastaan. Kuvasimme Asun-lehdelle Pauliina Salosen kanssa Bo Helsingin uusissa tilossa kattauksen, jonka kukat Huiskulasta. Kuvausvaiheessa nautinkin yllättäen kukkien kanssa työskentelystä, osasin ottaa rennosti ja mielestäni se näkyy lopputuloksessa. 

 

Kommentit (7)

Riikka
1/7 | 

Todella kivat kuvat! Kukat ovat kyllä sellaisia, että ne kääntyvät eri asentoon juuri, kun ottaa kuvan...
Musta on tullut kukkahullu lähes naapurissa sijaitsevan superihanan kukkakaupan

Sanna / Sisustus COCO
4/7 | 

Kukat ovat ihania. Hyvin olet tullut niiden kanssa toimeen- upea lopputulos ♥

Annni
6/7 | 

Erityisesti tuo vihreä kimppu on todella kaunis :) Odottelen sitä, että saan oman pihan ja sinne lumipalloheisin niin ei tarvitse ostaa enää niitä kukkakaupasta :)

Tässäpä kuvia viime viikonlopulta Tampereelta Mansen Blogikirppis-tapahtumasta. Lauantaina kokoonnuimme ihan blogimuijien kesken laittamaan ruokaa ja seurustelemaan Arto Ratsaan ohjauksessa. Niin ihania reseptejä, joita aioin jatkossa kokeilla kotonakin.

Kaikki kuvat on hurmaavan Visuaalisesti vaativa-bloggaajan ottamia. Kiitos Aino näistä!

Valitsin blogiini Ainon kattauskuvat, koska tämä kuvasarja kertoo minusta hyvin myös meidän porukasta, se on aika lailla mix and match-tyyliä. Hersyvän erilaista, kukkivaa, runsasta ja iloista. 

Kommentit (6)

Vierailija
3/6 | 

Kivan näköistä! :) oletko joakus julkaissut teidän pohjapiirrustusta? Kiinnostais kovasti oh-rkt-kt akseli kun meillä on juuri pohdinnassa pohjapiirros :)

 

Tulin kutsuneeksi ystäväperheen meille kylään pääsiäisen aikaan. Heti perään muistin, miten heillä viimeksi kylässä käydässämme ihastuin rouvan kristallisiin viinilaseihin, mistä meille juomaa tarjottiin. Kyllä juhlava lasi antaa aina juhlajuomalle hyvän säväyksen.

Meillä onkin viime ajat juotu viinit ihan tavallisista juomalaseista, kun luovuin Ikean viinilaseista muuttojen yhteydessä. Siksi ilahduin, kun Balmuir ehdotti blogiyhteistyötä heidän mallistonsa uusimpien tuotteiden eli Piemonte-kristallilasisarjan merkeissä, tämä osui meille parempaan kuin hyvään ajankohtaan!

Viinilasien lisäksi meille saapui myös todella kauniin muotoiset vesilasit. Tämä on hyvä, koska lapsiakin tulee istumaan pääsiäispöydässä 4-5 yksilöä. Heille katan toki ihan samat serviisit kuin aikuisillekin.

Meillä syödään pääsiäisenä aina lammasta ja usein vieraille tarjotaan ruuaksi risottoa, se kun ei voi pahasti mennä pieleen. Molemmissa suosimme jo monta kertaa hyväksi havaittua Jamie Oliverin reseptiä. Lisäksi tarjolla on aina ronskia maalaisleipää. Laitan pienelle lautaselle leivän kaveriksi oliiviöljyä, johon ripautellaan suolaa ja mustaa pippuria, leipää voi kastaa tähän öljyyn ruokailun aikana. Todella hyvää! Jälkiruuaksi sopisi hyvin vaikkapa sitruunainen juustokakku. Syöminen on mukavaa ja pyhinä on ihanaa laittaa ruokaa vähän enemmän ja paremmin, arkiruuat kun on usein aika nopeita suorituksia.

Kattauksessa käytän isoja lautasia ja koska olen vähän astiahullu, lautasia löytyy monesta eri sarjasta montaa eri kokoa. Pääsiäisenä taidan käyttää Arabian jo lopetetun Oma-sarjan isoja harmaita lautasia ja yhdistää niihin Sarjaton-sarjan leipälautaset ja valkoiset kulhot. Habitatista tulin kerran hankkineeksi mustat aterimet, nekin saattavat päästä käyttöön pääsiäisenä. Yhtenäinen lasisto kokoaa kattauksen yhteen.

Uumoilen muuten, että seuraavaksi näemmekin Balmuirin valikoimissa myös lautasia ja aterimia, niin hyvässä vauhdissa heillä on kodin malliston laajennus, sitten koko kattauksen saisi toteutettua heidän tuotteillaan :)

Balmuir lanseeraa tämän keväänä uudet melange-pintaiset pellavatekstiilit, joka kuulostaa tällaisen pellavafanin korviin tosi hyvälle. Juhlavampaan kattaukseen kuuluu tietysti kankaiset lautasliinat, niihin Balmurilla on tullut uutuusväri meleerattu harmaa, joka on tosi kaunis, juuri meille sopiva väri valkoisten lisäksi. Voisin hyvin kuvitella käyttäväni molempia värejä yhtäaikaa.

Koska muuton jäljiltä minulla on osa tavaroista vielä vähän kadoksissa, kuten valkoinen pellavaliina, siksi laitoin näihin kuviin pöydälle Balmuirin peitteen valkoinen puoli päälle päin, peitteen olen hankkinut muutama vuosi sitten. Todella monikäyttöinen sisustuskangas siis :)

Pääsiäiseksi saamme kotiin toivottavasti hankittua myös kukkasia, nyt on ollut niin kiire, ettei ole edes tulppaanikimppua saanut lähikaupasta mukaansa napattua. Kirsikanoksat sentään ovat jo maljakossa odottamassa kukkaan puhkeamista.

Balmuirin lasit ja lautasliinat on saatu blogin kautta, kiitos Balmuir <3

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram