Maalaushommien kanssa yhtäaikaa on käynnissä pihahommat. Olen pitkin syksyä lapioinut täyttömaata, jota saimme naapurin tontilta, pihalla kottikärryihin ja kärännyt sitä pihalle niihin paikkoihin, joissa maata tarvitaan lisää. Varsinainen maanmuokkaus tehtiin jo perustusvaiheessa, mutta maata täytyy nostaa vielä vähän ylemmäksi ja lähemmäksi terasseja. Työ on tosi raskasta, sillä omin käsin olen täyttömaasta erotellut myös kivet ja oksat pois samalla. Kivet olen kärrännyt talon seinustoille odottamaan lopullista pihasuunnitelmaa. Ihan kivalta näyttävät sielläkin. Toisaalta tämä maan kuskaaminen on todella terapeuttista, tässä niin näkee taas työn edistymisen konkreettisesti ja voi samalla miettiä ihan muita juttuja, kun ei niin tarvitse osata mitään eikä keskittyä asiaan.

Samaan aikaan kaupunki tekee yleistä katua meidän talon sivustalle, jalkakäytävän graniittikivet kököttävät odottamassa valmiina. Jatkossa yleinen jalkakäytävä kulkeekin sitten suoraan meidän keittiön ja ruokailutilan ikkunoiden edessä, joten hei hei vaan kaikki ohikulkijat, täällä naputtelen läppäriäni kotitoimistolla ruokapöydän ääressä kahvikupposen kanssa :)

Kun naapurikin tekee nyt omaa pihaansa, täällä on taas aika kaoottista ja meluisaa kulkea ja olla. Pitää vain yrittää sulkea silmänsä kaaokselta ja keskittyä niihin kohtiin, joita voi katsoa. Päätimme juuri miehen kanssa, että varsinaisen pihan laiton (mullan, nurmikon ja kasvit)  jätämme kevääseen, nyt ei enää omat voimat riitä tuohon hommaan tätä pidemmälle. Sitä valkoista ja kaiken kauniisti peittävää ensilunta siis odotan innolla!

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla