Tulin kutsuneeksi ystäväperheen meille kylään pääsiäisen aikaan. Heti perään muistin, miten heillä viimeksi kylässä käydässämme ihastuin rouvan kristallisiin viinilaseihin, mistä meille juomaa tarjottiin. Kyllä juhlava lasi antaa aina juhlajuomalle hyvän säväyksen.

Meillä onkin viime ajat juotu viinit ihan tavallisista juomalaseista, kun luovuin Ikean viinilaseista muuttojen yhteydessä. Siksi ilahduin, kun Balmuir ehdotti blogiyhteistyötä heidän mallistonsa uusimpien tuotteiden eli Piemonte-kristallilasisarjan merkeissä, tämä osui meille parempaan kuin hyvään ajankohtaan!

Viinilasien lisäksi meille saapui myös todella kauniin muotoiset vesilasit. Tämä on hyvä, koska lapsiakin tulee istumaan pääsiäispöydässä 4-5 yksilöä. Heille katan toki ihan samat serviisit kuin aikuisillekin.

Meillä syödään pääsiäisenä aina lammasta ja usein vieraille tarjotaan ruuaksi risottoa, se kun ei voi pahasti mennä pieleen. Molemmissa suosimme jo monta kertaa hyväksi havaittua Jamie Oliverin reseptiä. Lisäksi tarjolla on aina ronskia maalaisleipää. Laitan pienelle lautaselle leivän kaveriksi oliiviöljyä, johon ripautellaan suolaa ja mustaa pippuria, leipää voi kastaa tähän öljyyn ruokailun aikana. Todella hyvää! Jälkiruuaksi sopisi hyvin vaikkapa sitruunainen juustokakku. Syöminen on mukavaa ja pyhinä on ihanaa laittaa ruokaa vähän enemmän ja paremmin, arkiruuat kun on usein aika nopeita suorituksia.

Kattauksessa käytän isoja lautasia ja koska olen vähän astiahullu, lautasia löytyy monesta eri sarjasta montaa eri kokoa. Pääsiäisenä taidan käyttää Arabian jo lopetetun Oma-sarjan isoja harmaita lautasia ja yhdistää niihin Sarjaton-sarjan leipälautaset ja valkoiset kulhot. Habitatista tulin kerran hankkineeksi mustat aterimet, nekin saattavat päästä käyttöön pääsiäisenä. Yhtenäinen lasisto kokoaa kattauksen yhteen.

Uumoilen muuten, että seuraavaksi näemmekin Balmuirin valikoimissa myös lautasia ja aterimia, niin hyvässä vauhdissa heillä on kodin malliston laajennus, sitten koko kattauksen saisi toteutettua heidän tuotteillaan :)

Balmuir lanseeraa tämän keväänä uudet melange-pintaiset pellavatekstiilit, joka kuulostaa tällaisen pellavafanin korviin tosi hyvälle. Juhlavampaan kattaukseen kuuluu tietysti kankaiset lautasliinat, niihin Balmurilla on tullut uutuusväri meleerattu harmaa, joka on tosi kaunis, juuri meille sopiva väri valkoisten lisäksi. Voisin hyvin kuvitella käyttäväni molempia värejä yhtäaikaa.

Koska muuton jäljiltä minulla on osa tavaroista vielä vähän kadoksissa, kuten valkoinen pellavaliina, siksi laitoin näihin kuviin pöydälle Balmuirin peitteen valkoinen puoli päälle päin, peitteen olen hankkinut muutama vuosi sitten. Todella monikäyttöinen sisustuskangas siis :)

Pääsiäiseksi saamme kotiin toivottavasti hankittua myös kukkasia, nyt on ollut niin kiire, ettei ole edes tulppaanikimppua saanut lähikaupasta mukaansa napattua. Kirsikanoksat sentään ovat jo maljakossa odottamassa kukkaan puhkeamista.

Balmuirin lasit ja lautasliinat on saatu blogin kautta, kiitos Balmuir <3

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat