Kirjoitukset avainsanalla takka

Kaupallinen yhteistyö Stalan kanssa

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan - meidän talon takkapuuasiat on lopultakin saatettu toimivaan kuntoon. Koska teimme pihaa vielä lokakuun loppupuolella, ei ollut paikkaa eikä aikaakaan ajatella saatikka rakennella takkapuille säilytyspaikkoja. Ilmojen kylmetessä heräsimme ajatukseen, että olisipa ihana alkaa polttaa takkaa, mutta halkojahan meillä ei ollut siinä vaiheessa ollenkaan, mitä poltella.

Tähän asti ollaan haettu halkoja pussukka kerrallaan lähimmästä rautakaupasta, mutta ilman autoa elävälle perheelle se tapa oli aika työläs sekä kalliskin. Sain lopultakin aikaiseksi tilata isomman määrän halkoja tuttavan suosituksen kautta Mottinetistä. Eläkkeellä oleva sympaattinen herrasmies toi ne pihaan pari viikonloppua sitten.

Meille sopiva valmis ratkaisu halkojen säilytykseen löytyi Stalalta, jonka uutta Woodrack-sarja olin tiiraillut kiinnostuneena jo aiemmin. Sarjan suunnittelussa Stalalla mukana on ollut Pentagon Design ja sai oman yhdistyksemme Toimittajien Tusina-palkinnon syyskuussa Habitaressa. Siinäpä moderni, simppelin tyylikäs ja toimiva ratkaisu meille kaupunkilaisille säilyttää polttopuut. Mustasta väristä tietysti iso plussa <3.

Kasasimme telineen nyt aluksi talon seinän viereen terassille, josta puut saa kannettua kätevästi kantotelineellä suoraan takan eteen. Kunhan saamme autotallin julkisivun ja ympäryksen ensi kesänä valmiiksi, saattaa teline siirtyä sinne, vaikka puiden kantomatka pitenee. Mietitään...

Nyt on kuitenkin aivan ihanaa, kun on halkoja jemmassa, telineeseen saatavan suojahupun ansiosta hyvin suojattuna aina valmiina odottamassa iltaa, kun saadaan takkaan tulet tehtyä. takanpoltto tulee ensimmäisenä mieleen, kun on pikkupakkanen ja varpaat ja sormenpäät palelee, mutta tekee kyllä todella hyvää nyt kaamosaikaan, kun ainakin täällä Helsingissä sataa vettä ja maa on musta.

 

Kommentit (3)

Tiina
3/3 | 

Kauniita kuvia ja mukava blogi. Tiiviin puupinon kasaaminen seinän viereen voi kuitenkin olla enemmän uhka kuin mahdollisuus. Kastepisteen paikka voi muuttua seinän sisällä ja seinän sisälle voi kertyä kosteutta tai ainakin riski siihen kasvaa, mikäli puupino on kasattu sellaiselle seinälle, missä toisella puolella on lämmintä asuintilaa. Mukavaa joulun odotusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Follow my blog with Bloglovin

Alkavien kylmenevien ilmojen ja pohjoisten raikkaiden tuulien kunniaksi blogissa alkaa NYT arvonta, ensimmäinen täällä Glorian Kodin sivujen alla, meidän oman 1kertaa2-malliston uudesta Kenno-peitosta!

Mallisto täydentyy kaksi kertaa vuodessa uusilla kuoseilla ja / tai väreillä. Nyt ollaan ilakoitu joka sesonki jollain värikkäällä värillä, jotka ovatkin ilahduttaneet meidän faneja. Malliston olemus perustuu pitkälti rauhalliselle musta-valko-harmaalle väriskaalalle, joten tänä syksynä suunnittelimme uuden kuosin, musta-harmaan Kennon. Peitto on taattua 100 % ihanantuntuista Woolmark-villaa ja valmistettu kotimaassa, kuten meidän muutkin tuotteet. Samasta kuosista löytyy nyt myös 50 x 50 cm tyyny.

Nyt arvomme siis yhden Kenno-peiton, arvontaan osallistut kommentoimalla tähän jotain kivaa! Arvonta päättyy, kun palaamme pohjoisesta sunnuntai-iltana 18.10.

Laita kommentin mukaan myös nimimerkki, jotta löydämme voittajan helpommin!

 

Kommentit (108)

Markke
1/108 | 

Oi ehdottomasti mukana arvonnassa! 1x2 tuotteet on aivan fantastisen ihania ja todella laadukkaita. Kotona on jo yksi tyyny, mutta peitto puuttuu ja opiskelija-asunnossa vetää eivätkä patterit juurikaan lämpene talvisin eli tarvetta tällaiselle lämmittäjälle todella olisi. Kiitos myös unelmia ruokkivasta blogista! :)

Venla
4/108 | 

Tykkään niin paljon noista 1kertaa2-malliston graafisista kuoseista. Ehdottomasti mukana arvonnassa:)

Liina / Villa Ilona
11/108 | 

Oih, tuolle peitolle olisi kyllä käyttöä! Yksi tyyny meiltä 1kertaa2 -mallistosta jo löytyy ja niin mielelläni täydentäisin kokoelmaa peitollakin. :)

TiaKo
13/108 | 

1kertaa2 tuotteet on kyllä älyttömän kivoja! Pakkohan se on olla mukana tällaisessa arvonnassa :)

Vierailija
16/108 | 

Mukana ollaan arvonnassa! Nimimerkillä, Torkkupeittoja ei voi koskaan olla liikaa :)

Lyde
17/108 | 

Osallistun arvontaan! Toivon, että voitto osuu kohdalle, niin voisin tulla hakemaan peiton itse, hyvä tekosyy taas tavata ja päästä teidän nurkkiin pyörimään :-)

Jenni
19/108 | 

Mukana! Meillä olisi ehdottomasti vielä tilaa teidän tuotteille. Kiva (myös) tämä uusi kuosi!

Karin
20/108 | 

Aivan ehdottomasti mukana. Kaipaan kipeästi hyvälaatuista villapeittoa ? nykyiset tikkuilee liikaa... 

Jenna M
25/108 | 

Kerrassaan valloittava mallisto, peitto sopisi ihanasti makuuhuoneeni nojatuolille :)

Marzupilami
26/108 | 

Ihana torkkupeitto! Olen koko syksyn etsinyt täydellistä torkkupeittoa tuo on juuri se mitä olen etsinyt! Kylmä talvi tulossa ja tuo yksinkertaisen kaunis torkkupeitto lämmittäisi iltoja ja sopii kuin nenä päähän sisustukseeni. Sisustuksessa minulle tärkeää on kotimaisuus ja laadukkuus joten ehdottomasti mukana arvonnassa!

Riikka
28/108 | 

Onneksi löysin uudestaan teidän blogiin! Jokunen postaus ehti mennä ohi muuton myötä, mutta täällä ollaan taas ja myös mukana arvonnassa. Ihanat kuvat jälleen <3

Jutta
29/108 | 

Ihana arvonta! Ehdottomasti mun suosikkituotteita on Seitti-tyynyt, ja kiva olisi saada niille kaveri! :)

Suvi
30/108 | 

Remontoidaan juuri uutta kotia ja tämä peitto näyttäisi oikein hyvältä sohvan reunalla uudessa olohuoneessa ?

nainen58
34/108 | 

Onpa hienot värit ja mikä parasta lämmittävää villaa ja kotimainen, ei voisi paremmin olla. Jos peiton saan, niin tyynynkin ostan.

Elluellu
36/108 | 

Tuo lämmittäisi kyllä mieltä ja silmää näin syksyn tullen ❤ eliixa_(at)hotmail.com

Sari F.
37/108 | 

Ihana peitto, joka olisi meille erittäin tervetullut lämmittämään viileneviä syysiltoja kotosalla. Mukana siis arvonnassa!

tii
38/108 | 

PEitto passais niin mukavasti meidän soffalle syysiltoja lämmittämään. 

Niin olen iloinen, että sinut taas löysin sitten mustan pisteen.

Vierailija
43/108 | 

Todella kaunis peitto, ihanat sävyt ja ihana materiaali! Paikka sille meidän kodissa olisi jo mietittynä ?!

heidirisku
46/108 | 

Vaikka minua ei koskaan onni suosi arvonnoissa, niin osallistun silti. Ihana uusi kuosi - ja mun lempiväreissä. ;)

Mannu
53/108 | 

Ihanaa on ollut seurata niin 1 x 2 -mallistoa kuin talonrakennusprojektiakin jo pitkän aikaa. Onnea koko perheen elämään! Arvonnassa mukana äidin vuoksi, kun ei osaa itse osallistua ja on torkkupeiton tarpeessa.

SallaH
55/108 | 

Meillä on pyöreät muodot ja mehiläinen sisustuksessa teemana kotonamme, joten tuo ihana kenno-kuvio olisi täydellinen meille! Yhtä aikaa klassisen graafinen ja viittaa tuttuun designin muotoon, ja sitten modernin veikeä, ehkä vähän digiaikainenkin :) .

Milanosta
57/108 | 

Ehdottomasti arvonnassa mukana; täällä Milanossa sataa parhaillaan, on viileää ja kosteaa, joten ihanalle villapeitolle olisi tarvetta !!

Mamma A.
60/108 | 

oi,mikä arvonta!

Kiva oli löytää tänne ja tutustua mallistoonne.Erityisesti ihastuin tuotteidenne väreihin!

Kiki
61/108 | 

Syksyiset terveiset kotikonttorilta! Etäpäivän hernaritauon voi viettää kätevästi samalla arvontaan osallistumalla. ;)

Karoliina
66/108 | 

Onpa kaunis, syksyinen kuosi! Koskaan en ole vielä mitään voittanut, mutta jos onni on myötä, niin tämä lähtisi lahjaksi äidilleni.

Kirsikkatee
75/108 | 

Tuollainen olisi ihana saada uuteen kotiin, lämmittämään talvipäivinä.

Raija V
76/108 | 

Olen mukana arvonnassa. Peitto sopisi loistavasti meidän salvian vihreään crinolette tuoliin, joka on sijoitettu takan eteen.  Ihana peitto.

Elisa
80/108 | 

Kotimaisuutta, laadukkuutta, ajattomuutta ja tietenkin kaunista kuosia ihaillen mukana arvonnassa

ullanalle
90/108 | 

Toiveissa olisi asunnon vaihto. Olisipa ihana päästä kotiin uusi kaunis peitto kainalossa.

Riksu
91/108 | 

aah aivan ihana! Sopisi tietenkin meillekin! ? näin raskausaikana ja muutenkin tykkään nukkua esikoisen kanssa päiväunia eikä hänen pienten peittojen alle mahduta molemmat yhdessä ?!

Minttu-Susanna
93/108 | 

Tämän kun saisi, aivan ihana! Pidän kovasti 1kertaa2-merkin tuotteista, materiaali ja se, että ne on Suomessa tehty on ihan parasta.

Sari P
94/108 | 

Upeita tuotteita, kävin kotisivuillanne ihastelemassa tyynyjä <3 Ja vielä Suomessa valmistettuja :)

Villis
96/108 | 

Ihanan peitto ja ihana blogi! Ehdottomasti olen mukana tässä arvonnassa, vaikka harvoin blogiarvontoihin osallistun, nyt kannattaa:)))

Essi//Koti rakennetaan tunteella
98/108 | 

Onpas kivat! Nyt löysin tänne pitkästä aikaa lueskelemaan ja pitääkin tankata tekstit läpi :)

 

Pitäs alkaa opetella käyttämään tuota takkaa. Pitäs hommata halkoja. Takkaa opeteltiin toki käyttämään keväällä heti muuton jälkeen, mutta se, että sen polttamisesta tulisi tapa...

Ollaan pidetty kesän ajan lämmitystä minimissään ja nyt alkaa aamuisin ja iltamyöhäänkin olla jo aika viileää. Ihan villasukat saa olla jaloissa ja jalkojen päällä viltti illalla sohvalla. Syksyn viileys hiipii taloon...

Pari pärekopallista halkoja on jemmassa, mutta pitäisi tilata sellainen iso motti pihaan. Haloille ei vaan ole oikein paikkaa, piha kun on kesken, samoin autotalli täysin niin sisältä kuin ulkoa, ihan täynnä rakennusroinaa vielä. Eikös se talon seinää vasten pinoaminen ole kosteusongelma? Onko kellään mitään ideoita? Täytyy lähteä tekemään iltakävelykierros naapurustoon ja katsella, miten muut on homman hoitaneet..

Kommentit (5)

 

 

 

 

 
Takka ansaitsee ihan oman postauksensa, onhan se sentään talon keskeisimmällä paikalla sijaitseva komistus. Itsekin sitä vielä ihmettelemme, kun se oli asennuksen jälkeen piilossa monta kuukautta muovien alla ja sitä ei oikein päässyt edes näkemäänkään.
 
Meidän matka takkaihmisiksi on ollut pitkä ja monimutkainen. Tästä voit lukea, minkälainen oli alkuperäinen suunnitelma ja minkälaiseen takkaratkaisuun meidät kaupungin toimesta vähän kuin pakotettiin. Järki lopulta saneli, että kannattaa ottaa sellainen takka, jota voi myös käyttää. 
 
Ajatuksena oli myös, että jos maalämpöpumpulle tapahtuu jotain, olisi joku varalämmitysjärjestelmä olemassa. Tämmöinen varaava takka kestää polttaa useamman erän puuta ja se varaa lämpöä, joten sillä saa talon lämpimäksi. Vähän se kyllä tuntui aluksi isolle tuollainen perinteinen takka näin pieneen taloon.
 
Kastellin kumppanin Uuniseppien valikoimista päädytiin hyvinkin nopeasti kaikista yksinkertaisimpaan malliin eli Kuikkaan. Se on siro ja simppeli, valkoiseksi slammattu perustakka. Saatiin vielä käytettyä takassa kaupanteon yhteydessä saatu Kastellin juhlavuoden lahjakortti, se oli hankintana järkevän hintainenkin.
 
Hauska yksityiskohta takassa on se, että Kuikkaan kuuluu luukun ympärille kivikehys, josta en ollut kauhean innostunut. Se on se perinteinen paikka niille kaikille pikkuesineille ja kynttilätuikuille. Uuniseppien kanssa sovittiin, että kehyksen voisi saada kompromissina myös sirona ja minikokoisena. Asunnusvaiheessa kävin työmaalla ja niin vain olikin meidän takkaan tullut vahingossa se perusmallinen iso kivikehys! Soitin samantien Uuniseppien myyjälle ja puhelun aikana onnistuin tiputtamaan koko kehyksen pois, huh mikä helpotus. 
 
Tällaisia juttuja pulpahtelee mieleen koko ajan, mitä vaiheita rakentamisen aikana oli. Monta asiaa päivässä, nopeita reagointeja ja päätöksiä, osa onneksi painunut jo taka-alalle unohduksiin. Sellaista päivästä toiseen suorittamista se raksa-aika oli. 
 
Yksinkertaisen takan viimeistelee komea mattamusta teräshormi, se oli jotenkin itsestään selvä valinta meille. Takaneduspeltiä ei meillä tarvittukaan, kun on betonilattia.
 
Nyt kun takka tuossa keskellä taloa, siihen on silmä tottunut. Se ei ole mikään katseenvangitsija, mutta hyvällä tavalla rauhallinen kumppani, huomaamaton ja perustyylikäs. Ollaan otettu sitä haltuun polttelemalla puuta silloin tällöin pieniä määriä, kuten ohjeissa käskettiin. Näin kesää vasten takan polttaminen onkin ihan fiilistelyä, syksyllä tulee ehkä poltettua enemmän myös lämmitystarpeeseen. Pari kertaa on paistettu pojille iltaruuaksi takkamakkarat, takan mukana tuli kätevä teline, jonka saa asetettua hiilloksen päälle.
 
Kun ei ole ennen ollut takkaa, ei ole tullut hankittua halkotelinettäkään. Näin ensi hätään sellaisena toimii Everyday Designin sarjapöydän pienempi pöytä, vaikka sen kansi taitaa kyllä nyt saada kyytiä tässä roolissa.

 

Kommentit (10)

1/10 | 

Tyylikäs takka :-) Pakko tunnustaa, että meillä ei ole vielä melkein viiden vuoden jälkeenkään telinettä polttopuille, eikä edes takkavälinesettiä! Ekalla kerralla otettiin raksan jämäpuukasasta yksi puukapula apuvälineeksi että sai kohennettua puita, ja sillä samalla hiiltyneellä kepukalla on menty kaikki nämä vuodet. Haluaakohan meidän talon uudet asukkaat sen perinnöksi? :-D :-D Uuteen taloon oli ajatuksena vihdoin hankkia välineet, saas nähdä kuinka monta vuotta menee?

tii
5/10 | 

hei! blogiasi on ihana seurata. kerrassaan upea koti ja passeli takkavälinesetti. tiedätkö kenen valmistama? kivoja on hankala löytää.

Vierailija
7/10 | 

kiitos vastauksestasi, löysin samanmoisen takkasetin torista. oletko ollut tyytyväinen? onko se puinen vai metallinen? kuvassa näyttää nätiltä.

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram