Terveiset Berliinistä! Olihan kiva matka Sisustustoimittajien porukalla. En ollut ennen Saksassa enkä Berliinissäkään käynyt ja tosi huonosti ehdin matkaan kiireiltäni valmistautua, ajattelin lähinnä peesailla matkakumppanieni kintereillä ja katsoa avoimin mielin kaikki, mitä vastaan tulee.

Matkalla olikin kaikenlaista hienosti järjestettyä ohjelmaa alkaen Pohjoismaiden suurlähetystöalueen vierailusta Suomen lähettilään kotimaisella designilla sisustettuun edustusasuntovierailuun, muutamalla muistomerkillä ehdimme käydä sekä muutamassa keittiö ja -kalusteliikkeessä. Illastimme upeassa Ravintola Käferissä kattojen yllä ja saimme nähdä upean maiseman juuri sinisellä hetkellä ennen pimeän tuloa.

Ihan ylitsevoimaisesti paras vierailukohde oli The FvF Apartment! Sinne menimme kenties sitä kautta, että sisustuksessa on käytetty Artekin ja Vitran kalusteita, joku ehkä suositteli paikkaa, kuka enää muistaa. Yllätys oli hyvä. Ovella hengitys pysähtyi kokonaan ja piti melkein alkaa kuiskimaan, ettei hieno kokonaisuus mene rikki ;) Se tunne, kun tulet yllättäen johonkin hienoon paikkaan, josta heti ensimmäisellä sekunnilla tajuaa, että tämä on oikeasti hieno, eikä vain yritetty tehdä sellaiseksi, se rentous, kivat pikkutavarat elämänmakuisesti ja puolihuolimattomasti siellä täällä. Tälläinen paatunut sisustajakin ihan meni sanattomaksi. Miten paljon oman kodin kanssa onkaan vielä tekemistä...

Freudevonfreuden on berliiniläinen yhteisö ja verkkosivusto, joka alkoi ensin esitellä luovien alojen ihmisten koteja sellaisina kuin ne olivat, ei siistittyinä eikä sliipattuina. Ihan aluksi en ollut ihastunut ideaan, miksi muka koteja ei siivottaisi kuvauksia varten. Muutamassa vuodessa yhteisö on kasvanut, nyt koteja kuvataan maailmanlaajuisesti, tuotetaan kirjoja ja tehdään yhteisesti erilaisia projekteja.

Freundevonfreunden Apartment, asunto jossa vierailimme, on paikka, missä voidaan järjestää tilaisuuksia, pitää neuvotteluita ja periaatteessa yöpyäkin. 

Miksi meillä Helsingissä ei ole mitään tällaista?

Ihastukseltani tajusin sentään nappailla siellä muutamia IPhone-kuvia, näin FvF-henkisesti ihan käsivaralla ja nopeasti. Kollegoita oli tupa täynnä ja kakkukahvitkin piti nauttia välissä. Toivottavasti näistä kuvista välittyy kuitenkin se ihana tunnelma, jossa oli helppo viihtyä ja olla. Jotkut asiat vain on.

Kommentit (8)

Maarit Johansson
11/8 | 

Oooo... mikä kylppäri kasveineen. Ja makeet keittiön alakaapin ovet :)

Karin // Tunne tilat
13/8 | 

Ihan t ä y d e l l i n e n. Näyttää niin vahingossa syntyneeltä. Mulla unohtuu aina kamera tuollaisissa tilanteissa. On vain pakko nauttia tilanteesta kaikkia aisteja käyttäen. Kameran takana mun keskittyminen harhautuu liiaksi vain visuaaliseen puoleen.

lienuhi
15/8 | 

Ihastuin jo instassa keittiöön ja täältä sain lisää inspiraatiota. Ihan mahtavia yksityiskohtia ja kokonaisuus upea.

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
16/8 | 

Tämä oli tosi inspiroiva kokonaisuus kyllä! Nyt vaan kotiin hankkimaan lisää viherkasveja, puukapustoja keittiöön ja kirjoja pinoihin seinien vierustoille. Polkupyörää en kyllä päästä sisälle ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla