Täällä kotitoimistolla on nyt todella vahvasti olleet verhoasiat mielessä jo jonkin aikaa. Meille on tulossa kohta uusia naapureita! Talomme sijaitsee kadun varressa ja kadun toisella puolella suoraan meidän ruokailutilan ja keittiön ikkunoiden takana nousee uusi rivitalo.

Tämä oli tiedossa jo aikaa sitten. Vieressä ollut pikkumetsä kaadettiin viime kesänä ja koko talven talokonaisuutta on tietysti rakennettu. Uudet asukkaat muuttavat taloihin varmaankin ensi syksynä. 

Itse teen kotona töitä juuri meidän ruokapöydällä, joten ikkunoiden takana jylläävä raksa on jonkun verran häirinnyt keskittymistä. Kesää kohti sälekaihtimia on muutenkin tullut pidettyä enemmän auki, niin sekä raksa että kadulla vaeltavat koiranulkoiluttujat, lähiseudun asukkaat ja muu mahdollinen liikenne on alkanut ärsyttää. Helsingissä Kehä 1:n sisäpuolella kuitenkin asutaan tiiviisti, ei sille mitään voi.

Itse olen sen verran esteetikko, että vaikka raksa tuossa vieressä onkin ja isot ikkunat kadulle päin on kivat, nyt on tarkoitus peittää ikkunanäkymät verhoilla. Olen fiilistellyt verhoja jo pitkään (lue täältä)  ja tänä keväänä ne nyt laitetaan.

Kävin pari päivää sitten Eurokankaassa, itselleni tutussa työpaikassa vuosien takaa katselemassa kankaita ja samalla katsastamassa verhokiskotarjontaa, kun meillä ei ole vielä ripustusmekanismia.

 

 

Eurokankaasta löytyy kahden valmistajan kiskoja, Kiskotalon ja italaisen valmistajan kiskoja. Osa mekanismeista on leveitä ja komeita, ne sopivat muhkeille verhoille ja runsaalla poimulla oleville suorille verhoille. Löytyy myös musta kisko mustalla kannakkeella, jos haluaa, ettei kisko erotu tummasta seinästä, tämä on hyvä! Löytyy myös siro kisko, jossa on kiskon alle piiloon jäävä piilokiinnike, tähän varmaan päädyn.

Itselläni oli aluksi ajatus ihan yhdestä suorasta "tavallisesta" kiskosta kattoon, mutta taidankin laittaa kaksi kiskoa, toiseen saa sitten lisäverhon, esim. paksumman samettiverhon syksymmällä kausiverhoksi. Pitäähän se vaihtelunvara säilyttää!

 

 

Myymälässä kävin läpi kaikki tilauskankaatkin etsiessäni vaaleaa, vähän elävää, ohutta, mutta rypytettynä vähän peittävää mielenkiintoista kangasta. Otin muutamia kangasmalleja kotiin ja tämä olikin hyvä idea, sävyt oli meillä vähän toiset kuin myymälässä.

Kotona sain verrattua sävyjä myös olohuoneen mattoon ja sohvakankaaseen, vertasin sitten samalla vähän mieluisan sävyisiin maljakoihin ja keramiikkapurkkeihin. En etsi valkoista, vaan sopivan lempeän sävyistä luonnonvalkoista ja luulenkin, että laajasta mallistosta löytyi meille nyt lopulta sopiva kangas. 

Seuraava vaihe on ottaa mitat ja miettiä menekki, kuinka paljon varaisin kangasta rypytykseen ja laittaa homma tilaukseen! Tälläkin kertaa verhot ompelee Eurokangas. En ole koskaan ommellut suoria verhoja itse, se on todella haastavaa saada pitkät reunat suoriksi ja kiristämättömiksi, saatikka alakäänne suoraksi :) 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla