Kirjoitukset avainsanalla Keittiö

 

Tässä Habitare-tohinan alla muutama kuva kesällä tehdyistä Stalan kuvauksista. Stailasimme ja kuvasimme Pauliina Salosen kanssa sekä markkinointi- ja fiiliskuvia kahdessa yksityiskodissa.

Kuvasimme kahta uutta allasta: toinen oli perinteisempi Lyria ja toinen moderni Max.

 

Toisessa kodissa asui kaksi muhkeaa koiraa, kuvasimme sitten heidätkin :) Nuo uudet kätevät koiranruokakupit ovat Magissolta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kotona on pari pikkuhommaa saatu nyt kesän kynnyksellä valmiiksi, pois kuleksimasta.

Eteiseen saatiin lopultakin asennettua noin puoli vuotta seinää vasten nojallaan ollut peili ja keittiöön lisäsäilytystilaksi uusi hylly. Tämä hylly on Ikean Falsterbo.

Meillä oli todella tarkka mitoitus tuolla seinällä, keittiön tyhjässä nurkassa, että integroitu pakastimen ovi mahtuisi aukemaan. Tämä hylly natsasi siihen kohtaa ihan täydellisesti leveydeltään. Värivaihtoja oli tietysti vain yksi - musta. 

Hylly asennetiin mahdollisimman ylös, että alapuolelle mahtuisi tarjoiluvaunu, tuolipinkka, korikassit tai jotain muuta hyödyllistä. 

Hyllyn ideana on tarjota turvallinen säilytyspaikka kaikille mun pienille kipoille, kapoille, tavaroille, joita tarvitsen työssäni, kovin kauas kaappien perukoilleniitä ei kannata haudata. 

Vaikka periaatteessa olen umpisäilytyksen ystävä, ihan hauska pieni lisä meidän keittiiöön on silti tämä pikkuhylly :) 

Kommentit (0)

 

Sisustustoimittajien seminaariristeily on tehty ja olihan taas jälleen kerran onnistunut reissu. Kiitos mahtaville kollegoille, jotka tämän järjestivät sekä mahtaville vieraille, jotka tulitte ja teitte tunnelman!

Seminaarissa saimme päät täyteen hienosta inspiroivasta aineistosta ja mahtavista puhujista sekä illalla vatsat täyteen hyvistä ruuista.

Kuvituskuvina uusia kuvia Muoto2:lle. Pääsin leikkimään ruokastailistia, kun teimme kuvaaja Pauliina Salosen kanssa uusista Pala-leikkuulaudoista fiiliskuvia heille. Tämä oli oikein hauskaa puuhaa, koska tykkään kaikesta arkisesta kauneudesta, kuten valkoiseen paperiin kääritystä briejuustosta, puukantisesta hunajapurkista ja valkoisista pellavapyyhkeistä.

Tässä vähän tietoa itse tuotteesta suoraan lehdistötiedotteeesta: Pala –leikkuulauta on massiivipuusta ja komposiitista valmistettu leikkuulauta. Pala -leikkuulauta on tuote jossa aistikas puu ja valkoinen komposiitti muodostavat todella kauniin kokonaisuuden. Tuotetta on ilo käyttää ja sen voi huoletta jättää esille sisustusesineeksi. Pala -leikkuulauta valmistetaan Lahdessa tarkoin valituista puumateriaaleista. Puumateriaaleja on kahta erilaista; tammi ja saarni. Tammen ja saarnen syykuviot ovat samaan aikaan hillittyjä ja voivat olla joissakin yksilöissä yllättäviäkin.

Kuvat Pauliina Salonen

Styling Piia Kalliomäki

 

Kommentit (0)

 

Ollaan nyt asuttu tässä talossa puolitoista vuotta, niin alamme pikkuhiljaa kertaamaan, miltä talossa on tuntunut asua, olemmeko valintoihin tyytyväisiä ja miten kiintokalusteet ja pintamateriaalit ovat talossamme kestäneet. 

Yksi kiinnostavimpia asioita meidän talossa betonilattian ohella on ollut musta keittiö. Tästä postauksesta löydät kaikki tiedot keittiöstä, enkä ala niitä tässä nyt kertaamaan. Tästä linkistä näet postauksen, jossa kerrotaan ensimmäisestä kuvauksesta meidän keittiössä.

Olenhan kertonut, että keittiömme on hankittu käytettynä Deko-lehden Habitare-messuosastolta, jonka suunnittelin v. 2014. Se tuli messuille tietysti tyypilliseen tapaansa vähän kiireellä ja muutamaa ovea maalattiin uudestaan vielä asennuksen aikana. Kahdessa ovessa on aavistuksen sävyeroa, jonka näkee vain tietyssä valossa ja vain jos sen tietää. Messuilla tuoreeseen maalipintaan tuli tietysti myös hiusnaarmuja vetimien taakse, mutta ei ne meitä suuresti haittaa.

Laskutasoa keittiössä on aika vähän, mikä ei ole keittiön vika, vaan talon pohjaratkaisun. Kirsi Valannin ehdotuksesta niemeke tehtiin 130 cm syvänä, joka oli ihan huippuidea, nyt laskutasoa on edes sen maksimaalisen verran, mitä tähän tilaan pystyy saamaan. Laskutason tarvekin on vähän sellainen juttu, että kyllä se ruuanlaittamiseen riitää, mutta entäs ne kaikki lasten läksykirjat, tabletit, kännyt ja laturit ja mun kauniit astiat ja leikkuulaudat, mitkä aina tasolla pyörii...

Muuton jälkeen ollaan asennettu Tolomeo-valaisin niemekkeen päälle seinään. Ei ehkä niinkään valon tarpeesta, enemmän sisustuksellistsa syistä. Musta keittiö ei ole pimeä, paitsi hämärällä se on tietysti vain musta aukko kotona. Meillä on upotetut led-valaisimet katossa, joiden väri on 3000 K, niistä tulee kirkasta valkoista valoa työskentelyyn. Katossa oleva ilmanvaihtoon liitetty pakollinen liesituuletin on myös valaisin, talvella se on usein päällä. Liesituulettimena emme sitä ole koskaan käyttäneet, kun Savon Bora on niin tehokas.

Isoimmat vetolaatikot ja isoimman hyllykaapin leveät hyllyt ovat alkaneet notkua jonkun verran käytössä astioiden painosta, mutta olen siirrellyt astioita hyllyjen reunoille ja kevyempää tavaraa keskemmälle.

Yksi iso harmittava tekijä keittiön lähellä, ei niinkään keittiössä, on tuo puupalkki, joka jäi levyttämättä rakennusvaiheessa. Olisi silloin ollut niin helppo rakentaa alaslasku samaan linjaan palkin kanssa, nyt on tuollainen pieni pykälä. Keväällä, kun teemme muitakin maalaushommia talossa, tuo palkki saa valkoisen maalin ylleen, jospa tila vähän saisi korkeutta ylleen.

Mutta kannattiko olla rohkea, persoonallinen ja vähän erilainen ja hankkia pikimusta keittiö? Kannatti, emme ole vieläkään siihen kyllästyneet. 

Itse pidän keittiötä siistinä keittiösuihkeilla, joista ainakin Cillasin Siisti ja Mayn keittiösuihke ovat toimineet hyvin!

 

Kommentit (6)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat