Kirjoitukset avainsanalla pihanrakentaminen

 

Pakko toivoa ja uskoa, että vielä on kesää jäljellä! On toki ollut kylmiä päiviä montakin, mutta enemmän lämpöisiä tai ainakin ne päivät muistan parhaiten.

Koska kesällä olimme paljon pois kotoa ja nyt taas enemmän paikalla, pihajuttujakin on taas aikaa ja ajankohtaista ajatella. Nurmikko kasvaa edelleen hyvin ja muutaman omenan olemme saaneet omasta puusta jo syödä, ne olivat ihan älyttömän hyviä ja makoisia <3 ! 

Kovasti odotetut terassituolit saapuivat myös meille lopultakin, samassa kuormassa muiden asuntomessuilta lunastettujen tuotteiden kanssa. Ne ovat Hayn matalat Palissade-tuolit Kaluste Marsalkasta. Vanha Hayn Tray-table siirrettiin varastopaikasta terassille tuolien väliin. Saunan jälkeen olemme ehtineet näillä jo pari kertaa istuakin siideriä juomassa, ihanaa. 

Pihaa on laitettu pikkuhiljaa myös nätimmäksi, olen istuttanut muutaman valkokukkaisen perennan, syyshortensian ja yhden lumipalloheisin. Kivitöitä on myös viimeistelty ja odoteltu autotallin rappaajaa LOPULTAKIN saapuvaksi (ei siis ole vieläkään saapunut, kun sateisen kesän vuoksi hänen työmaansa ovat seisoneet ja aikataulut pidentyneet ...!). 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ihan tuoreita, juhannuksena kuvattuja kuvia meidän pihalta. Kyllä nyt rehottaa!

Nurmikko siis todellakin hohtaa välillä, varsinkin sateen jälkeen, ihan neonvihreänä, kun se on uutta, tuuheaa ja tiheää.

Terassille olen saanut nyt ruukkupuutarhan, joka antaa viihtyisyyttä heti ikkunoiden taakse sisältä päin katsottuna.

Vihreä näyttää mustaa vasten raikkaalle ja herkulliselle. Nautimme näkymästä. Lisää puita ja pensaita istutellaan pihaan, kunhan jaksellaan.

 

Kommentit (0)

 

Tälläkin viikolla on edistetty taas omaa pihaa. Tämä on nyt projekti, joka on saatava tälle syksylle tiettyyn pisteseen valmiiksi. Helsingissä tulee pilkkopimeä klo 19.30, joten vaikka intoa riittäisi, pimeässä ei saa mitään tehtyä, hommat loppuu joka ilta aina vähän kesken. Myös tarvikkeita on pitänyt hankkia lisää, suodatinkangasta, muovista reunanauhaa ja nurmikonsiemeniä. Toivomme, että saisimme heitettyä ne maahan vielä tällä kaudella. Myös kasveja on nyt hankittu ja istutettu.

Pikkuhiljaa projekti on edennyt etupihan puolelle. Mies sai hauskan idean upottaa toiset portaat nurmikkoon, niitä ollaan muotoiltu mullan kanssa oikeaan muotoonsa. Myös pääoven edessä on betonikiviä upotettuna multaan, jospa näyttäisi sitten ensi kesänä kivalle, kun mustat kivet on vihreän nurmikon keskellä uppeluksissa.

Muutenkin olen fiilistellyt sitä, miten hienolta vihreä näyttää mustaa taloa vasten. Olen hankkinut ja istuttanut erilaisia havuja talon toisen sivun lähelle, mallia ja ideaa havyryhmän kokoamiseen olen katsonut mm. Muotoseikka-blogista. Ryhmän viimeistely kuten reunustaminen ja kattaminen kuorikkeella saattaa jäädä kyllä keväälle. 

Yhdessä kuvassa näkyy kauko-ohjattava auto - nuorimmainen keksii onneksi itselleen kaikenlaista puuhaa pihalle, kun vanhemmat heiluu lapion varressa :) Nythän täällä onkin kasoja ja maastonmuotoja, joissa ajella.

Pääoven viereen istutin rivin norjanangervoja, ideana saada valkoiset kukkapensaat toivottamaan tervetulleeksi meille kotiin.

Ja sitten se pihan yhteen nurkkaan istutettava puu, Case Terijoensalava. Onneksi kirjoittelin siitä tänne blogiin, onneksi jotkut ihanat lukee näitä mun juttuja ja onneksi sain ajoissa pelastettua "katastrofin". Kiitos kaikille kommentoijille. On siinä omat riskinsä, kun maallikot lähtee pihaa rakentamaan, saattaa moni asia mennä mönkään ihan tietämättömyydestä! 

Meidän lähipuutarhalla Pirkkolan Muhevaisella ei enää tässä vaiheessa syksyä ollut kovin kattava valikoima lehtipuita, mutta naapurin kanssa saimme haettua ja juuri ja juuri heidän auton peräänsä mahdutettua meille molemmille pihjalat, meille Taatanpihlaja (sitähän joku ihana suosittelikin)  ja naapurille joku toinen malli, jota en enää muista. Se kasvaa kapeana ja pystynä, lehdet on hiukan harmahtavat, sopii meille hyvin. Sain puunkin istutettua ja reunustettua yhtenä iltana, joten nyt olisi nämä tämän syksyn istutukset mun mielestä tehty, keväällä jatketaan.

Mitä sanoo raati näistä?

 

Kommentit (7)

Lyde
1/7 | 

Hyvältä näyttää taas! Upeat nuo portaat. Pihlajat on nättejä läpi vuoden, keväällä kukat, syksyllä marjat ja ruskaväritys :-) Varsinkin Tuurenpihlajasta tulee tosi upean punainen syksyllä, meillä onkin sellainen ollut sekä edellisessä että nykyisessä pihassa. Sitä puput vain himoitsee, eli kannattaa tosi hyvin suojata, sulla näyttää verkot jo olevankin :-)

Lyde
2/7 | 

Niin siis ilmeisesti se on kuitenkin vain se Taatanpihlaja jota puput syö mielellään, en usko että koskee kaikkia pihlajia. Ainakaan sitä tavallista metsäpihjalaa (vai mikä se nyt on) eivät syöneet koskaan. Toivottavasti sinun puu säästyy niiden hampailta!

SarP
4/7 | 

Mahtavaa, löysit upeat havut.
Niitä en tajunnutkaan suositella.
Taatan pihlaja osoittautuu varmaan hyväksi valinnaksi.

Vuodet vanhan pihan omistajana ovat osoittaneet minulle, että piha ei ole projekti vaan alati muuntuva prosessi.
Tavoittelen pihaa, jossa pensaat on istuttu puiden alle samaan ryhmään, joka "sitoutuu" johonkin rakenteeseen.
Leikattavan nurmen yritän pitää mahdollisimman yhtenäisenä alueena.
Nämä siksi että olen äärettömän laiska puutarhuri. :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
5/7 | 

Vähän sama mulla mielessä, että leikattavat alueet olisi yhtenäiset ja istutusalueet yhtenäiset eli "köntässä". Tämän urakan jälkeen en yhtään kaipaa enää puuhastelua puutarhassa, joten siinä mielessä meille tämä on kertaluontoinen projekti, yritämme päästä helpolla jatkossa, toki kasvit vaativat seurantaa, mutta en haluaisi kauheasti niitä hoitaa enkä kasvatella, jospa pärjäisivät itsekseen jatkossa :)

Vierailija
6/7 | 

Hyvältähän tuo näyttää! Norjanangervot ovat kyllä ihania, näyttävät varmasti hyviltä tumman talon kupeessa. Pirkkolan Muhevainen on muuten mielestäni ihan parhaita puutarhaliikkeitä. Sieltä löytyy melkein mitä vain keksii pyytää (tosin ei ehkä tähän aikaan vuodesta enää, mutta keväällä ja kesällä).

Vierailija
7/7 | 

Kiitos! Hyvä tietää, sinne sitten keväällä uudestaan lisää puita hankkimaan :)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram