Kirjoitukset avainsanalla Kalajoki

Viikko onkin vierähtänyt vauhdilla ja nyt vasta pääsen laittamaan blogiini lisäkuvia Kalajoen reissulta, jossa siis olimme muutaman sisustustoimittaja-kollegan kanssa viime viikolla Topi-Keittiöiden vieraana!

Vaikka Kalajoki onkin itselleni nyt jo aika tuttu, tällä reissulla siitä löytyi uusi puoli, kun Topi oli järjestänyt meille risteilyn Kaljaasi Ansiolla Maakallan saarelle! Jännitimme aluksi, kohteleekohan sää meitä huonosti, kun oli luvattu sateista ja tuulta, mutta päivä oli lopulta sateeton, huh! Onneksi päämiehet olivat suositelleet ottamaan lämmintä mukaan, merellä tuuli kyllä sen verran, että pipo ja hanskat olivat hyvä idea!

Kaljaasi Ansio on paikallisen kyläyhdistyksen talkootöinä tekemä laiva, miestyötunteja on käytetty yhteensä 18.000. Täältä pääset lukemaan Ansion tarinaa.

Mennessä laiva ajoi moottorilla, mutta palatessa purjeilla, joten pääsimme näkemään purjeiden noston! Saimme jokainen vuorollamme myös ohjata laivaa, jota kokemusta ei kyllä kannattanut jättää välistä! 

 

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on strategia, jolla vähennetään hiilihydraattien saantia, ja vastineeksi laihdut tasaisesti.
Runsaasti hiilihydraatteja sisältäviksi tai "huonoiksi" voidaan määritellä: leivät, kuten rinkelit; pastat, kuten makaroninuudelit (spagetti toimii myös!), riisi; viljat, mukaan lukien kaurapuuro - se ei ole vain myslipatukoita! Näihin elintarvikkeisiin kuuluvat tärkkelyspitoiset vihannekset, kuten perunat, joissa on enemmän kuin kohtuullinen osuus ravintokuitua, mutta jotka eivät tarjoa paljonkaan makua makunystyröillemme. Lisää tähän tarvittaessa makeita marjoja, sillä hedelmien pitäisi silti kuulua terveelliseen ruokavaliosuunnitelmaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tällä viikolla vierailimme sisustustoimittajakollegoiden kanssa Kalajoella Topi-Keittiöiden vieraana, kun kotimainen yritys täyttää tänä vuonna 80 vuotta! Jo neljäs sukupolvi Ojalan perustajasukua työskentelee perheyrityksessä.

Oli niin huippua päästä näyttämään Kalajokea kollegoille, kun se itselle on nyt jo aika tuttu useamman vuoden ajalta. En enää muista, olenko alunperin käynyt ensimmäisen kerran siellä v. 2014 Kalajoen loma-asuntomessuilla vai jollain Topi-Keittiöiden keikalla, olemmehan tehneet yhteistyötä jo usemman vuoden ajan. 

Tällä käynnillä vierailimme Topin tehtaalla, tehtaanmyymälässä ja keramiikkapaja Iso-Pahkalassa. Illallistimme Pihvituvassa ja lounastimme Sandy Keltissä. Lopuksi meillä oli huikea risteily paikallisina talkootöinä rakennetulla Kaljaasi Ansiolla Maakallan saarelle, joka on ollut kalastajien tukikohta jo ainakin 1700-luvulta alkaen. Postaan näistä molemmista myöhemmin erikseen. 

Kiitos Topi-Keittiöt ihanasta matkasta ja vieraanvaraisuudestanne. Hurmaava Kalajoki hiekkasärkkineen vei sydämemme.

Onnittelemme kahdeksankymppistä ja toivotamme paljon hyviä vuosia tulevaisuuteen!

 

Kommentit (2)

 

Meidän perheessä harrastetaan hienoihin maisemoihin perustuvia kotimaan retkiä. Olen löytänyt Kalajoen työmatkojen kautta ja nyt olemme käyneet siellä jo toista kesää peräkkäin yhden yön reissulla. Syödään valmista ruokaa, käydään kylpylässä ja kävellään hiekkarannalla, se on kuin pieni ulkomaanmatka.

Pienellä mielikuvituksella tämän rannan voi hyvin nähdä tanskalaistyyppisenä Rantahotellina, jota ohjelmaa myös rakastan. Kaikille romantiikannälkäisille, kauniita maisemia rakastaville ja epookeista pitäville, tässä vinkki ihanasta Rantahotelli-sarjasta. Odotan jo siksi vähän syksyä, jolloin uusi kausi alkaa <3!

Terveiset Kalajoelta, yhdestä Suomen uniikeista rantakohteista!

 

 

Kommentit (0)

 

Terveiset talviselta Kalajoelta! Olipa kiva nähdä tämä suosikkipaikkani talvella. Hiljaisempaa toki kuin kesällä, mutta silti ihanan näköistä. Kävin ennen työpäivää kävelemässä meren rannalla nauttimassa näkymistä ja raittiista ulkoilmasta!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram