Kirjoitukset avainsanalla Habitare

 

Syyskuussa ollaan. Ensi viikolla paukahtaa käyntiin yksi vuoden isoimmista sisustusalan tapahtumista kotimaassa eli Habitare! 

Tapio Anttila Collection ja Honkatalot rakentavat Habitare-messuille kaksikerroksisen hirsipaviljongin, jonka tiloihin muodostuu moderni tupa. #perintötekijät paviljongissa yhdistyy puurakentamisen perinteet ja raikas tämän päivän design. Minulla on ilo olla mukana tiimissä osaston viimesitelyssä eli stailauksessa.

TAC Lookbook-kuvat Pauliina Salonen, kuvien styling Piia Kalliomäki.

Nähdään siis osastolla 6 h 50!

Habitare 12.-16.9.2018

#tapioanttilacollection #honkatalot #habitare2018 #perintötekijät #stylingpiiakalliomäki

 

Kommentit (1)

Uusi koti tulossa
1/1 | 

Ihana tuo teidän ruokapöytä kun jalat eivät ole liian raskaat. Kenen valmistama se on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Paluu Habitareen... Illan viimeisinä tunteina, kun messut ovat sulkeutuneet, jäävät ammattilaiset usein vielä töihin. Kuvasimme työparini Pauliina Salosen kanssa Tapio Anttila Collectionin ja Pluslivingin yhteisosaston Kimppakämpän, jonka sain kunnian stailata.

Sisustustoimittajat ry valitsee vuosittain Parhaat messuosastot ja Kimppakämppä oli yksi palkituista <3.

Tässä samalla myös omat vinkkini paikoista, mistä tällä hetkellä saa parhaiten kauniita astioita ja koreja! 

 

 

Tämän hyllyn rekvisiitta on omaa kirppareilta kerättyä kokoelmaani, pieni terranvärinen kaadin Jatta Lavin.

 

 

Pöydällä oleva hiekan värinen kivikeramiikka, yllättäen, H&M Homesta.

 

 

Ruokapöydän päällä olevat isot lautaset ja kulhot ovat bloggaajakollega Diagnoosi Sisustusmania.

 

 

Mustat kulhot, maitokannut ja kastelukannu Muubsia Living 24/7-verkkokaupasta. Sohvapöydällä olevat kulhot ovat Annike Laigon.

Sirot kupit, maitokannut ja lusikat hyllyllä ja pitkän tason päällä ovat Jatta Lavin.

 

 

Puukulhoja mm. Muubsilta Living 24/7-verkkokaupasta ja Monday to Sunday Homesta. Osa omaa kirppareilta kerättyä kokoelmaani.

 

 

Minusta tämä Tapio Anttila Collectionin uusi kodikas, raikas, luonnonsävyinen ja klassisen kaunis ilme on todella onnistunut ja on ilo ja kunnia olla osa tiimiä.

Styling Piia Kalliomäki.

Kuvat Pauliina Salonen.

 

 

Kommentit (0)

 

Huh, erittäin väsynyt, mutta tyytyväinen. Japanilaisen Mujin Suomeen lanseeraaminen Habitaressa Pop Up Storen muodossa oli supersuosittu ja onnistunut tapahtuma. Kaupassa riitti jonoa keskiviikkoaamu 8:sta sunnuntai-iltaan saakka, ihmisiä virtasi ja pulppusi joka kulmasta koko ajan lisää, piti pysyä lähinnä pois hyllyjen välistä pois asiakkaiden tieltä! Pop up kaupan Suomessa toteutti kaverini Kettukarkki-Maire, toimin projektissa supervisorin roolissa :) 

Itselleni tämä oli mielenkiintoinen projekti seurata koko matka, kuinka tunnettu ja itsenikin pitkään fanittama konseptikauppa rakennetaan ( ja puretaan :). Mujin puolelta oli mukana mittava joukko eri alueista vastaavia henkilöitä ja meiltä Suomestakin sekä Habitaren omaa väkeä että meitä kaupanpyörittäjiäkin melkein 10 henkilöä. Olin joka päivä myös töissä myymälässä.

Mujin tuotteita on tullut meille kotiin nyt messujen ajan tasaiseen tahtiin, kun vielä alennuksetkin paranivat loppua kohti, että saatiin kauppaa tyhjemmäksi. 

Olen pitkään haaveillut Mujin Aroma Diffuserista, jota ennen luulin pelkästään kauniiksi ja sisustukselliseksi ilmankostuttimeksi. Mutta sehän onkin aromaattinen huonetuoksutin, josta tuli meille kuin uusi perheenjäsen, jota on todella koukuttava ja kiehtova seurata. Tuoksuksi nappasin sitruunan, joka piristää sitten minua, kun teen tässä Pöhöttimen vieressä koneella hommia loppuviikon.

Valkoisia Hakuji-posliineja oli tietysti napattava talteen lajitelma, vaikka tarvetta ei ollutkaan. Eihän minulla vielä ole kovinkaan paljon astioita vuosien mittaan kertynyt... Mujilla on myös kauniita ja laadukkaita toimistotarvikkeita, niitä toin pojille ja miehelle kotiintuomisiksi.

Muutamia muitakin mieluisia tuotteita löytyi, niitä varmaan kuvaillaan blogiinkin jatkossa.

Tässä uutisessa Mujin pääjohtaja lupaa, että saamme pysyvän myymälän Suomeen, aikataulu ja paikka on kuitenkin vielä auki. Olisi ihana sellainen musta Muji-talo jossain metsässä tai pellolla, mihin mentäisiin Muji-bussilla kuin Ikeaan ikään moneksi tunniksi aikaa viettämään ja viihtymään!

Moniko kävi messuilla Mujilla shoppailemassa tai levollisen kaunista Muji Hutia katsomassa?

 

 

Kommentit (2)

Aino
1/2 | 

Kävin siellä kiertämässä, mutta mies oli mukana jarruttamassa niin en mitään ostanut :D vähän ajattelin että jo pidempään blogiasi tiiviisti seuranneena olis ollu kiva nähdä sua siellä livenä, mutta en nähnyt (tai tunnistanut). :D
Mukavaa syksyn aikaa sulle ja kiitos inspiroivasta blogista!

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
2/2 | 

Moi, kiva kuulla :) Luulen, ettet tunnistanut, koska en ole enää pitkään aikaan näyttänyt tuolta kuin tuossa blogin sivupalkin kuvassa :D Nykyään on pitkä tukka ja mustat silmälasit, hyvin naamioitunut siis :) Kiitos ihanista sanoistasi! 

 

Ei ole tämä ensimmäinenkään talo vielä valmis ja taas rakennetaan taloa!

Minulla on kivoja sisustussuunnittelutöitä menneillään ja suurin ja julkisin niistä on ehdottomasti syksyn Habitareen nouseva iso Suomalaisen Työn Liiton osasto. Liitto jakaa ja hallitsee Avainlippu- ja Design from Finland-merkkejä, jotka kertovat tuotteen kotimaisesta valmistuksesta tai suunnittelusta. Meidän omalla 1kertaa2-mallistollahan on nykyään molemmat merkit.

Mutta työn alla on siis Koti, noin 400 neliöinen osasto, joka on kotimaisten valmistajien yhteishanke. Tehdään talo, joka suunnitellaan ja sisustetaan kodinomaisiksi tiloiksi. Mukana on todella paljon innostuneita valmistajia isoista rakennuspuolen kumppaneista pienempiin sisustustuotteiden valmistajiin.

Kaiken lähtökohtana on uudistunut Habitare 2016 uudella raikkaalla visuaalisella ilmeellään ja modernilla otteellaan. Osastojen paikat on myllätty täysin uusiksi. Koti sijaitsee aivan keskellä sitä upeinta Ahead-hallia, joka seuraavassa Habitaressa on sijoitettu keskelle Messukeskusta, ei perälle, kuten aiemmin.

 

 

Projekti tilattiin minulta tammikuussa ja oikeastaan siitä asti olen sitä enemmän tai vähemmän suunnitellut. Tämä on isoin suunnittelutyöni ikinä, välillä roolini on venynyt arkkitehdiksi ja rakennesuunnittelijaksi, mutta hyvähän se on vähän venyttää omia rajojaan ja vastata annettuun haasteeseen. Kodille on perustettu nettisivut, joita päivitetään sitä mukaa, kun hanke etenee ja mukanaolevat kumppanit varmistuvat. Hyppää mukaan seuraamaan projektia tästä!

Tammikuusta asti olen tavannut valmistajia, vieraillut tuotantopaikoissa, showroomeissa ja näyttelyissä. Tapaamiset tahtovat aina venyä, kun intohimo alaan on yhteinen ja hanke innostava. Vaikka tarkoitus on katsoa syksyn uutuuksia, aina tulee visioitua ja juteltua kaikkea muutakin ja lähtiessä suunnittelijan pää on entistä enemmän pyörällä.

Tässä vaiheessa olen keskittynyt osaston ulkomuotoon, rakenteisiin, kulkuväyliin ja näkymiin, samaan aikaan myös pintamateriaaleihin, kiintokalusteisiin ja osaston väritykseen. Olen pyhittänyt meidän talon yläkerran työhuoneen lattian projektin materiaalinäytteille ja yritin ottaa muutamia kuvia niistä. Ei näistä taida mitään selvää vielä saada, yhtä sekavalta näyttää kuin suunnittelijan pääkopassa tällä hetkellä tuntuu!

 

 

Työkeikan saatuani kevättalvella kävin vähän inspiroitumassa ja hakemassa ideoita Tukholman messuilta. Timberwiselta oli ilmestynyt uusia rohkeita värejä parketteihin ja Tukholmassa käytyäni päätin käyttää värejä myös Kodissa. Vaaleanpunaisen parketin tulette siis näkemään, muusta värityksestä ei vielä hiiskuta.

Koska tekeillä on messuosasto, ratkaisujen ei tarvitse olla liian järkeviä ja hillittyjä. Tilaa on nyt näyttää asioita komeasti ja isosti. Isolle osastolle mahtuu ja täytyykin laittaa paljon erilaista nähtävää, että kävijälle riittää katsottavaa ja koettavaa. Tämä kaikki tietysti hillitysti, hallitusti ja tyylikkäästi.

Pukkilan laattoja olen selannut jo vinot pinot, valkoisia peruslaattoja käytän jollain mielenkiintoisella tavalla, jota ei kotona tulisi mieleenkään käyttää. Kiintokalusteissa yritämme valmistajien kanssa löytää uusia ja kivoja ratkaisuja, joista sisustajat voisivat saada inspiraatiota omaankin kotiinsa.

Kommentit (2)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram