Kirjoitukset avainsanalla olohuoneen sisustaminen

 

Nyt kun alkoi olla päivänvaloa enemmän ja päästy joulusta eroon, saimme pitkästä aikaa kuvattua vähän olohuonettakin. Alkoihan sitä sinnekin ilmestyä niitä sisustushaaveita, kuten ruokailutilaan pari postausta sitten.

Laittelin nyt sohvalle hiekan ja murretun vanhan roosan-nudehtavan sävyisiä samettityynyjä. Niiden kanssa minulla on kotona testauksessa näytekappale meidän oman 1kertaa2-malliston uudesta mahdollisesta tulokkaasta, yksivärisestä punertavan hiekan sävyisestä tyynystä. Mietimme siis sitä omaan mallistoon, että olisi hyvä olla jokin tosi rauhallinen yksilä siellä kuviollisten joukossa. Vaihtoehtoina on harmaa tai tämä hiekka, materiaali tuttu merinovilla. Oikeassa elämässä kauniit hienostuneet sävyt nyt eivät näissä kuvissa ihan päässeet oikeuksiinsa, kun alkoi tosiaan tuo aurinko häiriköidä puna-keltaisella paisteellaan. Mutta muuten oli tosi kiva (siivous- ja) kuvauspäivä juuri sen auringon takia.

Tällä hetkellä pidän tästä tyylistä, missä ei ole mitään agressiivista, voimakasta eikä silmiinpistävää, vaan enemmän rauhallisia näkymiä, hienostuneita vaaleita sävyjä ja vähän mielenkiintoa tuomassa erilaisia struktuureja, kuten tuossa matossa oleva silkinhimmeä kiilto ja tyynyissä sametti- ja villapinnat. 

Ollaan pyöritelty olohuoneessa tätä meidän isohkoa kulmasohvaa nyt kahdella tapaa kahdessa eri vaiheessa. Näin suunnittelijallekin joskus sattuu " moka" ja tuo sohva on kyllä vähän liian iso meidän olkkariin. Pienempäänkään ei kyllä haluta vaihtaa, koska mahdutaan tuohon koko perhe (jos pojat suostuu olemaan lähekkääin riitelemättä ;) kivasti. Vaikka sohva asettautuu ikkunoiden eteen, tässä asennossa alakerta tuntuu kuitenkin tilavammalle kuin sohva poikittain.

Mutta sitten niistä sisustushaaveista. Ihan alusta saakka jo rakennusvaiheessa olohuoneeseen määriteltiin yhdelle seinälle iso kirjahylly. Tämä seinä on viimeisessä kuvassa näkyvä tv-taso-seinä. Meillä telkkari lepää nyt ikivanhoilla Ikean tasoilla, kun on ollut muita investointeja enemmän tähän asti. Vuoden 2018 tavoitteeksi laitamme siis tämän hyllykön hankkimisen. Suunnitelma on alusta saakka ollut molemmille meille mieheni kanssa yhteinen ja se on String-hyllykkö. Vaikkakin jo moni sisustaja on siihen jo kyllästynyt, monipuolisuudessaan se on kuitenkin hyvinkin klassinen ja aikaa kestänyt hyllyratkaisu.

Tässä muutamia ideakuvia Stringin sivuilta siitä, miltä meidän hylly voisi tulla näyttämään. Hyllykkö itsessään olisi 200 cm korkea, 30 cm syvä ja valkoinen, niin leveä kuin tilaan mahtuu. Alhaalla olisi liukuovelliset moduulit, jotta sinne saa kirjampaa tavaraa piiloon. Hyllyillä sitten esillä kaikenlaista kaunista: kiinnostavan näköistä tavaraa, keräiltyjä kappaleita, rakkaudella hankittuja.

Jotta hyllystä olisi iloa koko perheelle, myönnyn muutamaan nojallaan olevaan lehtihyllyyn, johon miesväki voi laittaa esille jonkun oman magaziinin.

Täytyyhän se tv:kin tähän hyllykköön sijoittaa, sille ei täällä ole muuta paikkaa.

Jos pitää olohuoneen ilmeen muuten rauhallisena,  ei tule liian sekavan näköistä :) 

 

 

Tästä nyt siis haaveilen myös!

 

Kommentit (2)

Lyde
1/2 | 

String on loistava sarja muunneltavuutensa ja jatkettavuutensa ansiosta :-) Itsekin tykkäisin laittaa sitä enemmänkin meille, mutta hitsikkä kun ei meillä ole tarpeeksi seinää. Hinta ihanista ikkunoista :-D

SannaP
2/2 | 

Moikka, mikä tuo teidän sohva on? :) Meillä sohvan hankinta edessä ja tuntuu ihan mahdottomalta! Pitäisi olla yhtä ihanan pehmeä kuin nykyinen SITSin Colorado, mutta kuitenkin kevyemmän näköinen.. ja kangas vaalea mutta kuitenkin sellainen että sopii lapsi- ja koiraperheeseen :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ennen Habitaren hulinoita ehti olla jännä juttu, kotikuvaus meille kotona! Cozy Publishingin Ullis ja Heli tekevät uutta kirjaa, Helsinki is my home, johon kuvataan helsinkiläisten luovilla aloilla työskentelevien ihmisten koteja.

Olen laitellut kotia tänä syksynä aika paljonkin, mutta kiirehän tässä kuvausjärjestelyssä kuitenkin tuli. Olohuoneen uusi ilme oli hiukan kesken ja mattohaaveistahan olen kertonut aikaisemmin.

Betonilattiaan sopivaa, sävy-sävyyn harmaata nukkamattoa netistä etsiessäni löysin sekä Kertun blogista että Lauran blogista saman maton, joka vaikutti kiinnostavalta. Niin lähti 200 x 300 cm kokoinen matto tilaukseen!

Kiitos siis VM-Carpet, joka pelasti minut näistä kuvauksista kiireen keskellä supernopealla mattotoimituksella, ihana harmaa Hattara-matto saapui meille juuri ajoissa. Vaikka olen periaatteessa luonnonkuitujen ystävä, voin joskus myös joustaa. Tämä jalan alla pehmoinen ja helposti imuroitava ja pyyhittävä 100% polyamidinen matto otettu meillä tyytyväisenä vastaan.

Sopii sävyltään niin lattiaan kuin sohvaankin sekä lisäksi meidän uusiin sohvapöytiin. Tosi hyvä!

Kirjan pitäisi ilmestyä loka-marraskuun taitteessa, kyllä jännittää...

 

 

Kommentit (0)

Koska lähes päivittäin olen tekemisissä kotimaisten valmistajien kanssa joko toimittajana tai suunnittelijana, tulen aika paljon käyneeksi läpi erilaista kuvamateriaalia.

Minusta on valitettavaa todeta, miten vähän valmistajat panostavat hyviin kuviin. Onhan se varmaankin kallista kuvauttaa tuotteet, mutta kauniilla kuvilla myydään hyvien tuotteiden lisäksi hyvää fiilistä koko brandista ja laadusta. Ne ovat osoitus valmistajan kiinnostuksesta alaan ja designiin. Hyvällä kuvalla saattaa joissain tapauksissa saada myydyksi myös vähän huonompaa tuotettakin paremmin.

Nappasin Adean kuvapankista omat suosikkikuvani talteen ja tänne blogiin. Adean kuvat on stailannut Ulla Koskinen, joka on sisustamisen alalla eräänlainen guru ja käsite jo, supertaitava ammattilainen, jonka kädenjälkeä olen aina ihaillut. 

Adean tapauksessa ei ole kysymys huonon tuotteen kuorruttamisesta paremmaksi ihanilla pikkutavaroilla kuvia varten, heidän sohvansa ovat todella laadukkaita ilman kuviakin. Mutta näillä kauniilla kuvilla tämä kotimassa ehkä jopa vähän tuntematonkin valmistaja on saanut jalansijaa ainakin naapurimaassamme Ruotsissa ja tekee suunnitteluyhteistyötä nyt myös nimekkäiden ulkomaisten suunnittelijoiden kanssa. Arvostan ja fanitan!

Adean lisäksi hyviä löytyy ainakin Hakolalta, ne on pääasiassa stailannut nuori luova johtaja Annaleena Hämäläinen ja Interfacelta, heidän kuvansa tekee Susanna Björklund.

 

Kommentit (3)

Karin // Tunne tilat
1/3 | 

Tässä osuit kyllä naulan kantaan. Välillä harmittaa ihan älyttömästi, kun tietämääni hyvää tuotetta ei vaan ole osattu tai älytty kuvata sen ansaitsemalla tavalla. Huonot kuvat ja kököt nettisivut ovat tänä päivänä sellainen kohta, mistä ei kannattaisi säästää. Ne ovat lähes poikkeuksetta asiakkaan ensi kontakti yritykseen ja/tai tuotteisiin. Ja voi jäädä viimeiseksi kontaktiksi, jos nämä asiat eivät ole kunnossa. Vaikka tuote itsessään olisi sitten kuin briljantti tahansa.

Lyde
2/3 | 

Kauniita on kyllä nämä kuvat! Erityisesti tuo korkeaikkunainen tila sykähdytti (ylläri) <3

Aina vuorollaan ja tietysti sesongin mukaan jostain kukasta tulee SE juttu, trendikäs kukka sisustajan kotiin. Nyt keväällä se kukka on magnolia. 

Joulun aikaan sisustaja valitsee kentien valkoisen amarylliksen, talvella huumannuimme eukalyptyksen oksista, keväällä hurmaa leinikkien lisäksi kukkivien puiden oksat ja kesään kuuluvat pionit.

Vaaleanpunaisen sävyttämän vaalean kukan kaveriksi hoksasin kaivaa kaappien kätköistä vaaleanpunaisen Aalto-vaasin, jota meillä ei ole ennen käytettykään. Tälle jumalaisen kauniille kukkaselle se on perfect match!

Magnolianoksat, Huiskula.

 

Kommentit (3)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram