Kirjoitukset avainsanalla Oopeaa

 

Vaikka olemme jo kotona ja viikko meni aitaa tehdessä, ehdimme pitää myös kahden viikon loman Kainuussa ja siellä päin. Niin monta kivaa, rentouttavaa ja tapahtumarikasta päivää.

Meillä on tuttavaperhe Kärsämäellä ja siellä ollessa kävimme aivan käsittämättömän hienossa paanukirkossa, jonka on suunnitellut (suosikkiarkkitehtitoimistoni;) Oopeaa.

Ainutkertainen, kaunis, rauhoittava, puun- ja tervantuoksuinen kirkko on seurakuntalaisten talkootyönä rakentama ja meidän tuttavaperheen kuopus on kastettu siellä. 

Lähtiessä soitimme tietysti eurolla kellotapulissa sijaitsevaa kelloa kirkon hyväksi.

Suosittelemme vierailua!

Laittelen muutamia meidän perheen kesäretkiä blogiin vielä elokuussa...

 

 

Kommentit (2)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
2/2 | 

Joo kyllä, tuollakin päin Suomea on paljon nähtävää! Kärsämäki onkin kuulemma Suomen keskipiste ;) Paanukirkko on kyllä niin hieno ja uniikki, että kannattaa tehdä koukkaus sen vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Perheemme pään Jarin suku on Pohjanmaalta ja kävimme siellä viimeksi keväällä. Samalla reissulla kävimme autolla kurkistamassa vähän viime kesän asuntomessualuetta Seinäjoella. Messualueen tuntumassa on aivan käsittämättömän hieno näköalatorni, arkkitehtitoimisto Oopeaan suunnittelema.

Alan olla tämän toimiston kohteiden suuri fani, olen käynyt niissä Kärsämäen paanukirkossa kolmisen vuotta sitten silloin tietämättä kenen suunnittelema se oli, mutta oli kyllä niin vaikuttava kokemus, että meinaamme tehdä sinne pyhiinvaellusretken vielä uudestaan. 

Noin viikko sitten kävimme lasten kanssa Island Hopping-saariretkellä Helsingin edustalla, kävimme myös Lonnassa. Sinne rakentuu tämän toimiston komea yleinen hirsisauna, jota pääsimme ihastelemaan vain kiertelemällä sitä ulkoapäin. Sehän avautuu merelle päin, josta sitä on hankala päästä näkemään.

Mutta siis näköalatornissa pääsimme käymään koko perheen voimin ja myös pojat olivat ihan innoissaan. Tuollahan saa vapaasti kulkea, se on turvallinen, vaikka nousee aika korkeallekin. Näkymät on upeat veden ylle, mutta upeampi kokemus minusta on kokea itse rakennus, se tuoksuu puulle ja tuntuu hyvälle. Sisällä on tuollainen hauska periskooppi- peilijuttu, josta torni on saanut nimensäkin.

Suosittelen käymään!

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram