Kirjoitukset avainsanalla finnishdesign

 

Ei ole tämä ensimmäinenkään talo vielä valmis ja taas rakennetaan taloa!

Minulla on kivoja sisustussuunnittelutöitä menneillään ja suurin ja julkisin niistä on ehdottomasti syksyn Habitareen nouseva iso Suomalaisen Työn Liiton osasto. Liitto jakaa ja hallitsee Avainlippu- ja Design from Finland-merkkejä, jotka kertovat tuotteen kotimaisesta valmistuksesta tai suunnittelusta. Meidän omalla 1kertaa2-mallistollahan on nykyään molemmat merkit.

Mutta työn alla on siis Koti, noin 400 neliöinen osasto, joka on kotimaisten valmistajien yhteishanke. Tehdään talo, joka suunnitellaan ja sisustetaan kodinomaisiksi tiloiksi. Mukana on todella paljon innostuneita valmistajia isoista rakennuspuolen kumppaneista pienempiin sisustustuotteiden valmistajiin.

Kaiken lähtökohtana on uudistunut Habitare 2016 uudella raikkaalla visuaalisella ilmeellään ja modernilla otteellaan. Osastojen paikat on myllätty täysin uusiksi. Koti sijaitsee aivan keskellä sitä upeinta Ahead-hallia, joka seuraavassa Habitaressa on sijoitettu keskelle Messukeskusta, ei perälle, kuten aiemmin.

 

 

Projekti tilattiin minulta tammikuussa ja oikeastaan siitä asti olen sitä enemmän tai vähemmän suunnitellut. Tämä on isoin suunnittelutyöni ikinä, välillä roolini on venynyt arkkitehdiksi ja rakennesuunnittelijaksi, mutta hyvähän se on vähän venyttää omia rajojaan ja vastata annettuun haasteeseen. Kodille on perustettu nettisivut, joita päivitetään sitä mukaa, kun hanke etenee ja mukanaolevat kumppanit varmistuvat. Hyppää mukaan seuraamaan projektia tästä!

Tammikuusta asti olen tavannut valmistajia, vieraillut tuotantopaikoissa, showroomeissa ja näyttelyissä. Tapaamiset tahtovat aina venyä, kun intohimo alaan on yhteinen ja hanke innostava. Vaikka tarkoitus on katsoa syksyn uutuuksia, aina tulee visioitua ja juteltua kaikkea muutakin ja lähtiessä suunnittelijan pää on entistä enemmän pyörällä.

Tässä vaiheessa olen keskittynyt osaston ulkomuotoon, rakenteisiin, kulkuväyliin ja näkymiin, samaan aikaan myös pintamateriaaleihin, kiintokalusteisiin ja osaston väritykseen. Olen pyhittänyt meidän talon yläkerran työhuoneen lattian projektin materiaalinäytteille ja yritin ottaa muutamia kuvia niistä. Ei näistä taida mitään selvää vielä saada, yhtä sekavalta näyttää kuin suunnittelijan pääkopassa tällä hetkellä tuntuu!

 

 

Työkeikan saatuani kevättalvella kävin vähän inspiroitumassa ja hakemassa ideoita Tukholman messuilta. Timberwiselta oli ilmestynyt uusia rohkeita värejä parketteihin ja Tukholmassa käytyäni päätin käyttää värejä myös Kodissa. Vaaleanpunaisen parketin tulette siis näkemään, muusta värityksestä ei vielä hiiskuta.

Koska tekeillä on messuosasto, ratkaisujen ei tarvitse olla liian järkeviä ja hillittyjä. Tilaa on nyt näyttää asioita komeasti ja isosti. Isolle osastolle mahtuu ja täytyykin laittaa paljon erilaista nähtävää, että kävijälle riittää katsottavaa ja koettavaa. Tämä kaikki tietysti hillitysti, hallitusti ja tyylikkäästi.

Pukkilan laattoja olen selannut jo vinot pinot, valkoisia peruslaattoja käytän jollain mielenkiintoisella tavalla, jota ei kotona tulisi mieleenkään käyttää. Kiintokalusteissa yritämme valmistajien kanssa löytää uusia ja kivoja ratkaisuja, joista sisustajat voisivat saada inspiraatiota omaankin kotiinsa.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram