Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa ollaan saatu viime viikkojen aikaista elämää kuvattua ja kuvia kamerasta asti blogiinkin. 

Tein viimeisenä päivänä vähän pikaostoksia Habitaressa. Monelle on käytäntö tuttu, valmistajat myyvät tuotteitaan siellä viimeisinä tunteina edullisesti pois, että välttyvät poiskuljettamisen vaivalta. Toki moni viisas ostaja osaa tehdä kauppoja jo heti messujen alussakin :)

Itse sain hankittua kauniita kotimaisia käsintehtyjä keramiikka-astioita Lokalin, Asun-lehden ja messujen yhteisestä Yhes-ravintolasta. Ne myytiin alennuksella pois, ruokailussa käytössä olleet ihan reilullakin alennuksella, niin raaskin hankkia useamman kupin kerralla. Kävin kahtena päivänä lounastamassa tässä ravintolassa näistä samoista astioita tarjoiltua ruokaa. Ruokana oli Kulho 10 € eli käteen annettuun kulhoon sai kerätä erilaisia aineksia oman maun mukaan ja hulauttaa kastikkeen päälle.

Todella rouheat vadit on Raaka Rå-kulhoja, Leena Kouhian tekemiä. Valkoinen kaadin ja pieni kuppi Jatta Lavin. Harmaa-valkoinen ja vaaleanpunainen-valkoinen pikkukulho Natalie Lahdenmäen. Niin kauniita kaikki ja tuntuvat ihanilta käsissä, kädessä, samettisen pehmeälle, hauraalle ja Kouhian kulhot painaville ja ronskeille.

Näitä kaikkia myy Lokal Helsingissä. En kauhean usein ole siellä ehtinyt käydä, tunnen kyllä omistajan Katjan ja arvostan hänen työtään, visuaalista näkemystään, lahjakkuuttaan ja rohkeutta tällaisen upean liikkeen pitämiseen suuresti. Siispä minulle oli helppo ja hyvä tapa shoppailla Lokalin tuotteita kätevästi suoraan Habitaresta, kun siellä kerta joka päivä olin. 

Lopuksi - kuvissa näkyy myös kirkas lasinen kaadin ja karahvi. Ne on Ikean Viktigt-mallistosta, jota meille ei koskaan pitänyt tulla. Mutta yhden työkeikan päätteeksi sitten kuitenkin tulivat ;)

Oletteko huomanneet, että kotimaisen keramiikan arvostus on nyt nousussa? Käsintehty uniikkius kiinnostaa ja koskettaa. Juuri jonkun kanssa mietittiin, että ketäs kaikkia niitä tunnettuja keramiikkoja onkaan? Edellämainittujen lisäksi oma suosikkini Marianne Huotari, sitten Eeva Jokinen, Anneli Sainio, Johanna Ojanen…. Keitä muita kotimaisia keramiikkoja tiedätte, vinkatkaa!

 

Kommentit (4)

Heidi Saari (oikea nimeni, tai...

Hei, Naantalissa toimii keraamikko Sinikka Söderlund. Osasta näitä tuotteita tuli mieleeni hänen tuotteensa: herkkää beigeä ja vaaleaa roosaa, ah! Valitettavasti blogia eikä sivustoa olew käytössä, mutta FB-sivut löytyvät.

S

Suomalaisia tietämisen arvoisia ammattikeraamikkoja (käyttökeramiikan puolella) ovat mm. Riitta Talonpoika, Paula Ruuttunen, Teppo Honkala, Jari Vesterinen, Heli Valaja, Leena Juvonen, Päivi Vikberg, Sami Rinne, Risto Hämäläinen, Päivi Rintaniemi, Risto Paatero, Karin Widnäs, Cornelius Colliander, Tiina Harjola, Merja Haapala, Paula Noponen, Henna Nivarpää-Ampuja, Erkki Stenius, Silja Merikallio...

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat