Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 

Sain suuren kunnian olla mukana kutsuvieraana Sisustustoimittajien kanssa Rovaniemellä parin yön mittaisella retkellä tutustumassa Rovaniemeen. Rovaniemi on muutamassa vuodessa ottanut aimo harppauksen eteenpäin majoitus- ja ravintolapalveluiden suhteen ja heillä on nyt myös oma tavaramerkki, Arctic Design Capital, jonka puitteissa tutustuimme myös muotoiluun ja arkkitehtuuriin.

Lähdimme matkaan viime sunnuntai-iltana 2.4. ja majoituimme Arctic Light Hotelliin. Se on remontoitu historialliseen v.1944 rakennettuun Rovaniemen Kauppalantaloon, joka säästyi vain muutaman muun rakennuksen ohella saksalaisten polttohävityksessä. Hotelli on boutigue-hotelli, jonka sisustus oli ylellinen, runsas ja vähän mystinen lappilaisella twistillä. Oheiset kuvat ovat omasta isosta huoneestani, jossa oli jopa olohuone ja jääkarhu suihkussa ;) Nuo erilaiset Lapin asukkaista tehdyt julisteet olivat hienot!


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 

Hotelli on jo valittu Suomen parhaaksi hotelliksi 2017 ja on saanut myös Maailman 11. paras uusi hotelli-tunnustuksen.

Ennen illallista ehdimme piipahtaa lähellä olevassa Hostel Cafe Kodissa, joka on kahden reppureissaajan perustama boutique-hotellia edullisempi tapa yöpyä Rovaniemellä. Paikassa on myös kaikille avoin yhteinen olohuone-tyyppinen kahvila.

Illallistimme hotellin omassa ravintolassa atktisista aineksista tehtyjen herkkujen äärellä, söimme mm. poroa, jäkälää ja mereneläviä. Tässä hotellissa on myös ihana Sara La Fountainin suunnittelema terveellinen aamupala, jonka voi käydä syömässä ilman yöpymistäkin.


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 


Arctic Light Hotel aamupala
Arctic Light Hotel aamupala
 

Maanantai-aamun aloitimme tutustamalla aika hurjan näköiseen Wellness Loungeen, josta en hoksannut ottaa yhtään kuvaa ;) Siellä roikutaan valjaissa venyttämässä kroppaa ja lihaksia.

Aamupäivän tutustuimme Rovaniemen Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin, joista Aalto-fanina teen blogiin kohta perään oman kuvakoosteen.

Lounastimme suositussa modernissa Cafe Bar 21:ssa ihanilla suolaisilla lohivohveleilla. Rovaniemen reissulla syöminen oli tärkeä osa matkaa ja ruokapaikat hyvin valittuja, saimme aina tuoretta ja maukasta vatsan täytettä, usein juuri merellisellä tai poro-vivahteella.

Lounaan jälkeen vierailimme Lapin Yliopistolla. Siellä oli muotoiluopettajien ja -opiskelijoiden kanssa mietintää siitä, kuinka paikallisia raaka-aineita ja osaamista saisi entistä paremmin hyödynnettyä modernilla tavalla nykykuluttajan tarpeita vastaaviksi.


Lapin Yliopisto
Cafe Bar 21
 

Iltapäivällä suuntasimme kohti seuraavan yön majapaikkaa Arctic TreeHouse Hotellia, joka taitaa olla eksoottisin paikka, jossa olen yöpynyt. Pitkien koipien varaan nostetut pienet Käpykolot olivat juuri kahdet sängyt sisäänsä sulkevat, suloiset pienet mökit. Kokonaisuuden suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Studio Puisto. Niin luonnollisen kauniit huoneet ja tuo yhden seinän kokoinen ikkuna, wow! Odottelimme revontulia, mutta ei niitä luvattu meille näkyvän pilvisen ilman vuoksi.


Arctic TreeHouse Hotel
Arctic TreeHouse Hotel
 


Arctic TreeHouse Hotel
Arctic TreeHouse Hotel
 


Kontio Glass House
Kontio Glass House
 

Samaan hotelliryppääseen kuuluu myös muutama hirsitalo, Kontion modernia Glass House-mallia. Koska sisustan Kontion kohdetta Mikkelin asuntomessuille ja pääsin myös vierailemaan näissä talossa, lausun nyt ääneen yhden toiveen: Voi kun joskus pääsisin sisustamaan hotellihuoneita! Uskon, että saisin omalla skandinaavisella ja modernin kodikkaalla tyylilläni sisustettua sellaiset huoneet, joissa vieraatkin viihtyisivät.

Reissun jälkeen minua alkoi vaivata ankara karvakuume, tuolla oli jokapaikassa noita karvatyynyjä, -peitteitä ja porontaljoja, niitä olisi kiva päästä käyttämään. Eikös se niin mene, että kannattaa heittää ne omat toiveet tuonne avaruuteen, josko siellä joku kuulisi ja toiveet toteutuisi :)

Tiistaina vierailimme perinteisessä, jo v. 1928 perustetussa Marttiinin puukkotehtaassa. Vierailun ansiosta on myös yksi kiva blogipostaus tulossa Marttiininkin tiimoilta.

Lounastimme Suomen pohjoisimmassa sushiravintolassa Wakkanaissa, jossa susheissa löytyi taas niin poroa kuin siikaakin.


Wakkanai
Wakkanai
 

Jossain välissä päivää matkanjärjestäjämme sai myös järjestettyä pikavisiitin porotilalle, kun allekirjoittanut alkoi haaveilemaan porojen näkemisestä, jotta tämä reissu pohjoiseen olisi täydellinen ;)

Aivan superhyvin järjestetty matka siis kaikinpuolin, sydänlämpimät kiitokseni Rovaniemen Kehitys.

Tästä reissusta riittää ammennettavaa vielä pitkäksi aikaa ja aiheeseen palataan blogissakin pikapuoliin!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla