Shapes-kuvauksiin lainaamani kasvit jäivät töröttämään meidän terassille kuvausten jälkeen, kun en jaksanut enkä ehtinyt järjestää niiden palautusta Tammiston Plantageniin. Molemmat ovat aika näyttävän näköisiä tummaa seinää vasten ja sitä kautta silmäni sallivatkin niiden levätä terassilla joutilaana odottamassa tulevaa.

Aluksi niihin ei kiinnitetty juurikaan huomiota, kuten kiireessä usein käy, mutta kun ne nyt tuohon meille jäivät, aloimme kiinnostuneena seuraamaan niiden hyvinvointia. Toinen niistä on lime ja toinen viikuna. Molemmat pudottivat huomattavan määrän lehtiä muutossa meille, mutta se on kuulemma aika yleistä paikan- ja ilmastonvaihdoksen yhteydessä.

Limen hedelmät on selvästi kasvaneet tässä viime aikoina ja uusia lehtiäkin on tullut. Viikunan hedelmät on myös pulleentuneet, joten jotain kehitystä tapahtuu. Koska ilmat seilaavat täällä Helsingissä helteestä rankkasateeseen, koetamme reagoida puiden hoidon kanssa ilmojen ja omien voimien mukaan. Helteellä niitä on sumuteltu ja suihkuteltu ulkosuihkulla - ja sateella niiden on vain annettu olla ;) Kastelu on helppo ohjelmoida lasten hommaksi, kaikki hyötyvät.

Miten meidän juhannus sitten menikään? Saimme sopivasti pihahommia alulle, nyt ne alkavat selvästikin edetä. Juttua ja kuvaa lisää myöhemmin, varmaankin jo seuraavaksi. Saimme myös saunottua, kestitettyä vieraita ja levättyä, valkoviinin ohessa mm. ideoimme limen käyttöä erilaisissa juomissa ja ruuissa, nyt kun niitä kerran kasvaa omalla terassilla..

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla