Shapes-kuvauksiin lainaamani kasvit jäivät töröttämään meidän terassille kuvausten jälkeen, kun en jaksanut enkä ehtinyt järjestää niiden palautusta Tammiston Plantageniin. Molemmat ovat aika näyttävän näköisiä tummaa seinää vasten ja sitä kautta silmäni sallivatkin niiden levätä terassilla joutilaana odottamassa tulevaa.

Aluksi niihin ei kiinnitetty juurikaan huomiota, kuten kiireessä usein käy, mutta kun ne nyt tuohon meille jäivät, aloimme kiinnostuneena seuraamaan niiden hyvinvointia. Toinen niistä on lime ja toinen viikuna. Molemmat pudottivat huomattavan määrän lehtiä muutossa meille, mutta se on kuulemma aika yleistä paikan- ja ilmastonvaihdoksen yhteydessä.

Limen hedelmät on selvästi kasvaneet tässä viime aikoina ja uusia lehtiäkin on tullut. Viikunan hedelmät on myös pulleentuneet, joten jotain kehitystä tapahtuu. Koska ilmat seilaavat täällä Helsingissä helteestä rankkasateeseen, koetamme reagoida puiden hoidon kanssa ilmojen ja omien voimien mukaan. Helteellä niitä on sumuteltu ja suihkuteltu ulkosuihkulla - ja sateella niiden on vain annettu olla ;) Kastelu on helppo ohjelmoida lasten hommaksi, kaikki hyötyvät.

Miten meidän juhannus sitten menikään? Saimme sopivasti pihahommia alulle, nyt ne alkavat selvästikin edetä. Juttua ja kuvaa lisää myöhemmin, varmaankin jo seuraavaksi. Saimme myös saunottua, kestitettyä vieraita ja levättyä, valkoviinin ohessa mm. ideoimme limen käyttöä erilaisissa juomissa ja ruuissa, nyt kun niitä kerran kasvaa omalla terassilla..

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat