Ollaan nyt asuttu tässä talossa puolitoista vuotta, niin alamme pikkuhiljaa kertaamaan, miltä talossa on tuntunut asua, olemmeko valintoihin tyytyväisiä ja miten kiintokalusteet ja pintamateriaalit ovat talossamme kestäneet. 

Yksi kiinnostavimpia asioita meidän talossa betonilattian ohella on ollut musta keittiö. Tästä postauksesta löydät kaikki tiedot keittiöstä, enkä ala niitä tässä nyt kertaamaan. Tästä linkistä näet postauksen, jossa kerrotaan ensimmäisestä kuvauksesta meidän keittiössä.

Olenhan kertonut, että keittiömme on hankittu käytettynä Deko-lehden Habitare-messuosastolta, jonka suunnittelin v. 2014. Se tuli messuille tietysti tyypilliseen tapaansa vähän kiireellä ja muutamaa ovea maalattiin uudestaan vielä asennuksen aikana. Kahdessa ovessa on aavistuksen sävyeroa, jonka näkee vain tietyssä valossa ja vain jos sen tietää. Messuilla tuoreeseen maalipintaan tuli tietysti myös hiusnaarmuja vetimien taakse, mutta ei ne meitä suuresti haittaa.

Laskutasoa keittiössä on aika vähän, mikä ei ole keittiön vika, vaan talon pohjaratkaisun. Kirsi Valannin ehdotuksesta niemeke tehtiin 130 cm syvänä, joka oli ihan huippuidea, nyt laskutasoa on edes sen maksimaalisen verran, mitä tähän tilaan pystyy saamaan. Laskutason tarvekin on vähän sellainen juttu, että kyllä se ruuanlaittamiseen riitää, mutta entäs ne kaikki lasten läksykirjat, tabletit, kännyt ja laturit ja mun kauniit astiat ja leikkuulaudat, mitkä aina tasolla pyörii...

Muuton jälkeen ollaan asennettu Tolomeo-valaisin niemekkeen päälle seinään. Ei ehkä niinkään valon tarpeesta, enemmän sisustuksellistsa syistä. Musta keittiö ei ole pimeä, paitsi hämärällä se on tietysti vain musta aukko kotona. Meillä on upotetut led-valaisimet katossa, joiden väri on 3000 K, niistä tulee kirkasta valkoista valoa työskentelyyn. Katossa oleva ilmanvaihtoon liitetty pakollinen liesituuletin on myös valaisin, talvella se on usein päällä. Liesituulettimena emme sitä ole koskaan käyttäneet, kun Savon Bora on niin tehokas.

Isoimmat vetolaatikot ja isoimman hyllykaapin leveät hyllyt ovat alkaneet notkua jonkun verran käytössä astioiden painosta, mutta olen siirrellyt astioita hyllyjen reunoille ja kevyempää tavaraa keskemmälle.

Yksi iso harmittava tekijä keittiön lähellä, ei niinkään keittiössä, on tuo puupalkki, joka jäi levyttämättä rakennusvaiheessa. Olisi silloin ollut niin helppo rakentaa alaslasku samaan linjaan palkin kanssa, nyt on tuollainen pieni pykälä. Keväällä, kun teemme muitakin maalaushommia talossa, tuo palkki saa valkoisen maalin ylleen, jospa tila vähän saisi korkeutta ylleen.

Mutta kannattiko olla rohkea, persoonallinen ja vähän erilainen ja hankkia pikimusta keittiö? Kannatti, emme ole vieläkään siihen kyllästyneet. 

Itse pidän keittiötä siistinä keittiösuihkeilla, joista ainakin Cillasin Siisti ja Mayn keittiösuihke ovat toimineet hyvin!

 

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla