Kirjoitukset avainsanalla kesäretki

 

Meidän perheen yhteinen kesäloma alkaa olla kohta puoleen lopuillaan, mies palaa töihin viikon päästä. Jatkamme lasten kanssa lomaa vielä 9.8. asti, kunnes alkaa koulu.

Vielä hetkeksi täytyy palata lomareissutunnelmiin kuvien kautta. Meidän loma kotimaassa sisälsi monenmoista retkeä, ajokilometrejä kertyi yhteensä noin 2500. Auton saimme tosiaan käyttöömme BMW Suomen kautta kolmeksi viikoksi ja se oli kyllä todella kiva juttu!

Pohjoisin paikka oli syntymäkaupunkini Kajaani. Kajaanista lähdimme kotia kohti Kärsämäen kautta Etelä-Pohjanmaalle, mistä mies on kotoisin, yövyimme siellä pari yötä. Sieltä oli enää pari tuntia Poriin, jossa suuntana oli Yyteri. Harmillisesti sattui juuri polttavan kuuman kesän ensimmäinen sadepäivä, joten tunnelma oli siltä osin vähän vaisu ja rannoillakin hiljaista (kaikista mieluiten ottaisin sen kohtuullisen aurinkoisen sään ja tyhjät rannat :). 

Hiekkarannoilla meillä on tapana kävellä rantaviivaa niin pitkältä kuin mahdollista ja jaksamme. Yyterissa etsimme myös "säipän" tai "säikän", jota pitkin pääsisi veden ollessa matalalla kävelemään kuivin jaloin Munakarille. Kalajoesta poiketen tämä saippä oli kivinen eikä niin helppokulkuinen varvassandaaleissa. Pakko oli muutenkin vähän vertailla: Yyterissa ei ole ollenkaan sellaista lomakeitaan tunnelmaa, palveluja eikä tekemistäkään kuten kalajoen Hiekkasärkillä, joka on todella hieno paikka. Toki Kalajoella oli jo ehkä vähän liikaakiin hässäkkää, paljon ihmisiä ja varsinkin lapsiperheitä pienessä paikassa yhtä aikaa, mutta rauhallisia alueita löytyi sieltäkin rauhaa kaipaaville. Kalajokeen verrattuna Yyteri vaikutti vähän sateisena päivänä ihan kuolleelle.

Melkein päivän saimme Porissakin kuitenkin menemään. Yyteristä ajoimme Uniluotoon, Kallon kallioiselle rannalle ja lopuksi Reposaareen. Siellä oli kiva kurvata v. 2008 loma-asuntomessualueen kautta, en silloin ollut itse vielä mukana asuntomessukuvioissa enkä noillakaan messuilla ollut käynyt.

Kaiken kaikkiaan tosi kiva loma oli meidän perheellä. Rauhallinen loma kotimaassa, sopivasti mökkeilyä, mutta riittävästi retkiä ja matkailua, että vähän maisemat vaihtuivat ja riittää muisteltavaa ensi talvelle!

 

 

Kommentit (1)

Katjamaria
1/1 | 

Juuri muutama päivä sitten olimme polttavan kuumana päivänä Yyterissä. Väkeä oli silmänkantamattomiin, rantabaari auki ja lentopallo lensi :) harmi, ettette nähneet tätä puolta paikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Vielä lisää kesäretkiä! Kajaanista käsin ajelimme jo etukäteen varatulle yhden yön reissulle Kalajoelle. Asiakkaani Topi-Keittiöt on Kalajokelainen ja olen siellä käynyt kolme kertaa koskaan näkemättä paikkaa kunnolla. Kalajoen Hiekkäsärkät on kovasti ylistetty ja koska viimeksi hotellini vieressä sijaitsi vesipuisto, päätin viedä perheeni tänä kesänä näihin maisemiin. Meillä perhelomat menee niin, että poikien ehdoilla mennään, mutta paikat valitaan niin, että vanhemmillekin on aina jotain nähtävää ainakin hienojen maisemien muodossa. 

Saavuimme Kalajoelle lauantai-aamuna ja siellähän oli täysi hässäkkä päällä, kuin olisi Kanariansaarien suosituimpaan kohteeseen pelmahtanut. Kaikki parkki-ja ruokapaikat olivat täynnä. Saimme kuitenkin lounasaikaan vatsamme täyteen ja sen jälkeen oli päästävä Juku Parkkiin. Itse jättäydyin pois tästä porukasta ja kävin sinä aikana katsomassa Aito Lifestyle Shopin (toki ehdin sinä aikana kiertää muutkin kaupat, mutta juuri tämä kauppa houkutteli) uudessa Raitti-kauppakeskuksessa, käydä korkkaamassa meidän merimaisemalla varustetun hotellihuoneen Hotelli Sanissa ja kierrellä meren rannalla hiekkasärkillä.

Alkuillasta ehdimme käydä vielä hotellihuoneen sisältyneessä kylpylässä ja illallistaa hotellialueella, joten erittäin helppo ja mukava aloituspäivä oli meillä!

Hiekkasärkillä on mereen kauaskin ulottuvia hiekkasäippiä, joita pitkin ihmiset kuljeksivat illalla. Mekin menimme mukaan! Joitakin säippiä pääsee kiertämään ympäri takaisin rantaan, matalina kausina kuivin jaloin, nyt kahlaten. Vettä oli toki melkein vyötäröön saakka, joten menimme vain sinne asti, minne ilman uima-asuja pääsi. Oli tosi hienoa seurata auringonlaskua käveleksien meressä. Hiekka rannalla oli sileää, kuumaa ja puhdasta. Ihana oli kävellä myös noilla pitkospuilla, mitkä oli rakennettu hiekkasärkkien päälle. Todella komea paikka tuo Kalajoki, ihan minkätahansa Espanjan lomakohteen arvoinen paikka!

Sunnuntaina kävimme vielä uudestaan kylpylässä, kävelyllä särkillä, autoilemassa ympäri Kalajokea ja alkuillasta suuntasimme pois. En kaipaa välttämättä sisustuspaikkoja reissuillamme, vaikkakin nyt pyysin miestä kurvaamaan paikallisen Keramiikka Iso-Pahkalan kautta, josta en nyt kyllä sitten kuitenkaan osannut ostaa mitään.

Ehdottomasti kesäretken arvoinen paikka!

 

Kommentit (0)

 

Lomailimme siis Oulujärven rannalla ja onneksemme samaisessa järvessä on satumainen saari, jolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia tervanpolttopaikkana. Ärjänsaari tunnetaan hiekkarannoista, dyyneistä ja korkeista rantatörmistä, joita mekin menimme ihastelemaan kokonaiseksi päiväksi.

Lähdimme aamupäivällä tilausveneellä eväiden, polttopuiden ja uimakamojen kanssa. Perille päästyämme viritimme nuotion ja paistoimme lounaaksi makkaraa. Loppupäivä meni uidessa. Illalla lähdimme pois samaisella tilausveneellä.

Oli kyllä niin huikea päivä. Sää suosi, saari tuntui ihmeelliselle kokemukselle, kuin ulkomailla olisi ollut! 

 

Kommentit (0)

Kävipä niin hyvä tuuri, että voitin Porin Asuntomessujen ennakkopressipäivänä medialle suunnatun pr-toimisto Dreamcozyn järjestämän arvonnan kohteessa Bunkkeri 16, jossa BMW Suomi on päänäytteilleasettajana. Saimme arvontavoittona kesäauton käyttöömme, se on BMW 520dA xDrive Touring. Itsehän en autoile, vaan mies ajaa, mutta arvostan tyylikästä mustaa ulkoasua, sujuvaa kyytiä ja tilavaa takakonttia suunnattomasti! Kiitos BMW Suomi! 

Oma suosikkini asuntomessuilla onkin juuri tuo Bunkkeri, koska se on kaiken nähneelle rakentaja-suunnittelija-sisustustoimittajalle sellainen kohde, jota ei olla ennen nähty! Urakka muuttaa vanha Shellin rakennus tämän päivän kodiksi ja vieläpä kiinnostavaksi sellaiseksi on ollut iso ponnistus! Kävin tekemässä juttua Anna-lehteen kohteesta juhannusviikolla, katsokaapa juttu, kun se ilmestyy huomenna! Kohde oli silloin vielä vaiheessa ja se toki vaikeuttaa suuresti meidän sisustustoimittajien jutuntekoa, mutta se on annettava rakentajalle Juha Heinolle anteeksi. Käykääpä siis katsomassa myös kohde 16, jos messuille olette menossa.

Auton alle saatuamme suuntasimme kohti Pohjois-Pohjanmaata, yövyimme siellä yhden yön tuttuvaperheen luona. Sieltä suuntasimme Kajaaniin, omaan lapsuudenkaupunkiini. Kajaanissa yövyimme mökillä Oulujärven rannalla ja teimme sieltä retkiä eri puolille Kajaania.

Postauksen kuvat ovat Paltaniemeltä, joka on noin 15 km päässä keskustasta. Aivan ihana paikka vanhoine kuvakirkkoineen, vanhoinen historiallisine hautuumaineen, maisemineen ja hiekkarantoineen.

Muutama vuosi sitten kaupunki kunnosti Paltaniemen uimarannan ja venesataman, olemme sitten vierailleet nauttimassa näkymistä ja matalasta järvenrannasta lasten kanssa jo useampana vuotena.

Seuraavassa postauksessa esittelen toisen, vielä hienomman kesäretkikohteen lapsuuteni maisemista!

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram