Eipä tarvinnut lähteä mattokaupoille, kun tuli yllättäen halu laittaa matto ruokailutilaan. Olen vuosien varrella hamstrannut eli hankkinut kaikkia kodintekstiilejä varmaankin noin kahta tai kolmea omakotitaloa varten, niitä löytyy. 

Uuden lipaston innoittamana, ehkä osittain myös kevään valon takia, halusin vaalean maton. Kipaisin hakea vintiltä mattovarastosta noin kymmenen vuotta vanhan Woodnotesin paperinarumaton, joka on vielä ihan siistissä kunnossa. Se on kitti-valkoinen New York-kuosi. Meillä on aina ollutkin paperinarumatto ruokapöydän alla, uuden betonilattian takia nyt vain ei tullut aikaisemmin laitettua.

Eipä tule yhtäkkiä mieleen toista yhtä käytännöllistä mattoa lapsiperheen ruokailutilaan. Matossa on likaahylkivyyskäsittely, se on tosi helppo pitää imuroimalla ja tahrat pyyhkimällä siistinä. Matto on jämäkkä, ei mene mutkalle, kun tuoleja liikutellaan.

Nyt ruokailutila on mielestäni valmis kokonaisuus ja saa toistaiseksi olla näin. Tässä samalla muuten rohkaisu mattojen käyttöön avoimissa yhtenäisissä oleskelutiloissa: meillä on nyt kolme erilaista, eri materiaaleista valmistettua, erilailla kuvioitua, mutta samansävyistä vaaleaa mattoa vierekkäin alakerrassa ja hyvin sopivat yhteen!

 

Kommentit (8)

Lyde
9/8 | 

Tosi hyvä! Kätevää jos omasta takaa löytyy mattoja :-) Meillä on ollut aina niin pieniä asuntoja ettei mattoja ole kertynyt muutakuin pieniä ja perinteisiä räsymattoja. Ollaankin vitsailtu että pitäisi olla mökki niin voisi sinne viedä niitä. Pitää kyllä varoa mitä vitsailee, ei sitä seuraavaa taloakaan pitänyt oikeasti tulla :-D

Karin // Tunne tilat
11/8 | 

Olispa kätevää, jos olis tuollaiset varastot. New York se näyttää aina yhtä ajankohtaiselta, vaikka on vanha kuosi :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
12/8 | 

Varastoa on kertynyt, kun oon ollut alalla jo niin kauan. Mä olen joskus ollut ahkera tekemään myös löytöjä ystävämyynneistä ja aina myös aika vaihtelunhaluinen :) Klassikot ei vanhene koskaan, niissä on se hyvä puoli.

Vierailija
13/8 | 

Kaunis kokonaisuus. Ja minulla on kaikkea muuta kamaa kertynyt, mutta ole. Surkea matoissa. Lastenhuoneista puuttuvat matot kokonaan, kun sopivia ei ole tullut vastaan...

Mirella - Savo Living
14/8 | 

Voi mikä aarrevintti sinulla onkaan. <3
Woodnotes'n matot ovat vaan niin upeita, ajattomia ja juuri tuo NY kuosi sopii ruokailutilaan todella kauniisti. Viimeistelty kokonaisuus, moderni ja kuitenkin pehmeä, kodikas.
Sun täytyy Piia pitää vinttipenkojaiset, jos tunnet tarvetta päästä eroon osasta tavaroita.
Meillä yleensä muutoissa on myyty aina kaikki ylimääräinen (paitsi ei niitä sisustuslehtiä), niin ei varastoa ole päässyt muodostumaan. =D
Jos jotain säästetään, niin yritän löytää käyttöä myös meidän kakkoskodista saaresta
tai sitten vaan laitan pihakirppiksen pystyyn. Niin tein viime kerralla kun muutimme isosta ok-talosta cityrivariin.

lisbet e.
16/8 | 

Woodnotesin matot ovat niin ihania. Tässä näkee, että hyviin tekstiileihin kannattaa panostaa ja että nekin voivat olla pitkäikäisiä hankintoja. Itse tosin vielä haaveilen siitä ajasta, kun ruokapöydän alle hennoo sijoittaa maton. Meidän pikkuporsaiden ruokatavoilta ei mikään hylkivyyskäsittely suojele :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla