Kirjoitukset avainsanalla Joulu

Nyt on pakko tunnustaa, että tänä vuonna vietämme maltillisen joulun. Kuusi jää hankkimatta, koristeina meillä on kynttilät ja joulutähdet ikkunoissa. 

Joulukuun alkupuolen hiljaisuus kiihtyi kahden viikon työsumaksi, jonka järjestämiseen ja purkamiseen menee tänä viimeinen viikko ennen aattoa. Kukapa muukaan se joulua rakentaisi kuin perheen "emäntä" eli minä. 

Meidän pojat on sen verran isoja jo, että mies henkkii heille muutamat toivotut poikien jutut (liittyy pelaamiseen ja urheiluvaatteisiin, kumpikaan ei ole aluettani). 

Meidän kuopus on syntynyt 22.12., tänä vuonna vietämme hänen 9 v-synttäreitään oikeana päivänä eli lauantaina on lastenjuhlat. Sinne ajattelin leipasta ainakin mokkapalat.

Sunnuntaina lähdemme käymään aatoksi sukuloimassa.

Joulun jälkeistä aikaa katsotaan, kun sen aika on!

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

Meillä kotona kuvattiin tosiaan joulujuttu marraskuun lopussa ja nyt julkaisen sen jutun täällä blogissakin, se on Kastellin Joulukalenterin ensimmäisessä luukussa paljastunut video, jossa tunnelmoidaan ensimmäistä joulua uudessa kodissa. Videon nuoripari on rakastunut ja onnellinen, kuin muistaakseni mekin mieheni Jarin kanssa joskus 24 vuotta sitten <3. 

Meidän Kastelli-koti löytyi kuvauksiin tietysti tämän samaisen blogin kautta.

 

 

Laitoin videota varten meidän kotiin joulua ja päätin sisustaa kotia vähän pipareiden ja taatelikakun eli ruskean ja maitokahvin sävyillä, trendikkäillä messinkisillä yksityiskohdilla höystettyinä.

Kuusi tuotiin sisälle ja koristeltiin se, muutamia muitakin koristeita hain vintiltä esille. Kuustakin tärkeämmät tunnelmantekijät jouluna itselleni ovat valkoiset kukat vihreillä yksinkertaisilla lisukkeilla varustettuina.

 

 

Makuuhuoneenkin petasin (vaikka siellä ei sitten kuvattukaan) maitokahvin sävyisillä Balmuirin pellavilla. Lapuan Kankureiden ruskea mohairhuopa on ollut ihan tämän joulun suosikki. Ihan helppo on ollut viihtyä tässä rusehtavassakin värimaailmassa kotona, varsinkin pellavan ja hiekan sävyt ja beige on aina kuulunut omaan suosikkivärikarttaani. Makuuhuone onkin sohvannurkan lisäksi ollut suosikkipaikkojani kotona, kun iltaisin väsyttää tämä pimeys niin vietävästi!

 

 

Valitsemani väriteeman mukaisesti hain kullanhohtoiset joulupaperit paketteja varten Nougatista ja Clas Olssonilta.

Sauna ja pukuhuone sisustettiin myös Lapuan Kankureiden pellavilla.

 

Kuvauspäivänä satoi onnekkaasti lunta, sen jälkeen sitä on näkynyt hyvin satunnaisesti. Uudet mustat Leino Designin lyhdyt kyllä palavat meidän terassilla, vaikka lunta ei ole näkynytkään, ne ovat niin ihanat.

 

 

Rauhallista Joulua jokaiseen tupaan <3 !

 

Kommentit (1)

Voi kamala tätä pimeyttä, iltaisin alkaa väsyttää aikaisemmin kuin aiemmin. Tänä iltana meillä aukesi ensimmäinen glögipullo, glögin avulla alkakoon meidän perheen jouluuttaminen.

Mies meillä alkoi puhua jouluuttamisesta, mistä lie termin kuullut. Se tarkoittaa, että aletaan pikkuhiljaa nauttia joulunodotuksesta, puuhata tietoisesti joulua, ottaa mm. koristeita esille ja annetaan mahdollisuus joulun tulla kotiin päin.

Meillähän se joulukoristeiden esillepano tarkoittaa sitä, että mennään vintille kaivelemaan muuttolaatikoita ja oikeasti etsitään ne koristeet!

No mutta, kävimme hakemassa kirjanjulkkareihin tapanilaisesta Mosa Interiorsista kattaustavaraa ja samalla katsastettiin myymälä. Se on paitsi sisustusliike, nykyään myös herkku- ja lifestylekauppa, josta löytyy monenlaista kaunista kotiin, keittiöön ja kylppäriin. Ihan ehdoton sisustajan aarreaitta ollut itselleni jo monta vuotta.

Otin mukaani sieltä pari pulloa glögiä, joista toinen on valittu puhtaasti visuaalisin perustein, ehkä arvaatte kumman värinen pullo ;). Tänään sitten aukaisimme sen musta pullon ja nautiskelimme juomasta. Nämä ovat onneksi alkoholittomia, esikoinenkin juo nimittäin mieluusti glögejä.

Aika mukavan tumma maku, kuten tuo ulkona näkyvä maisemakin ;)

Marmorialusta, Indiska. Edbladin pienet kipot ja puulusikat, Dots. Harmaan käsintehdyn keramiikka-kipon sain tekijältä eli Marianne Huotarilta Studio Smoosta kirjanjulkkarilahjaksi (kiitos Marianne <3) ja pellavapeite on Balmuirin.

Kommentit (0)

 

Nyt se taitaa iskeä, kaamosväsymys! Koko syksy on ollut vilkas ja tapahtumantäyteinen, on kuvattu niin talossa kuin töissäkin kaikenlaista, kesälläkin kuvattiin kirjaa, aina siivotaan, roudataan ja järjestellään jotain. Huh.

Kiitos kaikille ihanille, jotka kävivät meidän Pop Up Olohuoneessa eilen. Niin oli haipakka päivä sekin, että yhtään kuvaa ei ehditty ottaa. Alakerran kalusteet yläkertaan, yläkerrasta koulupöytä alas myyntipöydäksi, ulos ulkoroihut, kahvila valmiiksi jne. Mutta seuraavan kerran popataan keväällä, tule ja koe mukava tunnelma paikan päällä!

Nyt on hiljentynyt hetki ja alan huomata tämän jumalattoman pimeyden. Meidän pihalla onkin erityisen pimeää, kun varsinaisia pihavaloja ei ole, vain talon seinävalot. Lyhtyjä polttelen joka ilta. Olen tehnyt myös istutuksia ulkoruukkuihin, kun vain joskus ehtisi päiväsaikaan kuvata ne teillekin nähtäväksi. 

Kausivalot eli kaamosvalot on viritetty pääovelle. Kohta alamme laittaa myös sisälle jouluvaloja, meillä on yleensä ollut ikkunoissa valkoiset valaistut paperitähdet. Miksi joulukuusia tulee myyntiin Helsingissä vasta joulukuun alussa? Kohtahan sen voisi ostaa!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram