Sauna valmis, jee! Tämä on todellakin yksi raksaprojektimme suuria kohokohtia, omaa saunaa on odotettu! Saunan rakennus alkoi heinäkuussa, 4 kuukautta muuton jälkeen, kurkista täältä edellisen saunapostauksen tilanne elokuun alusta.

Kolme kuukautta siinä meni, että saatiin sauna tähän valmiuteen. Syyskuussahan maalattiin talo ja rapattiin sokkeli. Sitten taas saunan kimppuun. Odotettiin laudetoimitusta, odotettiin sähkömiestä, hankittiin tarvikkeita... Sitä ei voi kuin toinen amatööri-rakentaja tietää, kuinka paljon erilaisia osia ja välineitä tarvitaan, ennenkuin hommaan voi ryhtyä. Myös muutama viikonloppu meni niin, ettei mitään tapahtunut, oli muuta ohjelmaa. Yhtenä päivänä allekirjoittanut  lähti hakemaan lisää Tikkurilan Supi Saunavahaa puupintojen suojausta varten, mutta tuli kotiin Supi Saunaöljyn kanssa... ja sitä rataa...

Saunan suunnittelu lähti liikeenteseen luonnonväristen Helon Deco-vaneeripaneelien kautta ja ilme on suunniteltu niiden mukaan ja ympärille. Ei olisi ollut mikään ehdoton juttu jatkaa koko saunaa Helon tuotteilla, mutta niin teimme. Osittain mukavuudenhalusta ja osittain sen vuoksi, että siellä oli mieleisenmalliset ja sävyiset lauteet ja siksi, että siellä oli ihana ja mukava naismyyjä, joka osasi ne meille myydä.

Meidän projektin kestäessä Helolle ehti tulla uusi laudemallikin, Kiana: sen mallin lauteet ovat haapaa, laudat leveät ja lauteiden malli umpinainen. Meillä oli idea tehdä hyvin perinteinen ja suomalainen puinen sauna, kodikas ja hyvätunnelmainen, kuitenkin modernilla yksinkertaisella otteella ja siinä minusta onnistuttiin täydellisesti. 

Otimme itse mitat lauteita varten ja ne tehtiin mittojen mukaan valmiiksi paloiksi tehtaalla. Itselle jäi asennettavaksi kannatinpuut. Sitten vain nostettiin lauteet paikoilleen kiukaan ympärille. Lopuksi vahasimme lauteet ja laitoimme kiuaskivet paikoilleen. Tai mieshän tämän kaiken teki ;) Kiuas on suora ja musta, nimeltään Himalaya. Siinä on eräs erityisominaisuus, jonka esittelen, kun olen itse ensin päässyt sitä testaamaan.

Kiuasta on pidetty nyt muutaman kerran päällä, jotta mahdolliset höyryt haihtuvat ilmaan ja perjantai-iltana ajattelimme mennä saunomaan! 

Saunasiivestä on nyt rakennettu kaksi kolmasosaa, kun saunan viereinen suihkuttelutila on myös valmis. Siitä laitan kuvia myöhemmin!

Viimeiseksi rakennettavaksi jää kylpyhuoneen vieressä oleva yhdistetty saunan pukeutumis -ja vilvoittelutila, joka toimii myös kodinhoitohuoneena eli pyykkitupana.

Voin kertoa, että nyt tuntuu H y v ä l l e !

Kommentit (21)

Karin // Tunne tilat
22/21 | 

Tykkään ihan tosi paljon. Juuri tuo perinteikkyys ja pröystäilemättömyys iskee muhun. Oikein nautinnollisia saunahetkiä!

Satu / Koti rinteessä
24/21 | 

Oi, siitä tuli hieno!! Sopii hyvin teidän talon tyyliin! Rentouttavia löylyhetkiä :)

Lyde
26/21 | 

Oi, nuo vanerit oli mulla pitkään haavelistalla! Ne jäi sitten pois kun eivät kuuluneet valikoimaan siellä mistä meidän piti pintoja enimmäkseen valita. Myös tuollainen laude joka kiertyy kiukaan ympärille on kivan näköinen, meillä se ei tosin taas onnistunut koska puukiuas. Ja siitä syystä ihan mielellään otinkin "tavalliset" lauteet :-)

Essi // Koti rakennetaan tunte...
28/21 | 

Todella kaunis sauna. Oi että mä tykkään noista vaneripinnoista! Mahtaa tuntua mahtavalta kun vihdoin pääsee saunomaan :)

Anna / Fiskari31
32/21 | 

Aivan huikea sauna! Ihailin asuntomessuilla noita leveälauteisia saunoja tai oliko niitä just se yksi. Ja vanerin käyttö saunassa, ihan huikeeta. Meillä on raksaprojektissa vasta rungon pystytys käynnissä, mutta saunaa odottelemme kovalla innolla jo nyt. Ihana nähdä valmiita luomuksia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla