Kirjoitukset avainsanalla pariisi

 

Paluu vielä Parisiin :)

Mies oli järjestänyt etukäteen meille retkiä useammalle päivälle. Yksi retkikohde oli Eiffelin Torni.

Minulla on järkyttävä korkeanpaikankammo enkä oikein innostunut tästä retkestä. Olemme siellä miehen kanssa kuulemma joskus melkein 20 vuotta sitten käyneet kahdestaan Pariisin matkalla, minulla ei ole asiasta mitään mielikuvaa, olin varmaan silloinkin ihan paniikissa koko ajan... Korkeanpaikankammoni on pahentunut vuosien myötä, nyt pitää pelätä oman putoamisensa lisäksi myös lasten puolesta!

Sinne nyt kuitenkin mentiin ja ilman suurempaa jonotusta, kun oli ostettu liput etukäteen.

Rakentajansa Gustave Eiffelin mukaan nimetty torni on Pariisin kaupungin symboli, Euroopan kuuluisimpia nähtävyyksiä ja koko Ranskan suosituin matkailukohde. Torni avattiin yleisölle vuonna 1889. Valmistuttuaan torni oli 40 vuoden ajan maailman korkein rakennelma.

Nyt yritinkin nauttia tästä vanhasta rakennuksesta, sen kauniista yksityiskohdista ja monimuotoisuudesta sillä aikaa kun muu perhe nautti näkymistä ja kuvasi hullun lailla :)

 

Kommentit (1)

Euroopan Matkailija
1/1 | 

Voi näitä aikoja, kun lentäminen oli helppoa eikä tarvinnut välittää mistään testeistä ja rokotteista. Kyllä se välillä maailma muuttui muutamaksi vuodeksi (https://creditlaina.fi/matkustaminen-koronan-jalkeen/), mutta onneksi nyt tuntuu taas kaikki palaavan ennalleen ja kauniiseen Pariisiinkin voi lähteä uudelleen matkalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Muutama kuvamuisto Pariisin matkalta. On se vaan niin kaunis kaupunki täynnä vanhaa ja kiinnostavaa katsottavaa.

 

Kommentit (0)

 

Milanon työmatkan jälkeen lähdin Pariisiin perheen kanssa lomamatkalle. Halusimme parin Kanarian matkan jälkeen tehdä kulttuurimatkan ja näyttää heille Isoa Kaupunkia. 

Kuusi päivää tässä ihanassa kaupungissa! Sinä aikana ehdimme koluta kaikki päänähtävyydet, kävellä kymmeniä kilometrejä, nauttia, väsähtää ja oppia paljon uutta. 

Yhtenä päivänä kävimme Pompidou-keskuksessa, jonka yhteydessä varastin hetken omaa aikaa. Nämä kuvat ovat Atelier Brancusista, jokan on tosi inspiroiva veistospuisto!

 

Kommentit (0)

 

Sain suuren kunnian ja ilon olla mukana Lapuan Kankureiden kutsumana ihanalla pitkän viikonlopun mittaisella Pariisin matkalla. Yöpaikkana meillä oli Suomalaisen instituutin tiloihin rakennettu KOTI, jonka on kaikkine yksityiskohtineen suunnittellut hurmaava Linda Bergroth. Lapuan Kankurit on toimittanut "mökkikylään" tekstiilit eli vuodevaatteet, villapeitot, pyyhkeet, kylpytakit, tossut ja servetit. 

Yövyimme Kodissa kaksi yötä ja se olikin riittävä aika päästä aistimaan tämän erikoisen, uniikin mutta meille suomalaisille niin kotoisan yöpymismuodon kaikki puolet. Päivän päätteeksi saavuttuamme illalliselta Kotiin isoille Nikarin pöydille oli katettu valmiiksi Natalie Lahdenmäen astiat aamupalaa varten ja pöydän äärellä istuskellen vietimme loppuiltaa sitten hyvän ranskalaisen viinin ja maailmanparannuksen merkeissä käsinkosketeltavan kauniita asioita ihastellen.

Meidän kuuden hengen porukalle oli jokaisella oma mökki, nukkumaan mökkikylään mahtuu yhteensä 12 ihmistä. Itse sain korkean mökin kerrossängyllä ja nukuin huvikseni yläsängyllä ;) 

Yöllä nukutti kuin mökillä konsanaan - puuntuoksu, pellavalakanat ja keskellä Pariisia harvinainen rauhallinen ympäristö loivat levollisen, seesteisen ja rauhoittavan ympäristön.  Aamut olivat ihanan joutilaita kahvin ja hyvän suomalaisen aamupalan merkeissä. Suunnittelija Linda oli miettinyt jopa aamupalan ja oli ehdottomasti halunnut suodatinkahvin mukaan, koska se on niin perisuomalainen juttu! Kyllä se Kaksikon Piippu-pannusta maistuikin paremmalle kuin missään muualla. Saaristolaisleipä oli itse paikalla leivottua. Tällaisten hyvin nukuttujen öiden jälkeen oli kiva lähteä tutkimaan inspiroivaa Pariisia.

 

 

KOTI saapuu elokuussa Helsinkiin Valkoiseen Saliin ja yöpymään sinne pääsee kuka tahansa tätä kautta. Lämmin suositukseni, on ihana elämys!

Kiitos matkasta Lapuan Kankureiden Jaanalle ja ihanille matkakumppaneilleni Anulle, joka on monenkin Kankureiden tuotteen suunnittelun takana, Minnalle, Kirsikalle ja Annalle. 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram