Kirjoitukset avainsanalla Kastelli

Kaupallinen yhteistyö

Olemme tosiaan asuneet tässä talossa ensi keväänä kolme vuotta ja siinä ajassa ehtii jo huomata monta asiaa ihan arjessakin, jotka sujuvat ja joihin ei ole niin tyytyväinen asumisessa.

Itselleni tämä on ensimmäinen kerta, kun asun omakotitalossa, miehen lapsuudenkoti on kyllä omakotitalo.

Yksi isoimmista arkeani hankaloittavista asioista on asuminen kahdessa kerroksessa. Meidän tontillahan tämä ei ollut oma valinta, vaan kaavan sanelema juttu. Aamuisin tavarat jäävät yläkertaan ja vuoroin sieltä haetaan niin unohtunutta paitaa, sukkaa kuin urheiluvälinettäkin.

Seuraavan kodin haluan siis yhteen tasoon. Varusteluiltaan se saisi myös olla tasokkaampi, seuraavaan kotiin haluan, oli se sitten uusi omakotitalo tai kerrostaloasunto, seinäasenteiset wc-istuimet, omakotitaloon kiinteät ikkunat, mahdollisesti myös paremman valaistuksen. Näissä asioissa säästimme tässä projektissa tai olimme ehkä vain vähän huolimattomia.

Kun saimme haasteen Kastellilta kokeilla uutta Osta talo verkosta-palvelua, aloimme miehen kanssa ihan aikuisten oikeasti miettiä, minkälainen meidän seuraava omakotitalo voisi olla. Koska tämän nykyisen projektin kanssa olimme itse tehden välillä todella tiukilla (osittain olemme edelleen, koska autotalli on kesken), olimme yhtä mieltä siitä, että mikään viittä vaille valmis tai omatekemä ei olisi enää toista kertaa meidän juttu. Seuraavalla kerralla pitäisi kyllä päästä helpommalla! Olisimme valmiita joustamaan lopulta aika monessakin kohtaa, jotta saisimme valmista, mutta silti ihan kaunista.

Tässä talossa saimme toteuttaa monta haavetta, kuten betonilattiat ja betonikylpytilat, “vanerisen” saunan, mustan keittiön ja puusepällä tehdyt umpiportaat. Niihin ollaan tyytyväisiä ja ne on jo saavutettu.

Siksi lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan palvelua, nyt jo vähän kokeneempana ja tietävämpänä. Palvelun tarjoama yksikerroksinen harjakattoinen talomalli on juuri sellainen, minkä voisin oikeastikin hyvin kuvitella meille.

Teimme miehen kanssa itsenäisesti omat talosuunnitelmamme palvelussa ja vertailimme kokemuksia valmiista suunnitelmista. Omasta mielestäni palvelu on helppo ja ainakin alussa valinnat ovat helppoja. Valitsin 85 neliöisen talon ja yhden lisämakuuhuoneen ajatuksella, että tässäkin talossa asuisimme nelihenkisenä perheenä. Saunasta en luopuisi mistään hinnasta. Tästä talosta tiputimme pois wc:n saunaosastolta ja niin tekisin seuraavassakin. 

Tumma ulkoväri ihastuttaa edelleen, siksi menisin sillä seuraavassakin. Olisi muuten hienoa, jos Kastellilta saisi tilattua jo valmiiksi sen toiseen kertaan maalauksenkin, sekin oli melkoinen urakka itse tehdä!

Valitsin sisustuslinjaksi Graniitti Ajaton ja tein hyvin klassiset sisustusvalinnat, kuten valkoisen keittiön ja kylpyhuoneen.

 

 

 

Mies valitsi myös tumman julkisivuvärin, mutta tummia elementtejä myös sisustuspuolelle, meidän nykyistä kotia mukaellen. Sisustuslinjaksi hän oli valinnut Graniitti Moderni, eli modernista pidämme molemmat. Sehän on huojentavaa tässä vaiheessa tietää, että sisustusmakukin on oikeasti yhdenmukainen, olemmehan olleet yhdessä jo kohta 25 vuotta! Otoksia miehen suunnitelmista alla.

 

 

 

Hintaeroa meidän suunnitelmille tuli vajaa kymppitonni, 9405 e, ihan mukava raha isoa rakennusprojektia ajatellen.

Koska tämä rakentaminen on tosi kiinnostavaa, jäimme oikein tuumimaan palvelua, jossa on muutama hämmentävä kohta, jotka eivät aukene palvelussa. Voit valita maalämpöpumpun, mutta mihin se talossa laitetaan? Meillähän se on varta vasten suunnitelussa teknisessä tilassa. Lattialämmitys taitaa olla jo vakio kaikissa muuttovalmiissa taloissa, koska siitä ei puhuta mitään. Palvelu ei myöskään herjaa, jos suunnitelmasta puuttuu jotain asumisen kannalta oleellista, eli juuri vaikka lämmönlähteen valinnan kohdalla. Tätä johtuu siitä, että asiakas voi tilata maalämpöpumpun muualtakin, mutta ei sitä välttämättä tässä kohtaa ymmärrä. Ihanaa olla jyvällä jossain asioissa, vaikka ei sitä yhden talon perusteella voi vielä kovin henkseleitä paukutellakaan. 

Sinällään pidimme kyllä palvelua ainakin näin alkuvaiheessa järkevän kokoisena, valintoja ei ole liikaa ainakaan sisustuspintamateriaaleissa. Se on juuri se maailma, mihin saattaa eksyä pitkäksikin aikaa haahuilemaan ja fiilistelemään. Perusmateriaaleilla saa ihan kauniin kodin. Sisustusfanaatikot tuskin lähtevät muutenkaan verkosta taloa tilaamaan, joten näen, että tässä kysyntä ja tarjonta kohtaavat hyvin. Mukava rakentamisesta kiinnostuneiden leikkikenttä!

Lopuksi on mukava ilmoittaa, että järjestämme arvonnan, johon osallistuneiden kesken arvomme 100 euron lahjakortin meidänkin 1kertaa2-mallistoa myyvään Mia Design -verkkokauppaan! Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen, mitä mieltä olet Kastellin Osta talo Verkosta-palvelusta, meidän seuraavista talosuunnitelmista tai jotain muuta mukavaa :) .

Arvonnan säännöt löytävät täältä ja arvonta-aika on 3.11.-17.11. Onnea arvontaan!

EDIT 20.11.! Arvonta on päättynyt ja suoritettu, arpaonni suosi tällä kertaa nimimerkkiä Xeveliina. Onnea! Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

 

Kommentit (27)

Mervi P
2/27 | 

Kokeilin itsekin tuota palvelua ja vaikuttaa ihan toimivalta idealta. Jotenkin silti hassua ajatella,että käyttäisin tuota palvelua kodin ostamiseen, toki onhan näitä kodin vuokraus palveluitakin nykyään netissä,mutta se oman kodin ostaminen on jotenkin niin intensiivinen asia,että haluaa sen tehdä vanhanaikaisen tapaan . Suunnitellu on kyllä kivaa tuolla palvelulla en sitä kiellä. Sopii varmasti jollekin tuo palvelu ja on hienoa, että on myös tehty tällainen ja varmasti jonkin tarpeita tukee. Kaikkea uutta pitää kokeilla ja antaa myös mahdollisuus uudelle. Eletään kuitenkin 2000-lukua. Ihana huomata miten yhteen teidän suunnitelmat menevät, ja onhan teillä vuosiakin kertynyt yhdessä kiitettävästi. Onnea ja paljon tulevia vuosiakin toivon teille. Ja tuo sauna! En enää itsekään luopuisi siitä. Sellainen paikka kodissa,jossa saa rentoutua ja päivän jutut unohtuu hetkellisesti,kun antaa itselleen aikaa!

Mervi P
3/27 | 

Piti vielä mainita, että tuo kahdessa tasossa oleva talo on muuten oikeasti sellainen mikä ei ole ehkä kaikkien mieleen. Joskus itse haaveilin,että olisipa ihanaa jos olisi tällainen talo, mutta näin jälkeenpäin ajatellen ei ehkä olisikaan niin toimiva. Ja taas. Mielipiteet tässäkin varmasti jakautuu. Jollekin toimiva, toiselle ei. Tsemppejä haaveiden toteuttamiseen.

Malla
4/27 | 

Oi, kumpa tälläinen kätevä suunnitteluohjelma olisi ollut mahdollista 1990-luvun alussa ; ) Innostaa rakentamaan uutta taloa varmasti.

Mirella - Savo Living
Liittynyt5.3.2016
5/27 | 

Täytyykin käydä tutustumassa tuohon palveluun. Haaveissa edelleen kyllä rakentaa se oma suunnittelema talo. Itse en kyllä omaa taloa ostaisi netistä, sen verran intensiivisesti omat sormet olisi kuitenkin pelissä siinäkin projektissa.
Nyt jännityksellä odotellaan, milloin teillä ollaan siinä pisteessä, että alatte rakentamaan uutta taloa. =) Hyviä huomioita uutta taloa silmällä pitäen olette tehneet. Niinhän se yleensä menee, että eka talo menee harjoitellessa ja toisen tekee sitten jo paremmin ja korjaa ensimmäiseen taloon tulleet virheet.

Minna
6/27 | 

Ihan mielenkiintoinen suunnitteluohjelma, jolla voisi ainakin alkuun hahmotella projektia. Itse olen myös 1-kerroksisen talon kannalla. Haaveilu omakotitalosta jatkuu edelleen ja saa nähdä, koska unelmista tulee totta vai muuttuuko haaveet matkan varrella :)

AnnaH
7/27 | 

Voisin ajatella, että talokuumevaiheessa tuo olisi voinut olla yksi työkalu lisää hahmotella uutta kotia. Kodin ostaminen on tietysti niin suuri ostos, ettei sitä ihan netistä tulisi ostettua=).

Anniina
8/27 | 

Itse yrittäisin jakaa alakerran perheen yhteiseksi ja vanhempien alueeksi ja yläkerran lasten valtakunnaksi. Tämä lienee peruja omasta lapsuudenkodista. Toimii tietty vain jo jonkin verran omatoimisten lasten kanssa. Oheinen palvelu kuulostaa kätevältä ainakin omien mieltymysten kartoittamiseen.

anna s.
10/27 | 

Tällä hetkellä ei ole uuden asunnon rakennus -suunnitelmia, mutta täytyy pitää mielessä tuo palvelu. Todella mielenkiintoinen, viime kerralla suunnittelin itse keittiön vähän samantapaisella palvelulla, joten ehkä olisi seuraavana talon vuoro ;)

hilkka
11/27 | 

Kätevä palvelu, vaikuttaa vielä melko helppokäyttöiseltä, joten ehkä minäkin sitä osaisin käyttää. :)

Theresa
12/27 | 

Piti ihan kokeilla vaikkei omakotitalon rakentaminen ole to do -listalla :)  pikemminkin uudet sohvatyynyt :D

Luulen, että tuollainen palvelu on hyvä monelle. Kaikki ei kuitenkaan osaa tai jaksa itse suunnitella. 

Xeveliina
14/27 | 

En ole rakentamassa taloa ainakaan lähiaikoina, mutta mielenkiintoinen suunnittelu(tai haaveilu)palvelu joka tapauksessa!

Vierailija
15/27 | 

En tiennytkään tällaisesta palvelusta, joka on varmasti tulevaisuuden juttu.

EevaM
16/27 | 

Talonrakennus ei ole ihan lähiaikoina suunnitelmissa, mutta hyvältä palvelulta vaikuttaa. Voisin käyttää hahmotteluun, mutta ehkä en suora päätä ostaisi taloa verkosta.

svii
18/27 | 

Tuntuu kyllä hurjalta mitä kaikkea netti meille nykyisin tarjoaa, aivan todella kätevä palvelu varmasti kunhan tulee vielä lisää valikoimaa :)

Vierailija
19/27 | 

Itse en ikinä tule taloa rakentamaan tai rakennuttamaan, mutta voisihan sitä haaveilla ja mielenkiinnosta kokeilla.

Mallukka
20/27 | 

Aika rohkeaa, ehkä kuitenkin tulevaisuutta. Löytää kyllä käyttäjänsä, joten ihan varteen otettava palvelu omassa lajissaan.

Hanna1234
23/27 | 

Uskon, että tulevaisuudessa voidaan hyvinkin mennä jossain määrin tätä kohti - mielenkiinnolla seuraan!

RiikkaK
25/27 | 

Talonrakennus ei ole meillä nyt ajankohtaista, mutta haaveilu (ja hahmottelu) on aina kivaa. Eikös se ole niin, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty:)

Johku
26/27 | 

Kaksitasoinen asunto on varmaan myös tottumiskysymys, ja mitä mihinkin kerrokseen tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupallinen yhteistyö

Siitähän on jo ikuisuuspitkältä tuntuva aika, kun v. 2013 voitimme Helsingin kaupungin tonttiarvonnassa pientalotontin ja rakennutimme sille Viittä vailla valmis-toimituksena Kastelli-talon. Siitäkin on jo kohta kaksi ja puoli vuotta, kun muutimme tähän taloon. Vuosi asumisen jälkeen tein postauksen, joka on luettavissa täältä. Kaksivuotispäivän kohdalla pääsiäisen aikaan on postaus jäänyt kokonaan tekemättä! Siksi onkin taas hyvä kerrata, missä mennään. 

 

 

Toisen asumisvuoden isoja projekteja on olleet kodinhoitohuoneen sisustaminen, pihan rakentaminen, naapuruston yhteinen jätekatos, oman aidan rakentaminen kadun puolelle ja sekä autotalli, kaikki tässä järjestyksessä. 

 

 

Ainoastaan kuvassa takana häämöttävä autotalli näistä on edelleen kesken, tällä kertaa emme syytä omaa saamattomuuttamme, koska se lähes ainoana asiana talon lisäksi teetetään ammattilaisilla, vaan Suomen huonoa, sateista kesää!

Niin kauan kuin talossa on virallinen lopputarkastus tekemättä, sitä ei pidetä valmiina, mutta aika valmiilta se silti jo tuntuu. Pihallakin rehottaa jo nurmikko, kasvaa omena- ja kirsikkapuut sekä muutama valkokukkainen pensas, juuri niinkuin oli alunperin ajateltukin.

 

 

Blogissa on nähty, kuinka vuoden aikana on sisustettu uudelleen meidän makuuhuone, ruokailutila ja olohuone. Lastenhuoneiden kohdalla sisustaminen jatkuu vielä. Yllättävän kauan on mennyt, että huonekalut ovat löytäneen paikkansa, oikeat kokonsa ja suuntansa. Väritykset ovat tarkentuneet. Tunnelmaa on lisätty monella pienellä asialla. 

 

 

Blogin kuvista on aina jätetty pois muutamat sellaiset kohdat, joihin en ole ihan täysin tyytyväinen tässä talossa. Niinkuin aina rakentajilla, muutama asia on jäänyt hampaankoloon vaivaamaan ja väkisinkin on tullut mieleen ajatus, minkalainen olisi se seuraava talo, jossa nämä asiat pääsisi muuttamaan toisenlaisiksi. Tai minkälaista olisi asua kokonaan toisenlaisessa talossa! 

Ette ehkä ole vielä kuulleet, että Kastellilta on tullut Osta talo verkosta-palvelu, jossa Kastelli-talon voi suunnitella ja tilata sen verkosta? Aiomme nyt miehen kanssa testata, minkälaisen seuraavan unelmiemme talon saisimme sillä suunniteltua. Palvelu on helppokäyttöinen, kokeilkaapa tekin siis suunnitella oma talo! Mielellämme kuulisimme myös kokemuksia ja palautetta postauksen kommentteihin, mitä piditte palvelusta!

 

 

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Innostuin talo-ohjelmasta. Valitettavasti mahdollisuuksia on siinä vain muutama. Ei näistä minun unelmataloani löytynyt. Pikkuisen uusi talo kutkuttelee siis täälläkin. Idea tällaiseen on kyllä loistava!

Pia
2/3 | 

Hei Piia, kauniit värit teillä talon ja aiadan ulkomaalissa. Ovatko samaa? Muistatko värikoodeja?

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
3/3 | 

Moi, talossa pääväri on 564 X ja kakkosalueet eli ikkunakentät jne. 612, sokkeli ja metalliset osat RR23. Aita on mätsätty tähän kakkosalueeseen eli maaliväri on RR23.

 

Hei ihana lokakuu!

Lopultakin, loppuvuodeksi tasaantuvan työruuhkan johdosta, kahden ja puolen vuoden asumisen jälkeen, sain aikaiseksi tehdä koko alakertaa halkovalle rumentajalle jotain eli maalasin katossa olevan puupalkin valkoiseksi!

Meillä jäi rakennusvaiheessa ymmärtämättä, että tämä palkki olisi pitänyt erikseen pyytää kipsilevyllä verhoiltavaksi. Mies jotenkin tykästyi tuohon ja jäi sitten sellaiseksi. Itseäni harmitti, jos olisin halunnut katseenvangitsijan meidän alakertaan, olisin sellaisen alunperinkin tilannut!

Mutta nyt siis lopultakin sain tämän homman aikaiseksi. Kolmena päivänä maalasin ja sillä sain sen peittoon. Sinällään ei iso homma, mutta se suojaaminen ja suojausten purku illaksi, että perhe pääsee elämään, taas suojaus jne. Työlästä!

Katto "nousi ylemmäksi" ja toi valon alakertaan tällä helpolla toimeenpiteellä, joten ehdottomasti kannatti ja olisi pitänyt hoitaa jo aikaa sitten. Vielä noin sata tällaista pikkuhommaa tekemättä tässä talossa....

 

 

Tähän loppuun vielä kuva, missä näkyy tuo palkki puunvärisenä. Heipat sille!

 

 

 

Kommentit (0)

Tämän vuoden asuntomessuilla Mikkelissä on yksi väri noussut todella suosituksi, niin talon ulkovärityksessä kuin kodin kiintokalusteissakin, erityisesti keittiöissä.

Ja sehän on itselleni todella tuttu väri eli musta <3. Kokosin tähän nopeasti vanhoista blogikuvista mustat otokset.

Täällä asustellaan jo kolmatta vuotta melkein mustassa talossa (talon väri on Tikkurilan 564X) ja pikimustan keittiön kanssa, se on Valanti-Keittiöiden Loft-malli. 

Mustaa meillä suositaan myös tekstiileissä kuten vuodevaatteissa ja torkkupeitteissä (kuvissa olevat on Balmuirin).

Viime syksynä saimme blogiyhteistyönä myös Stalan polttopuutelineen ulos, se on ollut todella mieluinen. 

Meillä musta on kodikasta hiilenmustaa, mattapintaista, vähän kauhtunutta, ei missään nimessä kiiltävää eikä naarmutonta, vaan elämänmakuista ja inhimillistä, niinkuin arki on sen kanssa päässyt oleutumaan.

Tässä talossa on lopultakin saatu päätökseen myös ikuisuusprojekti eli uusi ruokapöytä, se täytyy laittaa tilaukseen loppusyksystä, että ehtii joulupöydäksi ja voitte ehkä arvata minkävärinen pöytä se voisi olla :)

 

 

Kommentit (1)

Katriina / Kotiprojekti
1/1 | 

En tiedä tuliko kommenttini, mutta kirjoitan uudestaan sillä sivu lakkasi toimimasta.

Olemme itse veivanneet mustan ja valkoisen välillä. Kotiprojektimme on vasta aluillaan, eikä värivalinnat ole laisinkaan helppoja. Toinen päivä rakastan mustaa ja toinen valkoista.

Nyt olemme kallistumassa valkoiseen, mutta kun tuo mustakin niin houkuttaa. Päädyimme valkoiseen, sillä ajattelimme mustan olevan ohikiitävä trendivalinta, mutta onko se sittenkään sitä? :D

Upealta näyttää! <3

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram