Tänä viikonloppuna jatkamme taas iisakinkirkkoamme - pihakivihommia. Tämän syksyn tavoitteena on saada kivityöt valmiiksi, sora talon kivijalan ympärille ja viimeistään syyskuun loppupuolella mullat pihaan.

Olen koko kesän tiirannut terassia sillä silmällä, että tälle pitäisi myös tehdä jotain. Alkuperäinen ajatus oli käsitellä tämä mustaksi talon värityksen mukaan. Terassi on tilattu Kastellin kautta ja se on nyt jo harmaaksi haalistunutta lämpökäsiteltyä puuta. Harmaa on värinä sinällään ihan kaunis, mutta meidän terassia rumentaa rakennusaikaiset maali -ja betoniroiskeet, tälläisenaan se ei ole siisti eikä kaunis.

Pari naapuria on käsitellyt terassinsa harmaaksi sävytetyllä öljyllä, se voisi olla yksi vaihtoehto. Katsaus pihaan kertoo, että koska se on sen verran kesken vielä, ei taida olla realistista haaveilla terassin käsittelystä tälle syksylle, aika ei vain riitä. Pitkän talven kun taas suunnittelemme tätäkin hommaa, jospa se oikea väri sitten kiteytyisi ja lopputulos tuntuisi omalle.

Ensi keväänä päivitämme myös uudet terassikalusteet. Erwan ja Ronan Bouroullecin Haylle suunnittelema uusi Palissade-ulkokalustesarja tuntuisi nyt kiinnostavalle. Mutta, jos nuo ovat metallia, eivätkö ne kuumene helteessä, miten niissä silloin istutaan ilman lampaantaljaa :D ?

En edes taida ehtiä terassia pestä. Pääoven isoihin kukkaruukkuihin sentään hain havut lähipuutarhalta ja palkissa olevaan koukkuun muhkean muratin.

Kommentit (8)

Lyde
9/8 | 

Meillä on samat pohdinnat terassin suhteen. Olen harkinnut mustaa ja harmaata sävyä, mustassa tosin arveluttaa että se kuumenee liikaa, ja että siitepöly saa sen kamalan näköiseksi (nyt musta pöytä jo antaa osviittaa). Toisaalta en ole halunnut tehdä sille mitään, ennenkuin meillä on viimeinenkin naula arkussa talofirman kanssa. Terassit ei ole ihan sitä mitä olisi voinut maksavana asiakkaana odottaa...  Kivihommiahan meillä ei ole vielä edes aloitettu :-D

Vilja @ muotoseikka\
11/8 | 

Tuo harmaantuva puu on sellaisenaankin kaunis, mutta minä kallistuisin harmaan öljyn kannalle. Sillä tulee todella hieno jälki. Upea tuo terassi onkin ja kauniit suuret ikkunat yhdistävät siä- ja ulkotilat. Upeat ruukut olet löytänyt. Tsemppiä kivihommiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla