Nyt pääsen näyttämään yhtä meidän betonikylppäriä, nekin kun valmistuvat tässä vasta pikkuhiljaa. Tähän yläkerran kylppäriin saimme asennettua viime viikonloppuna pyyhekuivaimen, tuon elämää niin mukavasti helpottavan tekijän.

Yläkerran kylppäri on makuuhuoneiden yhteydessä ja on meillä aamuisin ja iltaisin ahkerassa käytössä suihkun ja hampaiden harjausten vuoksi. Talon lisäsiipeen, joka valmistuu vasta myöhemmin, on sitten sijoitettu sauna, kylpytilat ja saunan pukeutumistilat. Alakerrassa on ns. kuiva vieraswc, joka kyllä on omittu ihan ahkeraan omaan käyttöön sekin.

Meillähän ei siis ole talossa yhtään laattaa, kaikki kosteat tilat on tehty betonilla. Tämä pakkomielle on jo yli kahdenkymmenen vuoden takaa, kirjoittelin siitä aikaisemmin täällä. Siitä ei ollut ympäri pääsemistä, ne oli saatava.

Seinät on tehty samalla Designbetonin Elämyslattia+-pinnoitteella ja samaan aikaan kuin lattiatkin, myös siivessä olevat pinnat. Kylppäreiden kohdalla jännitin eniten sitä, miltä väri näyttää tilassa, jossa ei ole ikkunoita ja miten betonin väri suhteutuu valaistukseen. Betonin väri on nyt iltasin hämärässä ruskeampi ja päivänvalossa harmaampi.

Meillä on vähän liian vähän valoa tällä hetkellä koko talossa, kun valaisinten hankinta on vaiheessa, joten yläkerrankin kylppärissä valaistusta hoitaa vain kaksi upotettua lediä. Riittää normaalitoimiin hyvin, mutta sitä täydennetään jatkossa, kunhan nirso sisustaja löytää mieluisan valaisimen peilin päälle, sähkövaraus on olemassa.

Kastellin kautta otimme Oraksen hanan, suihkun ja Idon wc-istuimen, päivitimme ne vain vähän linjakkaampaan versioon lisämaksua vastaan.

Aluksi haaveilin kokoharmaasta kylppäristä kokomustan keittiön kumppaniksi, mutta aika vähän löytyy kylppärijuttuja harmaana. Päätimme mennä siis valkoisella. Se on betonin kanssa raikas yhdistelmä.

Ihastuin ensinäkemältä Otsosonin Meri-valumarmorialtaaseen, se on juuri oikeanlainen ajanhenkinen, kapea ja suorakulmainen allasmalli. Tähän altaaseen tilatiin sitten myös heidän isoilla vetolaatikoilla oleva Meri-kaluste ja alukehyksinen peili. Nämä käytiin katsomassa paikan päällä läheisessä rautakaupassa.

Suurimman yllätyksen, tällä kertaa positiivisen sellaisen, tuotti ihan kuvan perusteella vähän kiireessä tilattu Viktoria-suihkunurkka. Olihan se kuvassa jo ihan ok näköinen, mutta paikoillaan tuo nurkka on jotenkin vielä avaramman oloinen ja kevyt, betoni näkyy hienosti lasien läpi. Kaikki yksityiskohdat on yksinkertaiset, ei mitään turhia koristeita. Pitkänhuiskea mieskin on tyytyväinen 210 cm korkeuteen, eipä roisku vedet ympäri kylppäriä.

Kun valitsimme valkoisen linjan kalusteissa, pieni valkoinen Rej-Designin pyyhekuivain oli sitten lopulta helppo valita. Siinäkin on jotain hauskaa uutta näköä verrattuna krominväriseen.

Pienenä yksityiskohtana täytyy esitellä rst-metallilista, joka peittää vähän kohollaan olevan kynnyksen kylppärin ja yläkerran parketin välillä. Sen teetimme mittojen mukaan tuttavan suositusten perusteella Helsingin Peltikeskuksessa, se tuli valmiiksi päivässä hintaan 15 e. Että voi joskus vähällä rahalla ja onnistuneesti kerralla saada jotain noin nättiä ja täydellisen istuvaa.

Kylppärin yleisilme on nyt mielestäni karun kaunis, askeettinen ja minimalistinen, juuri sellainen kuin pitikin.

Pyyhekoukut ja wc-paperiteline on meillä mallia "mahdollisimman halpa ja yksinkertaisen hyvä" eli jo edellisessä kodissa ollutta Ikean Grundtal-sarjaa. Nestesaippuan ja hammasharjat kuviin lainasi Kettukarkki. Pieni kylppäri on todella hankala kuvata, kun etäisyyttä ei ole oikein mihinkään suuntaan, mutta jospa tästä jonkun käsityksen saa. Käytössä hyväksi todettu!

Kommentit (14)

16/14 | 

Hieno. Tuntuu varmasti mahtavalta saada unelmat todeksi. Pyyhepatteri on mainio, pitäisi olla joka kylppärissä. Vaihdatin remontissa pikkuvessammekin tavallisen patterin pyyhepatteriksi. Sille on käyttöä kaiken aikaa ja sain vessaan mahtumaan pesukoneen. Samat pyyhetapit :) Metallikynnys on loistoidea.

Sanna
23/14 | 

Hieno kylppäri! Onko tuo värisävy Betonin harmaa? Onnistuuko tuon tekeminen itse?

24/14 | 

Hei, kiitos! Meillä on sävy Hopea Designbetonin värikartasta, mutta samanlaisia vaaleanharmaita taitavat olla kaikkien valmistajien harmaat. Niitähän on sellaisia itsetehtäviäkin pinnoitebetoneja, tämän valmistajan tuote tilataan käsittääkseni vain avaimet käteen-tuotteena eli asennettuna.

Anonyymi
25/14 | 

Tykkään tosi paljon, yksinkertaisen tyylikäs eleettömyydessään. Olemme tilanneet samanlaisen altaan ja laatikoston, harkinnassa myös Otsosonin kaareva Katarina-suihkunurkka. Täällä myös toinen nirso, joka elää ilman valaisinta, miksi niistä pitää tehdä niin rumia, en ymmärrä. Myös peilin metsästys on kesken, mistä tuo teidän alukehyksinen peili on hankittu?

Sanna
27/14 | 

Aika detalji kysymys, mutta mistä olette löytäneet nuo yksinkertaiset pyyheripustimet? Ihana kylpyhuone kaikkineen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla