Kirjoitukset avainsanalla musta

 

Elokuu! Tavallaan tuntuu jo kesän lopulle, toisaalta vielä on kesää jäljellä kuukauden verran. Vähän jo töissä, aivot vielä vähän lomalla :)

Syksyllä perinteiseen tapaan pitää katsoa kotia vähän uusin silmin. Muutama säilytysasia on meillä edelleen ratkaisematta ja niihin täytyy jatkossa löytyä ratkaisu. Säilytyspaineet tässä talossa ovat vähän tavanomaista suuremmat, kun en pidä työhuonetta, vaan säilytän kuvausrekvisiittaa kotona. Koetan pitää omat perheen käyttöastiat kaapeissa ja nätimmät kuvausastiat esillä.

Keväällä sain jo yhden epäkohdan ratkottua meillä, kun sain vision ratkaista keittiön yhden seinänpätkän lisäsäilytystarve mustalla String-hyllyllä. Sehän sopii sekä väritykseltään että mitoitukseltaan ihan passelisti juuri tuohon kohtaan meillä. Nurkassa on integroitu pakastin, jonka oven pitää mahtua aukeamaan, siksi kriittinen mitoitus. 

Itseäni tyydyttää myös se, että samankorkuinen hyllykkö löytyy läheisestä olohuoneesta valkoisena, säilyy yhdenmukainen ilme! Stringissä ei ole saatavana mustaa sileää hyllylevyä tuossa leveydessä ja syvyydessä, jota ensin harmittelin, vaan hylly on puupintainen. Yhdenmukaisuutta löytyi lisää, kun saimme hyllyt paikoilleen, Menun Snaregade-ruokapöydämmehän onkin sama puupinta. Näin se oli siis tarkoitettukin.

 

 

Tuotteesta saatu alennusta näkyvyyttä vastaan Finnish Design Shopista.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mainos

 

Olen hissukseen sisustanut pihaa ja terassia. Ei mitään isoa, ettei tule stressiä :) 

Meillä on pääoven luona palkissa koukku, jossa on ollut talvella jouluvaloja. Sain ajatuksen, että siihen sopisi kauniisti jokin kasvi esim. amppelissa. Niitä valkoisissa muoviruukuissa roikkuvia amppeleita en tietenkään voinut edes ajatella! Mieleeni juolahti kotimainen Gran Design ja kaunis musta Kerä-amppeli. Kerän on suunnitellut nuori muotoilija Hanna Särökaari. Siinäpä kaunis ja moderni amppeli juuri meille. Jatkan talon mustaa ilmettä harkituilla mustilla sisustustuotteilla. 

Gran Design on Meiju Granholmin yritys.  "Ei riitä että tuote on elegantti ja kaunis, vaan sen pitää olla funktionaalinen ja ajaton. Brändin kantavia arvoja ovat suomalaisuus, selkeälinjaisuus ja materiaalien arvostus." Kaikki tuotteet, myös tukevan ja laadukkaan oloinen Kerä suunnitellaan ja valmistetaan kotimaassa, arvostan!

 

 

Kerään istutin erilaisia vihreitä kasveja, jotka saavat rönsytä vapaasti laidan yli. Vihreä näyttää niin ihanalle mustaa vasten.

 

 

Tykkään edelleen hulluna myös toisista kotimaisista tuotteista meillä, Leino Designin lyhdyistä. Ne tulivat meille jouluna 2017. Tästä sen taas näkee, kannattaa kerralla hankkia kunnollista, ilmeeltään aikaa kestävää ja myös fyysisesti kestävää. Nämä molempien valmistajien tuotteet tuntuvat rautakauppa-ja marketti-tuotteiden rinnalla tukevilta, laadukkailta, hyvn tehdyiltä. Kestävät tuulet, tuiskeet, pakkaset ja helleaallot tuotteen pinnan muuttumatta miksikään. Kevyet rimpulat olisivat lentäneet nurmikolle jo aikaa sitten.

 

 

Kommentit (0)

 

Nythän täällä "Hessois" sataa jo lähes vettä, mutta sain taltioitua muutaman kuvan ennen joulua valkoisesta, ihanasta lumisesta pihasta <3 !

 

Kommentit (0)

 

Tänä kesänä terassipuutarhan rakentaminen jatkuu muutamalla uudella ruukulla. Viime kesäksi hankin mustia ruukkuja Platagenista, mutta eihän siellä niitä samoja enää tälle kesälle ollut - eikä muitakaan mustia kivannäköisiä. Bongasin sitten House Doctorin instasta kuvissa näkyvät mustat komeat metalliset ruukut, jotka lähtivät tilaukseen tutun verkkokaupan, Living 247:n kautta. Tuo on kivannäköinen ja uudenlainen ruukkusarja, voisin ottaa nuo kaikki osat meille. Yllätyksenä tuli, miten kevyet nämä metalliset ruukut ovat - eli todella helppoja siirrellä! Pakkasenkestosta sen sijaan ei ole mitään tietoa, se asia menee testaukseen ensi talvena, en tuota isompaa saa meille sisälle minnekään mahtumaan :)

Isommassa ruukussa kasvaa nyt (omassa pienemmässä ruukussaan) miehen oma kasvatti, parisen vuotta sitten hankittu limepuu. Se on ihan mukavasti kasvanut kokoa sinä aikana. Hän viettää talvet sisällä ja nostetaan aina kesäksi ulos.

Pienempään ruukkuun pitäisi nyt hankkia vielä joku kasvi, pieni puu kenties?

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram