
Vielä kerran Posion matkalta. Viimeisen lounaan saimme nauttia Anu ja Topi Pentikäisen kotona, ns. Datsalla. Nimi tulee kodin alkuperäisestä kutsumanimestä, talo kun oli aikoinaan toiminut venäläisten vierasmajana. Vanha kelohirsitalo on modernisoitu valkaisemalla hirsipinnat sisältä päin ja verhoilemalla talo ulkoa modernilla mustalla puupaneloinnilla.
Vanhaan taloon johtaa yhdyskäytävä, jonka päähän on rakennettu Anulle oma ateljeeosa, se on Niko Tiulan modernia arkkitehtuuria ja valkoinen, avara ja valoisa. Näkymät on molemmin puolin suoraan luontoon, isoista ikkunoista näkyy vaihdellen valkoinen lumimaisema, komea ruska ja kesällä tietysti intensiivinen vihreys ja sininen taivas. Tämä vanhan ja uuden yhdistäminen on kaikkinensa hieno idea ja kokonaisuus.
Ihan uskomattoman hienoa oli päästä näkemään tämäkin paikka, kyllä meitä niin kierrätettiin ja pyöritettiin Posiolla!
Reissu päättyi lounaaseen Datsalla. Alkapaloiksi tarjoiltiin sushia käsintehdyiltä keramiikka-astioilta, nämä olivat Hans Välimäen ravintolaan Anun suunnittelemia persoonallisia astioita, jokainen oli vähän erilainen. Pääruuaksi oli blinejä ja jälkiruuaksi samppanjasorbettia. Ostin reissun jälkeen Pentikin Yhdessä-kirjan, josta löytyykin paljon samojen ruokien reseptejä, kuin mitä saimme reissussa maistella. Ensimmäisenä olen itse tehnyt jo punajuuripestoa, suussa sulavan hyvää oli.
Ah niin ihana reissumme päättyi tähän, Datsalta lähdimme lentokentälle ja matkalle kotiin. Kiitos elämysmatkasta Pentik ja emäntämme Anu Pentik, kokkimme Asko ja nuori isäntämme Arttu!