Sain pressilahjana Lampe Berger-ilmanpuhdistajan/hajunpoistajan kokeiltavaksi. Tämä kaunis timantinmuotoinen lasipullo on tämän syksyn uutuusmalli. Lähetyksessä oli mukana myös syksyn suosituin tuoksu eli Pink champagne sekä tuoksuton neutraalineste. Tänään pääsin kokeilemaan tätä mielenkiintoista tuotetta, josta olin toki toimittajana ennenkin kuullut. 

Olen jonkin aikaa "kärsinyt" hajusteyliherkkyydestä eli nenäni alkaa vuotamaan voimakkaiden tuoksujen lähellä. Ykkösinhokkini on keinotekoiset pyykinpesuaineiden tuoksut, meillä onkin kotona jo pitkään käytetty tuoksuttomia aineita. Omaa luokkaansa on myös tupakanhaju, voimakkaat parfyymit ja myös ruuanlaitosta tulevat hajut/tuoksut. Siksi tämä hajunpoisto-ominaisuus tuntui kiinnostavalta. 

Lampe Berger on vanha keksintö. Vuonna 1898 ranskalainen kemisti / apteekkari Maurice Berger kehitti ja patentoi huoneilman puhdistus-systeemin katalysaattorin avulla sairaala ilman puhdistamista varten, kulkutautien ehkäisemiseksi. Tämä ilman puhdistaminen on siis lampun ensisijainen käyttötarkoitus, myöhemmin sitä keksittiin alkaa käyttää myös huonetuoksuna.

Koska saamani tuote oli uusi, piti tutustua kunnolla myös käyttöohjeisiin. Lisäsin ohjeen mukaisesti pulloon nestettä, joka on siis 99 % alkoholia, vain puoliväliin. Laitoin enimmäkseen neutraalia nestettä, vain lorauksen Pink champagne-tuoksua sekaan. Aluksi nestettä imeytetään 20 minuuttia sydänlankaan, sitten poltetaan 2 minuuttia lamppua ja tuli sammutetaan.

 

 

Tuo lampun sytytysvaihe on jotenkin kiehtova, kun pitää olla koko ajan tarkkana sen kahden minuutin kanssa. Tekniikan vuoksi pidempi polttoaika kuluttaa poltinta, lamppu kuumenee, sen käyttöikä lyhenee – se saattaa myös hajottaa polttimon. 

 

 

Kahden minuutin kuluttua tuli tosiaan sammutetaan. Päälle pistetään reiällinen ”diffuusio”-korkki ja annetaan lampun olla päällä puolisen tuntia. Lamppu puhdistaa 20 min. käytöllä 10 neliötä huoneilmaa. Se poistaa  66% huoneen epäpuhtauksista.

Itselläni meni tässä ensimmäisessä kokeiluvaiheessa kuitenkin liikaa Pink champagne-tuoksua mukaan, tuoksu on omaan makuuni aika voimakas, ei epämiellyttävä, mutta voimakas, pitää jatkossa käyttää sitä hillitymmin. Tuoksukynttilöiden kanssa on sama juttu, suurin osa kokeiluista ei ole onnistuneet, vain hennosti tuoksuvat saavat meillä suosion.

 

 

Lampe Berger toimii samalla huonetuoksun tuojana, mikäli haluaa käyttää tuoksuvaa nestettä. Hajunpoistamiseen tai ilman raikastamiseen ei tarvitse käyttää edellä mainittua aikaa, 20 min. käyttö riittää isoonkin tilaan. Aion jatkossa paneutua myös tähän ominaisuuteen ja testata jotain mietoa raikasta tuoksua. Luomuja nämä nesteet ja tuoksut eivät ole, mutta Lampe Berger ei käytä tuotteissaan mitään terveydelle haitallisia aineosia. 

Esteetikko arvostaa kaunista ulkomuotoa, juuri tämä uutuusmalli on ehdottomasti meidän tyyliä.

Näitä lamppuja myy mm. Stockmann, joten eikun kokeilemaan! Kaikki jälleenmyyjät näet Lampe Berger Finlandin fb-sivuilta.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla