Kirjoitukset avainsanalla Valaistus

 

Kaupallinen yhteistyö Winledin kanssa

Asuntomessut alkavat huomenna Porissa ja jatkuvat 5. elokuuta saakka. Tänä vuonna minulla ei ole siellä suunnittelukohdetta, joten vietän ihan kesälomaa. Kohteet kävin kiertämässä niiltä osin, kuin ne olivat auki ja esittelukunnossa ennakkolehdistöpäivänä toukokuun alussa. Messuja seuraan pääasiassa instasta ja sisustusblogeista, onhan Asuntomessut Habitaren ohella kuitenkin ainoita isoja sisustusalan tapahtumia. 

Sain kivan viestin Winlediltä, joka on kohtuullisen uusi, LED-valaisimiin ja valaistussuunnitteluun erikostunut kotimainen valaisinfirma. He ovat asuntomessuilla mukana peräti kuudessa kohteessa, jotka ovat 10 Valovoima, 20 Casakivi, 21 Jokilammi, 22A JokiDuo, 25 Koneistajankatu 2 ja 28 Villa Poiju. Ketkä olette messuille menossa, käykää katsomassa nämä valaistusratkaisut.

Heillä on menossa Bloggaa ja Someta-kampanja, joka on avoin kaikille! Kirjoittaa voi Winledin sivujen vieraskynä-osioon. Erityisesti kampanja sopii tietysti taloprojektistaan bloggaaville rakentajille, sellaisille kuin mekin olimme, kun tämä blogi sai alkunsa muutama vuosi sitten. Kampanjan fb sivu löytyy täältä.

Olisin itse rakentajana ollut aivan onnessani tuollaisesta yhteistyöstä. Jos nimittäin jotain parannettavaa meidän seuraavaa taloprojektia ajatellen miettii, olisi valaisu varmastikin yksi niistä, jo suunnittelusta alkaen. Valaisimet itsessään ovat arvokkaita hankkia, ammattimaisen suunnitteluavun arvokkuudesta nyt puhumattakaan.  

Postauksen kuvituskuvina on eräs sisustussuunnitteluprojektini Helsingissä, tämä on jo pidemmän aikaa pöydälläni ollut talon ja pihasaunan käsittävä suunnittelukokonaisuus. Isoihin suunnitteluprojekteihin pyydän aina ulkopuolisen suunnittelijan avuksi, joko valaisinliikkeestä tai valmistajan puolelta. Usein asiakas tekee valinnan omilla perusteillaan, konsultoin vain valaisinten ilmettä ja värimaailmaa.

Koska suunnittelijalla on mietittävää ja säädettävää isoissa projekteissa aina paljon jo pelkästään pintamateriaaleissa ja kiintokalusteissa, on kaikkien kannalta paras, että kaikki ei ole yhden ihmisen vastuulla ja harteilla. Tiedän kokemuksesta myös sen, että rakennusprojektissa on asukkaillakin niin paljon muita päätöksiä ja isoja ratkaisuja lyhyen aikavälin sisällä, että on vaikea hallita kokonaisuutta yksin.

Valaistuksessa on niin paljon teknistä asiaa kuten valaisinten upotusta katto- ja seinärakenteisiin, valon värin määrittelyä, mitoittamista, visuaalisista seikosta puhumattakaan, että se vaatii asiasta kiinnostuneen paneutumista ihan rauhassa ja ajatuksella.

Suosittelen siis lämpimästi tarttumaan tuohon tarjoukseen suunnitteluavusta ja erittäin hyvästä alennuksesta hankkia kaikki kiinteät valaisimet samasta paikasta!

 

 

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arvatkaapas miltä tuntuu asua uudessa talossa, missä kukaan ei ole ennen muuttoa laittanut meille valmiiksi yhtään valaisinta paikoilleen? Tai no joo, upotetut valaisimet joihinkin huoneisiin toki asennettiin, mutta niiden valo ei yksin riitä ja pelkästään niiden valossa on kyllä aika kalseatakin olla.

Täällä siis hipsimme pimeässä talossa, jos ei nyt pistetä valaisinten asennukseen vauhtia.

Valaisimia hankin mielelläni ja yritän ostaa kerralla kunnolliset, pitkäaikaiset hankinnat. Artekin valaisimet on tuttu ja turvallinen valinta siinä tapauksessa, eli ns. klassinen valinta ;) Helsinki Design Weekin yhdestä parhaasta tapahtumasta Design Marketista lähti alennettuna mukaan Artekin Mehiläispesä. Alunperin himoitsin tätä meille olohuoneeseen ja messinkisillä renkailla, mutta kun tämä siellä myyjäisissä killui alelappu kyljessään, saatoin joustaa niistä messinkirenkaista.

Koska olohuoneessa on nyt Kultakello, valaisin haki meillä jonkun aikaa paikkaansa, mutta lopulta päätin laittaa sen makuuhuoneeseen. Selitin sen itselleni sillä, että liukuovikaapistoissa oleva hopeansävyinen vedin löytää parin näistä samaa metalliväriä olevista renkaista. Sinne se passaa ihan hyvin!

Kuten kuvista huomaatte, myös makuuhuoneen sisustus on vähän kesken, siellä on aika paljasta vielä. Valkoiset pellavaverhot olisi jo olemassa, kunhan vain saaataisiin verhokisko ostettua, se on vain jäänyt tässä miljoonien kiireisimpien hoidettavien asioiden keskellä. Jokin peili puukaapin päällä olisi kiva...

Mutta taas on yksi lamppu paikoillaan, jee! Pikkuhiljaa asiat etenevät. Suuntaan tosiaan viikonloppuna Tampereelle. Hyvää viikonloppua kaikille, se on moro!

 

Kommentit (23)

Sanna/ Sisustus COCO
1/23 | 

Just hyvä teidän makkariin ja sopii täydellisesti hopeansävyiseen vetimeen :)

Mukavaa tapaamista ja haleja.

Vierailija
3/23 | 

Kyllä se on varsinkin talvella ja syksyllä ikävää tehdä muuttoa, kun yleensä ei ole yhtää lamppua jätetty asuntoon. Hyvällä säkällä vessassa on valo, mutta se ei paljoa mieltä lämmitä :D Ensimmäisenä joutuu lähtemään lamppu ostoksille ja vielä pimeässä yrittää taskulampun valossa asentaa uutta valaisinta kiinni.. 

Talon maalauksen yhteydessä vaihdettiin meidän talonnumerot. Nämä löytyivät Clas Ohlsonilta, kuten edellisetkin, mutta nämä vain ovat isommat. Kaikkeen tälläiseen pieneen saa menemään rahaa kivasti, jos kaikessa valitsee aina sen tyylikkäimmän ja upeimman vaihtoehdon. Päätettiin miehen kanssa, että meille talonnumero ei ole sydämen asia, simppeli ja halpa perusmalli saisi kelvata. Ihan kivannäköisetkin nämä minusta ovat.

Kuvissa näkuvät myös meidän ulkovalot. Mustat kuutiot. Niistä tulee valoa vain alaspäin, me ei haluttu valaista talon julkisivua ylöspäin. Mitkään kovin ärmäkätkään nämä ei ole, antavat kulkuvaloa viimeiselle kotiintulijalle sen verran, kuin on tarpeen.

Kommentit (44)

Vierailija
1/44 | 

Tosi kivan näköiset talonnumerot :) Millainen kiinnitys nuissa on? Olen koittanut etsiä vastaavia numeroita mut ei tunnu mistään löytyvän, ei näytä kuuluvan nuo enää Clas Ohlsonin valikoimaan..

Vierailija
14/44 | 

Kiinnitin itsekin ensimmäisenä panelointiin kelmuni. Näyttää tosi hyvältä. Moderni ja simppeliys purevat julkisivujutuissa siinä missä sitten kalustepuolellakin. Tehtiin muuten sama homma tuossa talon nron vaihdoksessa, koska vanhempi omakotitalo, niin melko haalistunut numero. Huomaa todella monen muunkin kanssa ihan saman. Jos postimiehen silmä ei ole karttunut niin saattaa mennä kirjeet ja paketit väärään paikkaan.

https://pankkilainavertailu.fi/lainat/

Vierailija
27/44 | 

Todella paljon kyllä saa menemään rahaa kaikkiin pieniinkin juttuihin. Minusta tuollainen perusnumerokyltti on kyllä hieno ja ainakin selkeä. Meilläkin on simppeli numerokyltti.

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram