Kirjoitukset avainsanalla Kastellitalo

 

Nythän täällä "Hessois" sataa jo lähes vettä, mutta sain taltioitua muutaman kuvan ennen joulua valkoisesta, ihanasta lumisesta pihasta <3 !

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kauniiden kotien esittely jatkuu blogissa. Nämä kuvat ovat Elina Tommilan kotoa Maskusta. 

Elina ja Hannu Tommila rakennuttivat ensimmäisen talonsa Maskuun pellon laidalle huikaisevien näkymien äärelle. He valitsivat omien talohaaveidensa ja piirrostensa toteuttajaksi Kastellin. Yksitasoisen talon suunnittelussa tärkeää oli saada esteettömät näkymät luontoon, ja jokaisesta ikkunasta näkyykin vuodenaikojen mukaan muuntuva maisema. Toinen keskeinen suunnitteluperiaate oli avaruus. Olohuone, ruokailutila ja kodin keskeisin paikka keittiö ovat samaa tilaa, jotta perhe voisi viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä. Harjakaton muoto myös sisällä lisää avaruuden tuntua.

Juuri tuommoisessa yksikerroksisessa Lato-henkisessä mustassa talossa minäkin haluaisin asua!!

Tämä kaunis on esitelty maaliskuun Avotakassa, oletteko nähneet jutun?

Kuvat Pauliina Salonen.

 

Kommentit (3)

 

 

Meillä kotona kuvattiin tosiaan joulujuttu marraskuun lopussa ja nyt julkaisen sen jutun täällä blogissakin, se on Kastellin Joulukalenterin ensimmäisessä luukussa paljastunut video, jossa tunnelmoidaan ensimmäistä joulua uudessa kodissa. Videon nuoripari on rakastunut ja onnellinen, kuin muistaakseni mekin mieheni Jarin kanssa joskus 24 vuotta sitten <3. 

Meidän Kastelli-koti löytyi kuvauksiin tietysti tämän samaisen blogin kautta.

 

 

Laitoin videota varten meidän kotiin joulua ja päätin sisustaa kotia vähän pipareiden ja taatelikakun eli ruskean ja maitokahvin sävyillä, trendikkäillä messinkisillä yksityiskohdilla höystettyinä.

Kuusi tuotiin sisälle ja koristeltiin se, muutamia muitakin koristeita hain vintiltä esille. Kuustakin tärkeämmät tunnelmantekijät jouluna itselleni ovat valkoiset kukat vihreillä yksinkertaisilla lisukkeilla varustettuina.

 

 

Makuuhuoneenkin petasin (vaikka siellä ei sitten kuvattukaan) maitokahvin sävyisillä Balmuirin pellavilla. Lapuan Kankureiden ruskea mohairhuopa on ollut ihan tämän joulun suosikki. Ihan helppo on ollut viihtyä tässä rusehtavassakin värimaailmassa kotona, varsinkin pellavan ja hiekan sävyt ja beige on aina kuulunut omaan suosikkivärikarttaani. Makuuhuone onkin sohvannurkan lisäksi ollut suosikkipaikkojani kotona, kun iltaisin väsyttää tämä pimeys niin vietävästi!

 

 

Valitsemani väriteeman mukaisesti hain kullanhohtoiset joulupaperit paketteja varten Nougatista ja Clas Olssonilta.

Sauna ja pukuhuone sisustettiin myös Lapuan Kankureiden pellavilla.

 

Kuvauspäivänä satoi onnekkaasti lunta, sen jälkeen sitä on näkynyt hyvin satunnaisesti. Uudet mustat Leino Designin lyhdyt kyllä palavat meidän terassilla, vaikka lunta ei ole näkynytkään, ne ovat niin ihanat.

 

 

Rauhallista Joulua jokaiseen tupaan <3 !

 

Kommentit (1)

Kaupallinen yhteistyö Leino Designin kanssa

 

 

Saatiin täällä Helsingissä nauttia lumesta parin päivän ajan viime viikon lopulla ja onneksi toinen päivä sattui viikonloppuun, sai mies kuvattua meidän uudet superkauniit lyhdyt valkoista lumista taustaa vasten.

Olen jo parin talven ajan etsinyt mustia, tyylikkäitä ja kunnon kokoisia lyhtyjä meidän terassille. Mitään muuta väriä kuin mustaa en tietysti voinut harkitakaan :) Ehkä olen vähän tarkka muutamista asioista ja tämä on takuulla yksi niistä. Meidän talossa on vähän heikohko pihavalaistus ja lyhdyt pidetään päivittäin päällä, ne ovat todella tärkeässä roolissa meillä. Palavat lyhdyt antavat iltaisin myös ulospäin kuvan, että tuossa talossa on kodikas ja ihanan lämmin tunnelma.

Kotimaisen Leino Designin lyhdyt tulivat minulle vastaan ensin Oblik-blogissa ja sittemmin Villa Puomissa. Kun joulukuvauksen aika meille tuli, tarjoutui mahdollisuus yhteistyöhön tämän valmistajan kanssa. 

Nämä meidän uudet ihanat lyhdyt ovat kotimaisen Leino Designin lyhdyt, malli Flat 60 cm. Ne erottuvat tuontilyhdyistä ja muista lyhtyvalmistajista täysin kotimaisella valmistuksella ja kotimaisilla materiaaleilla. Materiaalina lyhdyissä on aito ruostumaton teräs, joten nyt on suuret odotukset, ettei tarvitsisi enää muita lyhtyjä hankkia jatkossa metsästää, että nämä kestäisivät ulkona ruostumattomana tulevat kaudet.

Viime syksyn myrskyissä meillä lensi ruukuissa olevat pihakasvitkin kerran nurmikolle ja hiukan mietin, miten käy näiden lyhtyjen kanssa. Ovat kuitenkin jämäkän tuntuiset lyhdyt! Valmistaja lupasi myös, että heidän kauttaan saa varalaseja, jos myrsky heittelee lyhtyjä ympäriinsä, erittäin hyvä tietää. 

Itseäni viehättää tietysti erityisesti myös tuo pelkistetyn tyylikäs ulkomuoto!

Laitoin terassille myös ruukkukuusen, johon sain lyhtyjen mukana mustalla nahkanauhalla olevia terästähtiä <3. 

Leino Designin tuotteita on myynnissä ainakin TRE joulumarketissa Aleksilla Helsingissä, piipahtakaapa siellä!

Itselläni on nyt aika rauhallinen fiilis odotella joulua. Koristeet on esillä ja tunnelma hyvä. Piparkakkuja ja torttuja on leivottu jo parikin kertaa. Vain ne muut tuoreet syötävät laitellaan sitten lähempänä aattoa.

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram