Kirjoitukset avainsanalla rakennuttaminen

Blogissa on näytetty aiemmin meidän portaat, mutta siitäkin on jo aikaa. Ja vain tosiaan yhden kerran olemme ne kuvanneet, vaikka ne on yksi meidän talon mielenkiintoisimmista yksityiskohdista, ihan itse suunniteltu ja kirvesmieshommina toteutettu. Kurkista postaus täältä.

Halusimme ehdottomasti puiset umpiportaat, koska ne oli minusta aina olleet tosi makean näköiset. Umpiportaiden lisäksi vähän kuin kaupan päälle tuli niiden allejäävä puolikorkea tila, joka voisi toimita vaikkapa siivouskomerona ja säilytystilana. Tämä kätevä tila aiheuttikin sitten lopulta aika paljon päänvaivaa meille.

Naapuritalossa muuten, joka on pohjaratkaisultaan hyvin samantapainen kuin meidän talo, portaat on käännetty toisinpäin ja niiden allejäävä tila on hyödynnetty keittiöön, kolossa on korkeat kylmäkaapit. Hyvä ratkaisu sekin!

Niin, se tila portaiden alla... Näihin päiviin saakka se on ollut alakertamme häpeäpilkku, avonainen roinahuone, jota ei todellakaan ole blogissa näytetty. Syy tähän ovettomuuteen oli se, että siihen oli monta lennokasta ajatusta liukuovesta (mutta olisiko se valkoinen vai puunvärinen...?), karmittomasta levyovesta (itse tehty, jännä) ja jostakin apteekkarinlaatikoston-tapaisesta ulosvedettävästä hyllysysteemistä.

Pitkällisen taivuttelun jälkeen sain miehen luopumaan toistaiseksi lennokaista ideoistaan, koska yksinkertaisesti kyllästyin katsomaan sitä epäesteettista näkyä, roipetta täynnä olevaa komeroa. Yhtenä päivänä haimme naapurin rouvan autolla lähimmästä K-raudasta karmit ja laakaoven ja eihän siinä kauaa mennyt, kun ovi ja listat olivat paikoillaan. Yksinkertainen pikkujuttu. Mutta kun se periaate. Ajatus jännästä ovesta elää vieläkin, mutta se on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Tuo samainen seinä, jolla ovi on, on vielä pohjamaalilla odottamassa oviratkaisua, se pitää vielä maalata.

Nyt olen vain onnellinen tuosta tavallisesta ovesta, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa....

Ja hei, kiva viikonloppu tulossa! Huomenna hyppään Lyden kyytiin ja huruuttelemme autolla yhdessä Tampereelle Mansen Blogikirppikselle. Olin mukana jo viime vuonna ja olihan kokemus, niin supersuosittu tapahtuma, että yllätti! Lauantaina kokoonnumme blogikollegoiden kesken kokkaamaan ja syömään Arto Rastaan opastuksella ja sunnuntaina on sitten myyjäiset. Olen mukana 1x2-mallistolla ja Aina Oikein -kirjalla.

Ensimmäiselle 150 jonossa on odottamassa goodiebag, joten yleisöryntäystä tuskin pystymme välttämään. Tapahtuman järjestää tuhansien loistavien ideoiden energinen äiti Retromoderni. Kunnia olla mukana taas! Tapahtuman fb-sivut löytyy täältä. Tervetuloa mukaan kaikki sisustajat!

 

Kommentit (2)

Lyde
1/2 | 

Jei, huomenna nähdään! Hyvä saada kartturi matkaan :-D 

Ihanko oikeasti portaat on näkyneet vain kerran blogissa? Mulla on kai painuneet kuvat sitten syvälle mieleen, koska mulle nuo on olleet yhdet kauneimmista portaista mitä tiedän. Heti meidän omien portaiden jälkeen :-D Saarni on tosi kaunista puuta <3 Ja onnea ovesta! Mä ymmärrän, todella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

K-tuolin uudistamisen jälkeen ruskea korkkinen Sinnerlig-penkki sen vieressä alkoi tökkiä, kannoin siitä kukkaset tv-tasolle ja kirjat ruokailutilan kaapin päälle. Kevättä kohti saisi olohuoneen ilme pysyä nyt aika raikkaana.

Penkki on sen verran pitkä, että piti ihan ottaa mittanauha käteen ja sovitella sille uutta paikkaa. Periaatteessa en pidä tästä, että ensin hankitaan ja sitten etsitään kalusteelle paikka talossa, mutta näiden Sinnerligien kohdalla olen yllätyksekseni tehnyt poikkeuksen. 

Meillä on tarve penkille kahdessakin paikassa, eteisessä ja yhdistetyssä kodinhoitohuoneessa-saunan pukkarissa. Kumpaakaan tilaan tuo penkki ei mahtunut. Sijoitin sen siis toistaiseksi mahdollisimman lähelle tuulikaappia eli eteistä, vaikka se on tuohon kohtaan vähän liian syvä. Tuohon on nyt kuitenkin kätevä heittää reput ja kassit kotiin palatessa.

Talossa on vielä monet kohdat vailla tälläistä hienosäätöä naulakoiden, koukkujen ja pienten säilytysjuttujen kanssa.

Näiden kuvien kautta kerron muuten samalla viittä vaille valmis - rakentamista suunnitteleville, että pääoven ja väliovien asennus jää sitten muuten asukkaille. Pääovessa oli asentamisen jälkeen lisäksi kauheasti askartelemista, kun kaikki kynnykset ja smyygit pitää itse mitoittaa, yksityiskohdat miettiä ja tarvikkeet hankkia. Terassin ovien asennus kuuluivat toimituspakettiin, joten niistä saimme otettua mallia. Meidän kaikki väliovet kuuluivat vvv-toimitukseen ja ovat mallia Jeld-wen valkoinen peruslaakaovi.

Puhumattakaan alakerran väliovista, missä meilläkään ei ajatus kantanut niin pitkälle, että olisimme hoksanneet tilata ajoissa oviaukot oikeankorkuisina. Kastellin miehet vain tekivät ne standardien mukaisesti. Betonilattian kanssa kun ei tule kynnystä, niin nyt oviaukko on hiukan liian korkea, karmit ja sitä kautta myös väliovet jäävät vähän ilmaan. Listat laitoimme sitten kuitenkin lattiaan saakka, oli fiksumman näköistä niin. Monta tälläista pikkupikku juttua, jotka varsinkin sinä hetkenä ärsyttävät, mutta jotka ajan saatossa unohtuvat ja joita ei niin enää ajattele.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram