Tukholman huonekalumessuista on aikaa jo pari viikkoa, mutta minulla oli aikaa palata selaamaan ja valikoimaan kuvia blogiin nyt vasta. Monessa blogissa ja mediassahan kuvia messuilta on jo nähtykin, mutta se ei haittaa. Minulle tälle kuvien selaukselle oli ihan tietty syy liittyen suunnitteluprojektiin.

Jokainen vierailija katsoo messuja omalla tavallaan. Olin juuri tammikuussa päässyt käymään Kölnin huonekalumessuilla, jossa katsoin mm. omat suosikkini Menun ja Stringin osastot ja monta muuta ihanaa valmistajaa, joilla on on omat osastot useilla eri messuilla.

Tukholmassa oma vierailuni koostuu osastojen lisäksi tuttujen valmistajien tapaamisista ja kollegoiden kanssa höpöttelystä. Saattaa hyvinkin käydä niin, että joku osasto jää kokonaan katsomatta, vaikka olin etukäteen siellä päättänyt käydä. Juuri sitä ennen on joku tuttu tullut käytävällä vastaan ja ajatus on karannut. Se harmittaa joka kerta ihan vietävästi, koska suomalaistenkaan valmistajien uutuustuotteita ei välttämättä näe kotimaassa missään tai ne näkee vasta Habitaressa syksyllä.

Habitaresta puheenollen, suunnittelen siis yhtä aivan ihanaa osastoa Habitareen! Siitä lisää myöhemmin, montakin kertaa saatte kuulla siitä vielä. Tänä vuonnahan Habitare uudistuu ja on kiva olla osa sitä uudistusta suunnittelemalla osasto uudelle asiakkaalle, jopa uudelle alueelle kotimaisilla messuilla.

Itselleni ulkomaisilla messuilla vierailu on aina myös työmatka suunnittelijan silmin, tsekkaus osastojen rakenteisiin, värityksiin ja tyyleihin, koska ne on aina olleet valovuosia edellä kotimaisia messuja. Varsinkin Tukholman messut miellyttävät omaa silmääni, ne on tyylikkäät, trendikkäät, rohkeat ja skandinaaviset messut, joilla osastoihin on panostettu näyttävästi rahalla, mutta kuitenkin visuaalisuus edellä. Ruotsissa osataan jotenkin tuo myyminen ja kaupallisuus, siellä on muoti, ihmiset ja messuosastot aina ja kaikkialla hyvännäköisiä :)

Tällä kertaa totesin kuitenkin, että näitä samoja vaaleanpunaisen-korallin-pastellin-voimakkaan murretun värisiä osastoja on ollut nyt ehkäpä jo kolmisen vuotta, ne on kyllä hyvännäköisiä, mutta jotain uutta voisi pikkuhiljaa tulla mukaan. Ei sillä, kyllä osastot kauniilta näyttävät ja päivästä jäi hyvä mieli, mutta se wau-efekti jäi puuttumaan.

Oma suosikkini taisi olla tänä vuonna Montanan osasto (kuvia postauksen loppupäässä), siinä oli yhdistetty trendivärejä hyvinkin klassiseen sisustustyyliin. Oli marokkolaismattoja ja designvalaisimia. Taisin saada inspiraation, todella yllättäen, tuosta Montanan osaston vaaleanpunaisesta lautalattiasta, tulette sitten varmaankin näkemään vastaavan ensi syksynä Habitaressa :)

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla