Täällä edetään Habitaren jälkeistä viikkoa, järjestellään ja siivoillaan kotia ja levätään pois väsymystä.

Samalla kirjoitan blogiin aiheesta, jota ehdotti pienelle sisustusbloggaajaryhmälle Suvi Zubi´s Corner-blogista. Aihe on edullisesti pikkurahalla tai jopa ilmaiseksi sisustaminen. Aihe lähtee minulla helposti käyntiin omasta kestosuosikistani ja omalla tyylilläni kauniista esitteistä, joita aina messuilta nappaan mukaani.

Habitaresta nappasin mukaan kauniin sävyisiä esitteitä pariltakin osastolta. Lisäksi tutut Artekin ja Marimekon esitteet täytyy aina napata. Tänä vuonna olin töissä Mujin osastolla ja saimme siitä muistoksi Mujin esitteen. Pidän näitä kaapin päällä pinoissa ja usein myös auki jossain pöydän kulmalla, vilkaisen väliilä ja saan inspiraatiota omiin sisustusjuttuihini, niin töihin kuin kotiinkin. Ilmaista kaunista :) 

 

 

Oman kodin sisustushankintoihin olen aina hyödyntänyt ystävämyyntejä, jokavuotista Design Marketia, asuntomessuilta ja Habitaresta viimeisinä hetkinä edullisesti lunastamista. Valmistajille on aina edullisempaa myydä tuotteet pois, kuin kuskauttaa ne kuljetusliikkeellä takaisin varastoon, joten usein kalusteista, valaisimista ja matoista saa tapahtuman lopuksi tuntuvan alennuksen. Tällä systeemillä ostin elokuussa Adean Plateau-pöydät asuntomessuilta. Kannattaa siis aina kysyä alennuksia varsinkin isompiin kalustehankintoihin!

 

 

Pienempiin päivänpiristyshankintoihin, joita en kyllä enää kauheasti harrasta, suosin edullisia merkkejä kuten Ikeaa ja Annoa. Habitaresta lähti mukaan Annon ihana vanhanroosan värinen samettityyny, josta tuli heti nuoremman pojan suosikki, niin kiva sen kanssa on lattialla pötkötellä. Jonkun verran ostan edullisempia tyynynpäällisiä ja sisustustavaroita, mutta melkein aina kyllä työasiat mielessä, eli käytän niitä stailauksissa ja rekvisiittana tapahtumissa ja messuilla. Pitää vain valita ne yksilöt, jotka tulee omaan käyttöön. Laadukkaammat kestää tietysti vähän paremmin oikeaa elämää ja käyttöä kuin ihan halpikset.

Viime aikoina olen hurahtanut keramiikkaan ja niitä yksilöitä olen keräillyt kirpputoreilta. Todella edullisesti, ihan eurolla ja kahdella, löytyy käsintehtyä keramiikkakuppia ja kulhoa vielä nytkin, vaikka varmasti sisustajat aika nopeasti keräävät kauneimmat yksilöt talteen. Ilmeisesti tarjontaa kuitenkin on, kun kansalaisopiston kursseilla sukulaismummon tekemiä kippoja kiikutellaan kirppareille ja kaikki eivät niiden kauneutta ymmärrä :D. Tuo kuvassa näkyvä messinkinen kynttilänjalka on kirpparilta. Tuo vastustamattoman yksinkertainen kultapallero-rasia on sen sijaan edullinen hankinta MIA Designista.

Taimena ostetut, nopeasti kasvavat viherkasvit ovat sisustuksen lähes ilmaisia kaunistajia. Isot viherkasvithan maksavat uutena kaupassa kauheasti, mutta pieniä taimia saa halvalla. Ostin kahdella eurolla kaksi kumiviikunan tainta, kun muutimme uuteen taloon ja nyt kahdessa vuodessa kasvit ovat melkein metrin mittaiset. Kärsivällisyys palkitaan tässäkin hankinnassa, muutaman vuoden päästä ne on toivottavasti jo isot puut!

Lopuksi, helppo ja ilmainen hankinta, luonnonkasvit maljakossa. Yksikin kauniisti kaartuva maahan tippunut oksa on komea. Meillä kun ei täällä lähiössä kukkakauppaa ole, metsälenkki sen sijaan taittuu harva se viikonloppu, niin luonnosta saa varsinkin näin syksyllä paljon kaunista. Pohjois-Helsingissä on myös Haltialan maatilan pellot, joissa saa ilmaiseksi käydä kaupunkilaiset poimimassa kukkia omaan käyttöön. Jäi meillä tänä vuonna välistä, mutta monena vuonna ollaan auringonkukat sieltä haettu ihan polkypyöräillen.

Yksi edullinen tapa sisustaa on myös seinän maalaus. Ensi viikonloppuna yritämme kuvata blogiin meidän makuuhuoneen muutoksen maalaamalla.

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla