Nyt ollaan kuulkaas tehty niin hullunrohkea teko, että irtisanottiin meidän vuokrakämppä maaliskuun loppuun ja meinataan loppurutistaa raksa muuttokuntoon kuukaudessa. Se on mahdollista, vaikka vaatii paljon työtä ja rautaiset hermot!

Betonipintojen jälkeen heti seuraavana päivänä saatiin päivässä portaiden runko, päästään liikkumaan kerrosten välillä. Portaat meni aivan nappiin, vaikka ihan riskillä tilasin ne kirvesmieheltä. Hän vain jotenkin tajusi, mitä tarkoitin. Rungon väliin tehdään vielä seinä / yläkerran kaide ja portaiden alapuoli laitetaan levyllä umpeen, levyyn jonkinlainen oviaukko, saadaan sinne säilytystilaa. Itsellekin oli vähän epäselvää, kuinka tuollaiset umpiportaat oikein toteutetaan, oli mielenkiintoista nähdä. Portaista valmiina lisää kuvia luvassa :)

Viime viikonloppuna aloiteltiin maalaushommat eli suojaaminen ja rajaaminen. Katot ja seinät maalataan varmastikin Suomen suosituimmalla valkoisen sävyllä eli Tikkurilan Paperi-sävyllä F497. Keittiön kohdalla vielä mietitään, kuinka paljon mustaa seinissä käytetään. Siihen olen hankkinut Tikkurilan sävyä Y498 Tussi. Lastenhuoneet maalataan samalla valkoisella, koska ollaan käyty 10 vuodessa läpi legonvihreät ja harmaa Tikkurilan magneettimaalin sävy.

Keittiö ja wc-kalusteet asennetaan viikolla 11, jolloin alustavasti asennetaan myös lvi-kalusteet. Sähköt on tilattu viikolle 12. Terawattin kanssa yhteydenpito on sujunut joustavasti ja moitteettomasti. Tykkään niin kovasti, että on jonkinlainen aikataulu sovittuna.

Pääoven, joka on Kastellin kautta tilattu Kaskipuun Ofelia, mies asensi itse viime viikonloppuna, väliovet menee paikoilleen kuun puolessa välissä.

Tänä aamuna kannoin ihan itse lähes 500 kg Kiitolinjan pihalle jättämää parkettia sisälle taloon. Parketti on aivan ihana, luonnonvärisiin saarniportaisiin täysin mätsäävä Timberwisen Saarni Classic, öljyvahattu lankkumainen parketti. Portaat valmistanut puuseppä sai minut kiinnostumaan saarnesta ja sillä tiellä ollaan. Parkettia asentamaan on lupautunut ystäväpariskunta, jotka ovat siitä kummallista sorttia, että tykkäävät remontoimisesta ja tekemisestä.

Monet ovat ihmetelleet ja ehkä vähän säälineetkin meitä, kun "joudutaan" tekemään talo viittä vaille valmiista valmiiksi. Kun ensijärkytyksestä Kastellin lähdettyä ollaan toivottu ja ollaan päästy jyvälle hommasta, meistä on ihan mukava päästä tekemään itse juttuja, niitä mitä osataan. Toivottavasti ei nyt pilata taloa :)

Joistakin asioista olen ihan tohkeissani jo nyt ja muutamana hetkenä on käynyt sydänalassa lämmin tunne, että kyllä tästä mökkeröstä ihan hyvä tulee. Sitten on kaikenlaista päivänpolttavaa, kuten suojausteipityksestä johtuva maalin irtoaminen ikkunanpokista, betonilattian ja levytetyn seinän väliin jäävä rako, joka on välillä vähän liiankin iso, liian nopeasti leviävät uretaanit pääoven laitossa ja monet muut sadat pienet asiat, jotka saavat hermot kiristymään ja päivät kulumaan liian nopeasti.

Jos meistä ei kuulu maaliskuussa mitään, ollaan vaan raksalla iltaisin ja viikonloppuisin, usein koko perheen voimin, huhkimassa taloa valmiimmaksi. Kuopus teki majan makuupussista ja tyynystä portaiden alle :) Yritämme saada välillä jotain väliaikatietoa blogiin, mutta jos emme saa, sitä kivempi on kuvata valmista. Heippa siis!

 

Kommentit (22)

23/22 | 

Tsempit loppusuoralle! Se on ihanaa aikaa, muista ottaa paljon kuvia työvaiheista, niitä on kiva katsoa jälkeenpäin, ja ilman kuvia niistä ei kuitenkaan muistaisi mitään :-D

25/22 | 

Tsemppiä kovasti loppurutistukseen! Muista tosiaan ottaa paljon kuvia muistoksi. =) Meille tuli myös viittä vaille valmis toimitus ja omasta mielestäni se on ollut ihan loistava vaihtoehto. Sopivasti tekemistä itselle ja näkee myös sen oman käden jäljen. Välillä jänittäää, että miten kaikesta selvitään, mutta usko omiin (tai lähinnä Isännän) kykyihin on rajaton.. =)

Sanna
29/22 | 

Voi kuinka tutulta kuulostaakaan tuskailut uretaani- ja suojateippisotkuista sun muista :) Me rakennellaan siinä kurvin toisella laidalla sitä isohkoa tummaa taloa. Kevään mittaan meilläkin olisi tarkoitus saada talo muuttokuntoon.
Tsemppiä loppukoitokseen!

30/22 | 

Kiitos Sanna tsempityksistä, kiva kuulla että hengenheimolaisia löytyy :) Samoin teille tsemppiä loppurutistukseen! Ihan hullua hommaahan tämä on. Onko se siis teidän talo, jossa on se erikoinen ikkuna-uloke ja umpinainen julkisivu, arkkitehtooninen talo siinä pellon laidalla vai sekoitanko nyt toiseen...?

33/22 | 

Tsempit myös täältä loppurutistukseen! Kuukausi voi tuntua pitkältä tai sitten lyhyeltä ajalta, ihan miten asiaa katsoo ja hommat talolla sujuu. Toivon kovasti voimia, että saatte rutistettua kaikki siinä ajassa valmiiksi. Ja vaikkei saisikaan, niin aina voi lohduttautua sillä, että ihan valmista tuskin kellään on muutettaessa. Me ollaan paiskittu sisähommia alkuvuodesta saakka ja irtisanottiin kämppä myöskin kuunvaihteessa. Tosin talolla alkaa olla jo todella valmista ja muuttoa kaavaillaan kuun puoleen väliin. Jää sitten aikaa ns. "pehmeään kahden viikon muuttoon" ellei viranomaisilta löydy sitten jotain sanottavaa, mikä söisi tuon ajan. Jaksamista joka tapauksessa. Ihanan kamalan ikimuistoista aikaa, joka palkitsee kun näkee valmista pintaa :)

34/22 | 

Kiitos! Nyt kun kommentoit, muistin käydä katsomassa sun blogista teidän raksaa, paljon edempänä kuin meillä. Näin alkukuussahan sitä aikaa tuntuu olevan vielä vaikka kuinka, mutta hiipivä paniikki on takaraivossa...Muutettava on siis jokatapauksessa, eli jos kaupunki ei anna muuttolupaa taloon, niin sitten jonnekin muualle... Huh huijakkaa!

35/22 | 

Varmasti ihan huima fiilis, kun pitkän suunnittelu- ja toteutusrupeaman jälkeen alkaa homma vetelemään viimeisiään. Ei osaa itse edes kuvitella, kun on niin alkutekijöissä vielä. Mutta ehkä reilun vuoden päästä ollaan samoissa fiiliksissä :) tsemppiä ja rautaisia hermoja toivottelen!

39/22 | 

Tsemppiä!! Ootte oikeasti voiton puolella!! Tiukka loppurutistus:) Mutta hei onneksi te kuitenkin voitte vaikka asua siinä, on sit vähän keskeneräistä tai ei..mutta toi on totta että noihin pikkuseikkoihin kuten ylitursuneet urtsut yms. menee aikaa ja energiaa ja sit loppumetreillä se ekstraenergiakin olis vielä ammennettava! Ajattele nyt tulevaa kesää, valmista terassia ja isoa kahvikuppia ja tietty jotain kivaa sisustusluettavaa kaveriksi! Tsemppiä!!

40/22 | 

Kiitos Terhi! Onneksi on valoa vähän enemmän alkuillastakin, jaksaa tehdä ja näkeekin paremmin tehdä töitä raksalla :) Mielikuvamotivaatiolla eteenpäin... "Onneksi" tuli myös irtisanottua vuokra-asunto, ei pysty löysäilemään. Freelanceria auttaa aina deadlinet!

42/22 | 

Hei! Ihana musta talo teillä! Meillä projekti alkumetreillä ja mustaa tulossa myös meille ? Olisin kysellyt talonne sävyä? Ja onko nuo ikkunapuitteet ulos ja sisään RR23? Mietin kokoajan onko tuo sävy liian sininen, mutta teidän talossa oleva sävy näyttää kyllä todella hyvältä! Ihanaa jos ehdit vastailla ja saadaan apua puitteiden värien valintaan ?

43/22 | 

Hei. Kyllä meidän ikkunapuitteet on maalattu RR23 sävyllä. Se näyttää tuossa kuvassa hieman vaaleammalta kuin on luonnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla