Kirjoitukset avainsanalla kodinhoitohuone

 

Tasan vuosi sitten aloimme rakentamaan talomme lisäsiivessä sijaitsevaa yhdistettyä saunan pukeutumishuonetta ja kodinhoitohuonetta valmiiksi. Huoneen rakennusprosessi oli pitkä ja monimutkainen, lue lisää vaikka täältä ja täältä, koko huoneen valmiiksi rakentaminen kesti tosiaan noin 7 kuukautta. Mutta nyt kun se on käytössä, eipä yhtään jaksa muistella menneitä. 

Tämä huone on itse asiassa oikeastaan yksi lempihuoneistani koko talossa, sellainen mun oma naistila pyykkien pesemiseen ja lajitteluun, viherkasvien hoitamiseen ja tavaroiden järjestelyyn. Silittämisestä en tykkää, mutta pyykinpesemisestä ja "narulle" laittamisesta kyllä. Ehkä se on joku luovaa työtä tekevän oma zen-tila, kun käsillä tekee jotain hyödyllistä, saa ajatus lentää vaikkapa sisustussuunnitteluprojekteissa :)

Koska huonetta käytetään neljän hengen voimin saunan pukuhuoneena vain kerran viikossa, levitän sinne viikon mittaan myös kaikki kuvauslainassa olevat tavarani ja muut liikkuvat kamat kuten kaapeista siivotut tavarat jatkokierrätykseen. Kaapeissa säilytän myös omia kippoja, kappoja sekä isoja lasiastioita, mitä harvemmin tarvitsee, mutta joista en ainakaan vielä luovu. Käynti pihalle ja sitä kautta kadulle suoraan on tosi kätevä.

Jokin aika sitten saimme aikaiseksi asentaa puunaulakot tyhjälle seinälle, nyt sain hyvän paikan vintillä olleille korikasseilleni. Niissä voi säilyttää vaikka lasten muovisia pihaleluja tai muuta värikästä, joita ei jaksa katsella. Yritän pitää huoneen niin siistinä ja levollisena kuin se on mahdollista, sitä arjen estetiikkaa!

Loppuun muistutuksena: Etukoodilla IHANAUNI30 Familon.fi-verkkokaupasta blogin lukijoille kaikki normaalihintaiset sängyt, patjat ja vuodetuotteet –30 % VIELÄ MUUTAMAN PÄIVÄN AJAN eli maaliskuun loppuun (kertaostoetu ei koske lastenpatjoja ja jo alennettuja tuotteita) !

 

 

Kommentit (6)

Norppa83
5/6 | 

Kyllä tuolla kelpaa pyykkäillä!Mistä tuo aiemmassa khh-postauksessa tasolla näkyvä punoskori, jossa nahkaiset kantahihnat, on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän kodinhoitohuone on tosiaan lopultakin valmis. Edellinen postaus heinäkuulta löytyy täältä ja lopulta tila tuli valmiiksi vasta syyskuun lopussa. Jos asiakas on riittävän kärsivällinen odottaja, saa pyykkinsä pestyä ja tekee koko kesän vaikka samalla pihanrakennusta, niin ei ne kaapit tosiaan kyllä itsestäänkään paikoilleen tulleet sillä välin. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, tyytyväisiä ollaan.

Tässä tilassa johtava idea oli saada koneet piiloon ja ilme siistiksi ja perustyylikkääksi, koska se toimii meillä myös saunan pukuhuoneena. Kaapistot on toteutettu Keittiökalustetukun valmiilla kalustemoduleilla ja tilauksesta erikoismitoituksella saatavilla rungoilla, ovilla ja tasolla, joten varsinaisesta mittatilauskalustekokonaisuudesta ei ole kyse, sovitetusta kokonaisuudesta paremminkin.

Tässä viimeisessä asennusvaiheessa saimme paikoilleen siis kuivauskaapin rungon ja oven sekä pyykinpesukoneen kaapin oven sekä erikoissyvän, 69 cm, tason.

Ovet ovat eri materiaalia (sormiuravetimen vuoksi) kuin taso ja rungot (edullista peruslevyä), joten pientä vaihtelua on valkoisen eri sävyissä, mutta pystyn tässä vaiheessa raksaprojektia jo elämään tämän asian kanssa ja olen pelkästään tyytyväinen, kun tämäkin huone on lopulta valmis.

 

Kommentit (12)

Elina / Talo Markki
6/12 | 

Näyttää ihanan harmoniselta ja tyylikkäältä, kun koneet ovat piilossa. Tällä lailla saa luotua erilaisia tunnelmia tilaan, kun on eleetön pohja jonka päälle "rakentaa". Kiva on! :)

Vierailija
8/12 | 

Millaisilla saranoilla saitte oven kiinnitettyä pesukoneen eteen, Meillä homma jumittaa, kun syvyyssuunnassa tarpeeksi pieniä saranoita ei tunnu löytyvän mistään? T. Tarja

Reetta
10/12 | 

Hei,

laitoin kysymyksen 14.5.2015 kirjoittamaasi postaukseen (vanhassa osoitteessa). Esittelit siinä "yläkerran betonikylppäriä". Otsosonin kylpyhuonekaluste itselläkin kiikarissa, joten olisin kuullut mielelläni käyttökokemuksia siitä. Onko kuinka jämäkät ne vetolaatikot? Lonksuuko yms. Asun paikkakunnalla, jossa  ei ole ko. merkin jälleenmyyjiä lähellä eikä käyttökokemuksia oikein löydy.

Kiitos jos viitsit jotain raapustaa vaikka tähän vastaukseksi :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
11/12 | 

Moikka,

Vastaan tosiaan vähän viiveellä vanhan blogin kommentteihin, huomasin sen kyllä. Kiva, kun löysit tänne! Otsosin kulmikkaaseen allastasoon tarttuu aika helposti lika ja tahrat, mutta on myös tosi helppo puhistaa, rätillä vain pyyhitään puhtaaksi. Naarmuja on, mutta hiuksenhienoja, ei haittaa. Vetolaatikot on minusta ihan jämäkät eli mitään valitettavaa!

Reetta
12/12 | 

Kiitos vastauksesta! :) Jään seuraamaan blogiasi ja inspiroivia instagram-kuviasi.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Hiljaa hyvä tulee ja luulen, että se pitää paikkansa tässä meidän kodinhoitohuoneen kaapitusasiassakin. Mitä kauemmin tätä on pähkäilty, sitä parempi lopputuloksesta tulee. Edellinen postaus aiheesta löytyy toukokuun lopulta, vuoden asumisen jälkeen.

Tilassa on kaksi ongelmaa, toinen on kaato lattian keskikohtaa päin, joka tekee seinän vierustasta epätasaisen. Se tuli ehkä vähän epähuomiossa, koska pudotimme altaan pois jossain vaiheessa suunnitelmista. Toisaalta tosi kätevä olla, koska lattian voi huuhdella suihkulla puhtaaksi.

Toinen asia on Kastellin alihankkijan Terawattin tekemät aivan uskomattomat epäloogiset putkivedot pesukoneelle, vedenpoisto- ja tulopaikan väliä on melkein pari metriä, kun ne yleensä laitetaan vierekkäin. Molemmissa on jämäkkä korotusvalu betonista lattiassa, joten pesukonetta ei saa seinään kiinni.

Matkan varrella aloin miettimään tilan käyttötarkoitusta muutenkin ja nälkä kasvoi odottaessa. Haluan kaikki koneet piiloon, että myös saunan pukuhuoneena ( jatkossa ehkä myös vaikka pop-up-sisustuskauppana! ) toimiva huone olisi mahdollisimman siisti ja kaunis. Se aiheutti sen, että mikään standardimitoitus ei venynyt tähän, joten mittatilauksella mennään. Tuttavan suosituksella löytyi Keittiökalustetukku, joka tekee kiintokalusteita levytavarasta omilla mitoilla. 

Kauhealla pähkäilyllä ideoimme koolauksen kaapistojen taakse, kaapit saadaan asennettua siihen koolaukseen. Etureunasta tulee yhtenäinen. Jalat ovat säätöjalat, joilla saadaan tilan kaltevuus korjattua. Kaappeihin tehdään seiniin reiät kaikille pesukoneen venttiileille ja putkihässäköille, ne jäävät onneksi piiloon.

Halusin myös mahdollisimmat korkeat kaapit säilytystilan lisäämiseksi. Kaikki kaapit tulivat valmiiksi kasattuna ja korkean kaapin kanssa olikin vähän taiteilemista, että saimme sen käännettyä suoraksi.

Tässä asennuksen ensimmäisessä vaiheessa laitettiin kuvissa näkyvät kaapit. Yksi korkea hyllykaappi ja kaikki alakaapit. Alakaappien päälle tulee valkoinen taso. 

Toinen korkea kaappi tulee myöhemmin niillä erikoismitoilla, se kätkee sisäänsä kuivauskaapin. Kuivausrumpua olen vihannut aina, se syö värit ja struktuurin tekstiileistä, on myös epäekologinen, kun pyykki kuivuu ajan kanssa ilman energiaakin. Siksi valitsimme kaapin. Sitä on ajatus käyttää vain silloin tällöin lasten toppavaatteiden kuivaukseen talvikaudella sekä lakanoiden kuivaukseen, jos saattuu "pyykkiruuhka". Kaikille tiedoksi, rakastan pyykinpesua ja pyykkien ripustamista, siksi paneudun tähän asiaan näin huolella! Se on minulle yksi parhaista toimintaterapiamuodoista pihankaivuun ohella ;)

Korkeat kaapit huolitellaan oikeansyvyisellä sivulevyllä, joka meni nyt myös tilaukseen. Sitten jonon jatkoksi asennetaan vielä yläkaapit, tuo konservatiivinen vaihtoehto, jota en olisi keittiööni huolinut mistään hinnasta ;) Tähän tilaan tarvitaan nyt kuitenkin sitä säilytystilaa. Myös taso tehdään mittojen mukaan.

Tämä huoneen sisustusssuunnitelmat on seikkailleet kokovanerisesta huoneesta vanerisiin diy-liukuoviin, joten valkoiset kaapit tuntuvat ehkä vähän taisteluväsymyksen saattelemalta kompromissilta. Toisaalta liitän valkoisen värin puhtauteen, se sopii mun perheenemännän pyykkiparatiisiin hyvin, meillä on lähes kaikki vuodevaatteetkin valkoisia. Vanerille tai laudoille saattaa olla paikka vielä säilytyspenkillä, jota on kaavailtu huoneen istumapaikaksi.

Kaapit toteutaan samanhenkisellä ja saman toimittajan Hahlen ovimallilla kuin meillä on kylppäreissä eli sormiurallinen valkoinen mattapintainen ovimalli. 

Mittatilaustöiden toimitusaika on n. 5 vkoa, joten kaapit valmistuvat vasta elokuun alussa. Ei haittaa yhtään, jaksan odottaa. Jee, homma käynnissä! Pyyhkeet on tietysti jo aseteltu kaappeihin.

- Kaapistosta on saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

Merakin nestesaippuat Living 24/7, saatu blogin kautta.

 

Kommentit (0)

 

Meidän kodinhoitohuone on jämähtänyt odottavaan tilaan. Siitä on jo kuukausi, kun täällä kävi mittamies, mutta hänestä ei ole sen jälkeen kuulunut mitään. Viikonloppukin on mennyt pihakiviä laskiessa ja osittain omien projektien parissa, en ole ehtinyt hätyytellä.

Eipä siinä mitään, nyt kun pesukone on siirretty tuonne ja se toimii, ei tässä perheenäidillä mitään hätää ole. On hienosti tilaa pyykinkuivaukselle. Meillä on telineitä kaksin kappalein, sain toisen ilmaiseksi paikallisen kierrätysryhmän kautta.

Ovea pidetään auki viikonloppuisin terassille, pojat käyvät siellä kylpyhuoneessa täyttämässä vesipyssyjään, joilla leikitään aina helleviikonloppuisin. Märät vaatteet laitetaan kuivamaan pyykinkuivaustelineille ja vaihdetaan uusiin kuiviin.

Olisi kiva saada saunoessa pyyhkeet naulaan, mutta koska se ei ole tässä huoneessa ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä, laitamme ne siis Verson tikkaisiin. 

Kodinhoitohuoneessa on toistaiseksi myös viherkasvit, hyvin tuntuvat siellä kasvavan. Olen hankkinut muutaman uuden ja laitoin ne Orthexin ruukkuihin, jotka sain blogin kautta. 

Betonilattia yhdistettynä lattiakaivoon toimii hyvin kodinhoitohuoneessa, kuraiset kengätjäljet on helppo suihkutella pois ja liipata kuivaksi samantien.

 

Kommentit (2)

Mlene
1/2 | 

Hei, saanko kysyä onko kodinhoitohuoneessa vedeneristystä ja jos on, niin onko nostettu seinille. Entä vaadittiinko tilaan kynnystä? Meille myös tulossa betonilattia ja haluisin valkoiset seinät. Mietin, miten piilottaa vedeneristys, jos sitä nostetaan se 10cm seinälle!

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
2/2 | 

Moi, meillä on vedeneristys lattiassa betonin alla ja se perinteinen 10 cm seinällä. Mekin haluttiin valkoiset seinät, tajuttiin se vaan liian myöhään, betoniakin oli jo 10 cm matkalta seinällä, niin hiottiin ne pois (hirveä homma) ja maalattiin valkoiseksi. Kynnyksiä ei ole tilojen välillä. Ei ole vesi kyllä päässyt lainehtimaan seinille asti, lattiakaivot ja kaadot vetävät hyvin.

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram