Kirjoitukset avainsanalla Högsåra

 

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, työn alla on Kontion mallitalon, Laaksolahden, sisustaminen. Oikeastaan varsinaisen sisustamisen sijaan vain autan Olavia kokonaisuuden kanssa, koska hänellä itsellään on tosi tarkka ja hyvä maku. Hän on myös todella kiinnostunut sisustamisesta. 

Olavi Kujanen matkustaa paljon Amerikkaan ja hän on ostanut paljon sisustustavaroita matkoiltaan tätä tulevaa mallitaloa varten, joka hänellä on tietysti ollut mielessään jo pidempään. Sisustus noudattelee talon amerikkalaista Palm Springs-henkeä. Väritys on luonnonläheinen. Käytämme harmaata ja ruskean eri sävyjä, tummanruskeasta luonnonvalkoiseen.

Olavin suosikkimerkkejä on Ralph Lauren ja tältä brändiltä on tulossa taloon matkoilta ostettuja ihania laadukkaita tekstiilejä, kuten torkkuhuopia ja koristetyynyjä, lisäksi valokuvakehyksiä ja astioita, jotka ovat samalla matkamuistoja Olaville. Taloon tulee myös paljon Palm Springsistä hankittua, sikäläisten talojen arkkitehtuuria esittelevää, värikästä grafikkaa. Tosi persoonallinen, asiakkaan persoonaan sopiva sisustus on tulossa. Sellainenhan sen pitäisi aina ollakin.

Näitä Amerikan ostoksia Olavi on säilyttänyt vapaa-ajankodissaan Högsårassa. Lähdimme eräänä joulukuisena perjantaina hakemaan ja valitsemaan näistä kokoelmista yhdessä mallitalon sisustuksessa käytettävät tuotteet. Kaikkien värimaailma noudattelee hyvin myös Olaville tärkeän saaripaikan luonnollista väritystä: meren, hiekkarannan ja mäntyjen kaarnan sävyjä.

Olen käynyt pressimatkalla talossa kaksi kertaa aikaisemminkin, toisella kertaa tekemässä kotijutun kohteesta Meidän Mökki-lehteen. Kohteesta on tehty Kontion esittelyvideo, jos haluat katsoa sisäpuolta lähemmin, se löytyy täältä. 

Tämä joulukuinen matka oli hyytävän kylmä, mutta aurinkoinen. Oli tarkoitus mennä Högsåraan veneellä, mutta Olavin veneestä oli akku loppu, menimme siis lossilla. Tämä työ se on jännittävä, ei koskaan tiedä, mistä itsensä löytää :) 

Kun tavarat oli valittu ja auton kyydissä, ehdimme vielä käydä haukkaamassa happea laiturilla. Ihana päivä!

Pitkän matkan matkustaneet tuotteet on nyt välivarastoituna Helsingissä, joten kun pääsemme projektissa niin pitkälle, saamme sisustuksen kasaan muutamassa päivässä.

 

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram