Kirjoitukset avainsanalla blogiyhteistyö

 

Edellisessä postauksessa esitellyn By Lassen Frame-yhteistyön myötä meille tuli myös pieni musta Frame-laatikko ruokapöydälle. On paitsi kaunis, myös muuten ihan älyttömän kätevä paikka laittaa kaikkea pientä sämpettä piiloon ja talteen, mitä meille kertyy ruokapöydälle ajelehtimaan: kyniä ja kumeja läksyjen jälkeen, kinder-muna-yllätyksiä, legojen osia, käyntikortteja jne :)

Muistaa myös, että vielä on aikaa 17.11. asti osallistua Kastelli-postauksen Mia Designin lahjakortinarvontaan!

Ihanat mustat Muubsin kulhot ja House Doctorin kahvipannu ovat mulla kuvauslainassa Living247:sta.

Aurinkoista viikonloppua kaikille blogin lukijoille <3  

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupallinen yhteistyö By Lassen

Poikien huoneisiin on saatu aikaiseksi pari pientä sisustuspäivitystä hiljattain. Saimme blogin kautta valittavaksemme kolme tuotetta By Lassenin Frame-sarjasta. Valitsin kaksi 28 cm modulia ajatellen nämä ensin meidän vanhempien makuuhuoneen yöpöydiksi. Aluksi olin jo valinnut puunväriset laatikot, mutta muutin värin harmaaksi, kun ajattelin, että se mätsää paremmin sängynpäätyyn ja sänkyyn, ne ovat kuitenkin meillä todennäköisesti pysyvimmät elementit huoneessa ja olisi muutenkin pitkäikäisempi valinta kuin puunvärinen. Jos vaikka kyllästynkin vasta maalattuun makuuhuoneen seinään...

Kun laatikot saapuivat meille, harmaa väri ei mätsännyt yhtään edes sängynpäätyyn,  joka on luonnossa hiukan punertavamman harmaa kuin laatikoiden selkeästi kylmänharmaa. Olisi pitänyt sittenkin ottaa ne puunväriset laatikot!

 

 

Puoli päivää asiaa miettittyäni hoksasin kokeilla laatikoita poikien huoneisiin ja sinnehän ne sopivat todella hyvin! Näin siis sattuman kautta saimme taas uutta ilmettä näihinkin huoneisiin. Käynnissä on hitaasti etenevä muutos lastenhuoneista kohti koululaisten huoneita ja vanhemmalla 13-vuotiaalla pojalla varsinkin kohti nuoren aikuisen huonetta.

Meillä kaikilla on samat sängyt, Familonin Ultrat ja tietysti sama saarninvärinen Timberwisen lankkuparkettilattia. Huoneiden tunnelma on kuitenkin selkeämpi ja graafisempi kuin meidän vanhempien makuuhuoneen beigempi ja pehmeämpi väritys. Siksi mustalla kehyksellä varustettu vaaleanharmaa Frame on oiva valinta meidän nuorten miesten yöpöydiksi. Frame on mukavan kompaktin kokoinen, helposti alta imuroitavissa tyylikäs pieni kaappi poikien kaikenkirjaville pikkutavaroille. 

 

 

Asennuskorkeus valikoitui sängyn linjan mukaan, on helppo makuulla ollessa laittaa kirja tai kännykkä pöydälle.

 

 

Minulla on ollut tarkoitus tässä pitkin syksyä jatkaa maalaushommia poikien huoneissa ja maalata jokuset seinät harmaiksi. En ole vielä saanut aikaiseksi. Vähän on paljaat nämä huoneet vaaleudessaan vielä. Juuri muistelin jonkun kanssa, että meillä oli vanhassa kodissa esikoisen omassa ensimmäisessä huoneessa legonvihreä seinä. Siihen värikkyyteen ei ole enää paluuta, nyt mennään kohti seesteisempää tyyliä. Mutta maalaamalla on kyllä niin edullista muuttaa huoneen ilmettä! Nythän sitä oikeaa helmenharmaan sävyä voi sitten hakea näiden yöpöytien avulla. Tai saattaahan tuo sävy olla vaikka vaikka tummanvihreä, en mene varmaksi sanomaan.

Maalausinspiraatiota odotellessa olen hillinnyt kirjavuutta ja värikkyyttä petaamalla poikien sänkyihin kotoa vanhastaan löytyneitä yksivärisiä pellavalakanoita. Uudet matot molemmille olisi myös kivat, nappaan sellaiset heti, kun sopivat tulevat vastaan.

 

 

By Lassen Frame-tuotesarja löytyy mm. Finnishdesignshopista!

 

Kommentit (1)

Kaupallinen yhteistyö Familonin kanssa

Nyt on myös pienemmän poikasemme eli ekaluokkalaisen huoneessa kunnon sänky. 

Kuopuksen sängyksi päädyimme Familonin 90 cm leveään uuteen Ultra-joustinsänkyyn. Uudistuneessa Ultra-joustinsängyssä on 5-vyöhykkeellinen jousisto, joka on vartaloa tukeva ja myötäilevä rakenne. 5-vyöhykejousisto tukee vartaloa juuri oikeasta kohdasta: keskivartaloa kannattelevasti ja hartiaseudulta myötäilevästi, näin selkäranka on luonnollisen suorassa asennossa.

Tuo leveys 90 cm on siitäkin ihana, että meillä vielä silloin tällöin (aika useinkin) kuopus kömpii meidän sänkyyn yöllä ja jompikumpi vanhemmista siirtyy nukkumaan hänen sänkyynsä, niin ompa ihana nyt jatkaa unia leveässä sängyssä, ei enää kolise jalat sängynlaitoihin :D

Tämäkin sänky on pedattu Ultra-sijauspatjalla, patjansuojuksella ja muotoonommellulla aluslakanalla

Itseäni alkaa ehkä vähän jo tökkiä Marimekon mustavalkoiset pussilakanat, mutta meillä on niitä niin runsaasti, ettei niitä ihan kaikkia kerralla pois voi heittää. Alamme ehkä pikkuhiljaa uusia lastenkin vuodevaatteita rauhallisempaan suuntaan, se selkeyttäisi koko kodin värimaailmaa.

Harkitsen ehkä myös päiväpeittoja poikien sänkyihin, vaikka petaaminen ainakin nuoremman pojan huoneessa jäisi äidille. 

Edellisen postauksen jälkeen, taisi olla syksyllä, huoneeseen tuotiin myös isompi Ikean koulupöytä ja koulutuoliksi kodissa jo vanhastaan ollut Artekin Lento-tuoli. Välillä huoneessa tehdään legohommia ja välillä jotain muuta, mutta läksyt tehdään kuitenkin aina alakerrassa ruokapöydällä.

 

Kommentit (0)

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

No niin, tällä viikolla on sitten päästy laittamaan pihakiviä paikoilleen. Ensimmäisenä työn alle lähti autotallin ja talon välissä oleva pitkä suora kaistale, parkkipaikka ja kulkuväylä pääovelle, joka päällystetään rakennustavan ja -luvan mukaisesti nurmikivellä. Kivenä on meillä Ruduksen Golf-kivi, johon laitetaan kivien väliin multaa nurmikonsiemenen kanssa, väleissä alkaa sitten aikanaan ruoho kasvamaan. Tämän tapaisen kiven ideana on käsitellä kaikki hule- eli sadevedet tontilla, vesi pääsee valumaan maahan kivien välistä, etteivät ne valu kaupungin viemäreihin.

Ruduksen kivet on meillä, y l l ä t t ä e n, mustia ja hyvin suoralinjaisia sekä sileäpintaisia ja tästä asiasta olen hyvin mielissäni. Varsinkin sateen jälkeen ne ovat selvästi mustia! Tässä vaiheessa meidän puutarhan ilme onkin kiviltään musta ja kasveiltaan vihreä, millekään kukkivalle en ole pihalle paikkaa suunnitellut.

Alussa ajatus istutusaltaastakin oli, mutta koska tämä kivien laitto tuntui työläältä alusta asti sekä 500 m2 tontti pienehkölle (siitä päärakennus vie suuren osan, terassi n. 50 m2 sekä autalli sen n. 25 neliötä) , istutusallas lensi taivaan tuuliin. Nähtäväksi jää, mihin ne valkoiset pionit sitten istutetaan.

Kivien laitto on mieheltä sujunut ihan mukavasti. Tällä hetkellä tämä vaihe on noin puolessa välissä. Pohja ja kaato sadeviemäriin päin tehdään tarkkaan vatupassilla ja linjarilla suoraksi, tastaaan nurmikkojyrällä, siinä on tietysti ensikertalaisella ihan tarpeeksi hommaa siinäkin, kivet sitten "vain" kannetaan päälle. Meillähän on kaikki pohjat ja pinnatkin käsitelty jo rakennusvaiheessa ja maat on vielä painuneet lisää ajan kanssa, kyseessä on lähinnä kivituhkan siirtely. Lopuksi nämä kivet täristetään mullan kanssa. 

Samaan aikaan tällä viikolla ollaan suunniteltu naapureiden kanssa yhteisen jätekatoksen perustuksia ja suunniteltu aidan rakentamista, sekä hankittu lopultakin uusi postilaatikko, se on meidän nelikossa kaikilla samanlainen.

* Kivistä on saatu alennusta näkyvyyttä vastaan.

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hei, Kuinka lähekkäin alueellanne talot ovat toisiaan? Itse harkitsemme pientalon rakentamista pienelle tontille, jossa molemmilla puolilla taloa olisi 8 metrin päässä seuraavat talot. Mielessämme mittailemme saako noin pienelle (390) ja kapealle tontille järkevää ratkaisua (saako pihalle edes jonkinlaisen terassin mahtumaan). Talosta on suunniteltu 8 metristä ja tontti on 16 metriä leveä eli talo täytyisi sijoittaa lähes tontin keskelle.. Talon toiseen päätyyn jää erillinen autotallirakennus.. Teidän etäisyydet taitavat olla suuremmat. Onko teillä ollut riittävästi pihaa?

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
2/2 | 

Moi! Meillä on 146 neliöinen talo lisäsiivellä 500 m2 tontin yhdessä nurkassa ja autotalli-varasto tontin toisella laidalla, joten pihaa jää keskelle vähäsen, näissä olosuhteissa varmaan ihan riittävästi. Esikoisen toivomalle jalkapallokentälle ei jää tilaa eikä mitään suuria viheralueita ole mahdollista rakentaa. Täältä näet vähän meidän nelipilatonttien ideaa: http://www.hel.fi/hel2/ksv/Rakentamistapaohjeet/pdf/Maunula_081113.pdf

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram