Ajattelinpa kirjoittaa pitkästä aikaa ihan tavallisista asioista, työviikostani kotitoimistolla tällä viikolla. 

Alla ja yllä olevat kuvat ovat Kontion asuntomessukohteesta, jonka sisustin Mikkeliin vuonna 2017, kuvat  Pauliina Salonen, styling by me.

 

 

Viime viikko heijastui tämän viikon aloitukseen kivasti. Kuvasimme viime viikolla kaksi kotia, joista odottelin alkuviikon kuvaajalta näyttökuvia. Koska oli odottelua, sovin meille kotiin maanantai aamupäivälle yhden tapaamisen, kollagani Sanna Piitulaisen kanssa. Ehdimme aamupäivän aikana rupatella niin työ- kuin omatkin asiat. Niin kiva, kun saa jutella jonkun kanssa, joka tietää, mikä tämä meidän ala on ja mistä on kysymys, vertaistukea vailla vertaa. Juttelimme myös Suomen Kaunein Koti-ohjelmasta, jossa Sannan koti meni jatkoon, jee! Olemme Sannan kanssa nimittäin tutustuneet taloprojektiemme kautta, siksi tämä on ihan huippujuttu! Meillä on pitkään ollut jemmassa myös yksi ylimääräinen matto, josta tiesin Sannan olleen kiinnostunut, nyt lykkäsin sen hänelle matkaan!

Maanantaina kävin myös palauttamassa Arabialle Hämeentielle kuvauslainassa olleet tuotteet. 

 

 

Kuva on sneak peak-kuva viime viikon kotikuvauksesta. Kuvassa ihana lainassa ollut Fiskarsin uusi Norden-kattila, jota himoitsen meillekin, vaikka en yhtään tarvitse! Kuvassa myös Muubsin muhkea leikkuulauta ja Lapuan Kankureiden keittiöpyyhe. 

Illalla oli vielä Sisustustoimittajien hallituksen kokous Seppäsen Lauran työhuoneella (kuva alla). Meillä on nyt mukavan virkeä yhdistys ja paljon kaikenlaista kivaa tulossa! Kuulun mielelläni itse hallitukseen, että voin olla itse ideoimassa ja vaikuttamassa toimintaan, johon voin itsekin osallistua. Olen myös kohtuullisen tehokas ihminen, saan tosi paljon aikaiseksi, kunhan vain saan oikean vaihteen päälle, en koe yhdistystoimintaa ehkä niin stressaavaksi kuin moni muu kollega. 

 

 

Tiistaina keskityin juttujen myymiseen, kirjoitustöihin ja sisustussuunnitelmien päivittämiseen. Asiaa tuntemattomalle tiedoksi, saattaa kestää viikosta puoleen vuoteen, että freelancerina työskentelevä sisustustoimittaja saa vastauksen asialleen, joten verkkoja pitää olla vesillä todella paljon samaan aikaan! Tiistaina kirjoitin myös hallituksen kokouksen pöytäkirjan ja kutsutekstin yhdelle valmistajalle tapahtumaa varten. Pistin maalivärimallit suunnitteluasiakkaalle postiin ja katsoin toiselle vetimet kylppärin kaapistoihin, jotta saimme kalusteet tilaukseen remonttia varten. Tein tarjouksen erään tapahtuman stailauksesta ja se hyväksyttiin saman tien. Tein pikaiset hahmotelmat sisustussuunnitelmasta ystäväni uuteen liiketilaan Pohjois-Pohjanmaalla. Saattoi olla, että juuri tiistaina käytin aikaa myös oman 1x2-mallistoni markkinoimiseen, meillähän on nyt se uusi musta saippua!

Meillä käy kerran kuussa siivooja, joten juuri tämän viikon tiistaina klo 14 aikaan kotitoimiston rauhaa tulivat häiritsemään (mukavalla tavalla tosin) sekä siivooja että molemmat koululaisemme. Siisti koti neljän tunnin siivoamisen jälkeen on kyllä ihana! Siivooja järjestelee kaikki sohvatyynyt ja koriste-esineet viivasuoraan järjestykseen pölyjen pyyhkimisen jälkeen, kun itse suosin rennompia asetelmia :D 

 

 

Keskiviikkona oli puhelupäivä, puhuin varmaankin yhteensä ainakin parisen tuntia puhelimessa yhteistyökumppaneiden kanssa. Kyselin myös painokelpoisia kuvia valmistajilta lehtijuttua varten. Puuhaamme Sisustustoimittajien kesken isompaa matkaa ensi keväälle, kysyin ja päivitin tarjouspyyntöjäni matkaa varten. Keskiviikko-iltana meillä oli yhdistyksen yleiskokous ja samalla tutustuminen uudistuneeseen Hotelli Vaakunaan. Pääsimme kiertämään remontissa olevaa, arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelmaa funkkiskaunotarta vuodelta 1952. Paljon alkuperäistä on hienosti vielä jäljellä, kuten Huttusen suunnittelemia nojatuoleja uudelleen verhoiltuna sekä Paavo Tynellin valaisimia. Sisustussuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehdit Fyra. Nautimme kokoustamisen ohessa myös illallisen Ravintola Loisteessa, josta on huikeat näkymät yli Helsingin keskustan!

 

 

Kaikkina alkuviikon päivinä olen haukannut happea hakemalla lounaan lähikaupasta, vienyt samalla lehtiä keräykseen ja ylimääräisiä rekvisiittoja (takaisin) lähi-Fidaan! Olen pessyt tieteysti myös muutaman koneellisen pyykkiä ja siistinyt perheen miesväen jälkiä.

Torstaina oli ihan viitekehykseen sopimaton päivä, olin jo aikaisemmin lupautunut menemään kuopukseni luokan kanssa apuopettajaksi koko päivän retkelle Korkeasaaren luontokouluun, kun juuri tuolle päivälle minulla ei ollut sopimisen aikaan mitään työasiaa buukattuna. Onneksi sää suosi meidän retkikuntaamme, oli ihana aurinkoinen ja raikas ulkoilupäivä saaressa ja ihan mielenkiintoista ja opettavaista oli aikuisellekin! Myös ulkoilu tekee hyvää tähän päivittäiseen läppärin ääressä kököttämiseen.

 

 

Perjantaina tapasin kotitoimistolla uuden toimijan, Casalan edustajan. Suunnittelijan täytyy välillä päivittää tietotaitoaan, alalla olevia uusia materiaaleja ja tavata alan kollegoita aina aika ajoin! Innostavan tapaamisen jälkeen kävin hakemassa lähikaupasta ruokaa paitsi perheelle, myös lauantaiselle kuvausmatkalle evääksi erääseen ihanaan Kannustalo-kotiin Lempäälässä!

Tähän viikkoon mahtui tietysti myös se Elämä Itse eli esikoisen rippikoulukuviot, kuopuksen oppimishäiriöt ja perheen lomamatkat, joten tämäkin ns. tylsähkö viikko kului kuitenkin todella nopeasti! 

 

 

Kommentit (5)

Pirpu
8/5 | 

Kiva ja mielenkiintoinen postaus! Kiva aina lukea millaista toisten arki on.
Joo, hah, tuo on niin totta että siivoojat asettelevat tyynyt aina viivasuoraan..! ;)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
9/5 | 

Hei, kiitos kommentistasi ja tosi kiva kuulla, että tämäntapainen postaus oli kiinnostavaa luettavaa! Pitääpä tehdä joskus uudestaankin :) Ja nuo sohvatyynyt :D !

Vierailija
10/5 | 

Onpa sulla tyylikäs kotitoimisto! Omani ei ihan yllä tälle esteettisyyden tasolle, vaikka toimiikin käytännössä ihan hyvin :)

Sain kyllä tästä hyvää inspiraatiota, jos en oman kotitoimiston sisustukseen, niin ainakin olohuoneen puolelle.

Aurinkoista kesän odotusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla