Kirjoitukset avainsanalla Woodnotes

 

Toimittajan työn parhaita hetkiä on päästä kuvaamaan tutun ihmisen kotiin ja saada juttu sisustuslehteen asti. Näin kävi nyt, kun uusimmassa Glorian Kodissa on Pasi Pietilän ja avopuolisonsa Ramonan koti. Otin tähän postaukseen kuvia, joita ei lehdessä nähty. Juttu on tehty luottokuvaajani Pauliina Salosen kanssa.

Olen tuntenut Pasin jo 10 vuotta ja vieraillut kuvaajan kanssa myös hänen edellisessä kodissaan, joka sekin oli ihan mieletön. Tutustuin Pasiin ensimmäisen kerran v. 2006, kun olin töissä suunnittelutoimitossa, jossa suunnittelimme Woodnotesin messuosastoja, Vepsäläisen shoppeja ja kuvauksia. Se oli hauskaa aikaa se!

Pasi on aina ollut innokas matkustelija ja Italia on pariskunnan suosikkimaa. Vaikutteet on hyvinkin nähtävissä tässä upeassa kodissa, jossa on paljon sävyjä, tekstuureja, isoja huonekaluja ja tunnelmaa. Tsekkaa myös printtilehden juttu siis!

 

Kommentit (5)

Pirpu
1/5 | 

Upea koti!
Pasi palveli meitä loistavasti WN:n varastomyynnissä taannoin, hyvä tyyppi.

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
4/5 | 

Seinät on Tikkurilan H484 (vaalea) ja V484 (tumma)

Lattiahan on vanha puulattia, johon urakoitsija Parketti Suvala sekoitti käsityönä parista eri Osmo Color -sävystä juuri tähän vanhaan puulaatuun sopivan,  asukkaiden toiveiden mukaisen sävyn paikan päällä, joten siihen ei ole sen tarkempia koodeja enää tallessa :) 

Vierailija
5/5 | 

Hei, luin lehdestä tätä keväistä juttua ja siinä oli kuva wc:n hiekanvärisistä laatoista. Mikäköhän laatta on kyseessä ja minkä väriseen lattiaan se on yhdistetty?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Olen työskennellyt suomalaisen designin parissa yli kymmenen vuotta, joten kodin sisustuskin on vähän kuin huomaamatta muotoutunut kotimaisilla tuotteilla ja finnish designilla. Etsin tähän postaukseen kuvia meidän vanhasta kodista, niitä löytyy täältä. Uudessa talossa on nyt aika samantuntuista, mutta vähän erinäköistä kuitenkin. Oma tyyli kumpuaa sieltä jostain todella syvältä, ei sitä osaa oikein muuksi muuttaa, vaikka se ei niin trendikäs, rohkea tai kiinnostava olisikaan. 

Yksi pitkäaikaisempia kalusteita meillä on Woodnotesin k tuoli. Olin yhteen aikaan kovakin Harri Koskisen fani ja vähän keräilinkin hänen suunnittelemiaan tuotteita, kaikenlaista kynttilänjalkaa ja maljakkoa löytyy nyt kaapeista tulevaa arvonnousua odotellen :D

k tuolissa meillä on tosiaan jo melkein kymmenen vuotta vanha todella nääntyneen ja kulahtaneen näköinen luonnonväri-valkoinen verhoilu ja täällä uudessa talossa tuoli ei näyttänyt enää yhtään hyvälle uusien pintojen vierellä. Ei siis ollut vanhentunut sillä lailla viehättävällä tavalla, ainoastaan nuhjaantuneella tavalla. Pitkään mietin, luovunko tuolista edullisesti pois. Sen paikka ylähuoneen aulassa oli vähän kuin mietinnässä ja piilossa.

Lopulta sitten päätin pitää tuolin, tykkään siitä. Siihen liittyy myös tunnearvoa, se muistuttaa minua ihanista työvuosista aikojen takaa, kun esikoiseni oli pieni, olin vielä vakituisessa työsuhteessa todella kivassa työpaikassa arvostetussa suunnittelutoimistossa, kaikki oli jännää ja kiinnostavaa ja opin paljon muutamassa vuodessa. Ilman niitä työvuosia minulla ei olisi nyt tätä verkostoa enkä olisi tässä samassa työssä nyt itsenäisenä yrittäjänä.

Viime viikonloppuna k-tuolimme sai sitten lopulta uuden valkoisen päällisen ja se nostettiin kunniapaikalle olohuoneeseen. En missään vaiheessa tietoisesti ole halunnut vaaleaa olohuonetta, mutta aina välillä havahdun, että kaipaan valoa ja vaaleutta oleskelutiloihin. Siksi ihan intuitiivisesti k tuoliinkin valikoitui valkoinen verhoilu.

Totta puhuen, vaikka Karusellia pidetään maailman parhaana tuolina istua, sen istuma-asento on aika lepäävä ja makaava, eipä muistu mieleen iltaa, kun olisimme siinä joutaneet istuskelemaan. Vähän myös varjelimme valkoista nahkaa poikien tahmatassuilta. Karuselli on nyt siis yläaulassa, mutta siitä ei todellakaan olla luopumassa!

Nyt k tuoli on päässyt meillä taas aktiiviseen käyttöön, sitä on kiva katsoa, siihen on helppo istahtaa. Siitä näkee ala-kerrassa moneen suuntaan, sen asento on jotenkin samalla lepäävä, mutta ryhdikäs. On todella lunastanut paikkansa hyvin suunniteltujen finnish design-kalusteiden joukossa, ihan klassikko jo.

Tuoli sopii tietysti hyvin yhteen ruokailutilan Woodnotesin matonkin kanssa. 

Katso tästä postaus melkein vuoden takaa, kuinka muuton jälkeen raikastui myös Adean sohvamme uudella päällisellä. Vanhoja kalusteita voi siis myös raikastaa, heti ei tarvitse olla kaikkea uusimassa. Jotenkin uusittu kaluste tuntuu vanhalle ja rakkaalle tutulle, vaikka näyttää uudelle.

Oletkos muuten huomannut, että k tuolista saa nykyään vaikka mitä versioita: on pyörivä laippajalkainen tuolimalli, myös musta vaihtoehto tähän perinteiseen jalkaan, on rahi ja myös nahkainen verhoiluvaihtoehto. Vaihtoehdot näet Woodnotesin sivuilta.

 

Kommentit (8)

Sanna/ Sisustus COCO
1/8 | 

Kauniin uuden vaatteen tuoli sai päällensä :)

Hyvin käy - pian mennään Tampereelle käsikynkkää.

Jenny
3/8 | 

Hei! Mistä saa ostaa pelkän uuden päällyskankaan tuolille. Mulla olisi tuoli mihin halauisin vaihtaa kankaan, mutta netistä en löytänyt mitään tietoa/hintoja pelkästä uudesta verhoilusta.

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
4/8 | 

Moi, käsittäkseni ihan normaalit Woodnotesin jälleenmyyjät myy eli esim. Artek ja Vepsäläinen. Se on tavallaan kokonaan uusi verhoilupaketti tuolille, kankaassa on kiinni pehmusteet ja tarrat, millä se tarttuu kiinni. Jos on koonnut tuolin uutena, systeemi on ihan sama.

Vierailija
5/8 | 

Tyylikäs tuoli aina vaan!
Millaiset väliovet teillä on? Huomasin että nyt olisi saatavilla mustakromisia painikkeita/vetimiä. Mitä ajatuksia herättää?

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/8 | 

Meillä on ihan tavalliset Jeld-wen väliovet Kastelllin kautta. Jos haluaa jonkin pienen jipon oveen, niin miksipä ei mustakrominen painike....Erottuuhan se tietysti eri tavalla kuin mattasatiini, mutta se olisi sitten se juttu. Kiva, kun tulee vaihtoehtoja.

Tiinah
7/8 | 

Hei, minua kiinnostaisi myös tuo uuden verhoilupaketin hinta. Jos et halua/voi paljastaa hintaa tarkalleen, niin voitko kertoa esim. satasien tarkkuudella? Minulle tarjottiin k tuolia, mutta siihen pitäisi hankkia verhoilu uusiksi. Pohdin siis kannattaako ostaa vanha+uusi verhoilu, vai kokonaan uusi tuoli.

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram