Jatkan tätä valaisin-osastoa, nyt tuntuu, että se kiinnostaa itseäkin. Tässä valaisimia pullollaan olevassa pimeyden maassa valaisimen pitää olla tosi hyvä, että se sykähdyttää. Minulle kävi näin, kun sain Innoluxilta lähetillä syksyn uuden Pasila-kattovalaisimen kotiin. Laitettiin se kokeeksi meidän mustaan keittiöön, kun ajattelin, että valkoinen valaisin saa parhaimman huomion siellä. Muualla se sulautuisi vain valkoiseen seinän sävyyn.

Jonkun aikaa valaisinta katseltuani olen tykästynyt siihen yhä enemmän. Siinä se on se hyvä puoli, että se on periaatteessa huomaamaton, mutta silti sillä on oma luonne. Se on suunnattava, suunta valitaan asennusvaiheessa. Meillä se antaa valoa saarekkeeseen illan pimeydessä eli kasvot suuntaavat keittiön keskelle päin. Se on sympaattinen perusvalaisin, jonka suunnitteleminen ei ole todellakaan helppoa. Mitä yksinkertaisempi muoto, sen vaikeampaa on saada siitä kiinnostava. Ylimääräinen johto on meillä kieputettu lenkille, pidän sen rentoudesta.

Kuten huomaatte, meillä pidetään erilaisista valaisimista, sekä vanhoista hyviksi havaituista klassikoista että uusista, annan niille mieluusti mahdollisuuden.

Tämä viikko on kulunut alan ehdottomasti tärkeimmässä tapahtumassa Habitaressa ja Design Weekin erilaisissa tapahtumissa. Tarkkaavaiset lukijani ovat saattaneet bongata nämä valaisimet yhdeltä suunnittelemaltani osastolta Habitaressa, olen mukana myös Toimittajien Tusinan valinnoissa. Tsekkaa meidän valitsemat Vuoden Parhaat täältä.

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla