Jatkan tätä valaisin-osastoa, nyt tuntuu, että se kiinnostaa itseäkin. Tässä valaisimia pullollaan olevassa pimeyden maassa valaisimen pitää olla tosi hyvä, että se sykähdyttää. Minulle kävi näin, kun sain Innoluxilta lähetillä syksyn uuden Pasila-kattovalaisimen kotiin. Laitettiin se kokeeksi meidän mustaan keittiöön, kun ajattelin, että valkoinen valaisin saa parhaimman huomion siellä. Muualla se sulautuisi vain valkoiseen seinän sävyyn.

Jonkun aikaa valaisinta katseltuani olen tykästynyt siihen yhä enemmän. Siinä se on se hyvä puoli, että se on periaatteessa huomaamaton, mutta silti sillä on oma luonne. Se on suunnattava, suunta valitaan asennusvaiheessa. Meillä se antaa valoa saarekkeeseen illan pimeydessä eli kasvot suuntaavat keittiön keskelle päin. Se on sympaattinen perusvalaisin, jonka suunnitteleminen ei ole todellakaan helppoa. Mitä yksinkertaisempi muoto, sen vaikeampaa on saada siitä kiinnostava. Ylimääräinen johto on meillä kieputettu lenkille, pidän sen rentoudesta.

Kuten huomaatte, meillä pidetään erilaisista valaisimista, sekä vanhoista hyviksi havaituista klassikoista että uusista, annan niille mieluusti mahdollisuuden.

Tämä viikko on kulunut alan ehdottomasti tärkeimmässä tapahtumassa Habitaressa ja Design Weekin erilaisissa tapahtumissa. Tarkkaavaiset lukijani ovat saattaneet bongata nämä valaisimet yhdeltä suunnittelemaltani osastolta Habitaressa, olen mukana myös Toimittajien Tusinan valinnoissa. Tsekkaa meidän valitsemat Vuoden Parhaat täältä.

Kommentit (2)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat