Vähän samaan tapaan kuin messumatkat, myös ihan omassa kotimaassa tehtävät retket ja vierailut toimivat inspiraationa omaan työhön. 

Hävettää edes kertoa, että minulla on jäänyt kokonaan käymättä Munkkiniemessä täällä Helsingissä sijaitsevat "pyhiinvaelluskohteet" eli Alvar Aallon oma talo ja studio, vaikka olemme ennen lasten syntymää asuneet ihan lähellä näitä. Nyt kävin korjaamassa tilanteen. Pienenä potkuna toimi kollegoiden Anna Pirkolan ja Katri Kapasen tekemä juttu Residenceen kohteesta.

Aallon tai pikemmin Artekin tyyli mielletään usein vaaleaksi, takuuvarmaksi ja ehkä vähän yllätyksettömäksikin. Sitähän se ei alunperin ollut eikä varsinkaan Aallon oma talo ole.  Tämä talo oli erittäin inspiroiva niin arkkitehtuuriltaan kuin sisustukseltaankin. Ihanasti oli vanhat venetsialaiset tuolit ruokapöydän tuoleina ja eksoottisia matkamuistoja ja luonnonaarteita esillä siellä täällä. Talossa on Japanista innoituksensa saaneet liukuovet, vaikka Aalto ei koskaan Japanissa itse käynytkään.

Sisustus on ihan tätä päivää ja marokkolaismattoineen todella trendikäskin!

Täältä näet opastettujen kierrosten ajat. Kannattaa mennä itse kokemaan tunnelma, kuulemaan tarkat vuosiluvut ja tarinat. Sisäänpääsy maksaa 18 e, jos käy molemmat kohteet eli myös Studion kuten minä kävin, yhteishinta on 30 e. Laitan blogiin vielä myöhemmin kuvat Studiolta.

Kuvasin lähinnä alakertaa, jonka toisessa laidassa sijaitsevat työtilat. Yläkerrassa sijaitsevat makuuhuoneet, jotka eivät olleet ihan niin mielenkiintoiset ja herkulliset kuin alakerta. Siellä voisi ehkä vähän stailata tekstiileillä ja pikkutavaralla :) Mutta joka tapauksessa tosi inspiroiva käynti, suosittelen!

 

Kommentit (6)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat