Vähän samaan tapaan kuin messumatkat, myös ihan omassa kotimaassa tehtävät retket ja vierailut toimivat inspiraationa omaan työhön. 

Hävettää edes kertoa, että minulla on jäänyt kokonaan käymättä Munkkiniemessä täällä Helsingissä sijaitsevat "pyhiinvaelluskohteet" eli Alvar Aallon oma talo ja studio, vaikka olemme ennen lasten syntymää asuneet ihan lähellä näitä. Nyt kävin korjaamassa tilanteen. Pienenä potkuna toimi kollegoiden Anna Pirkolan ja Katri Kapasen tekemä juttu Residenceen kohteesta.

Aallon tai pikemmin Artekin tyyli mielletään usein vaaleaksi, takuuvarmaksi ja ehkä vähän yllätyksettömäksikin. Sitähän se ei alunperin ollut eikä varsinkaan Aallon oma talo ole.  Tämä talo oli erittäin inspiroiva niin arkkitehtuuriltaan kuin sisustukseltaankin. Ihanasti oli vanhat venetsialaiset tuolit ruokapöydän tuoleina ja eksoottisia matkamuistoja ja luonnonaarteita esillä siellä täällä. Talossa on Japanista innoituksensa saaneet liukuovet, vaikka Aalto ei koskaan Japanissa itse käynytkään.

Sisustus on ihan tätä päivää ja marokkolaismattoineen todella trendikäskin!

Täältä näet opastettujen kierrosten ajat. Kannattaa mennä itse kokemaan tunnelma, kuulemaan tarkat vuosiluvut ja tarinat. Sisäänpääsy maksaa 18 e, jos käy molemmat kohteet eli myös Studion kuten minä kävin, yhteishinta on 30 e. Laitan blogiin vielä myöhemmin kuvat Studiolta.

Kuvasin lähinnä alakertaa, jonka toisessa laidassa sijaitsevat työtilat. Yläkerrassa sijaitsevat makuuhuoneet, jotka eivät olleet ihan niin mielenkiintoiset ja herkulliset kuin alakerta. Siellä voisi ehkä vähän stailata tekstiileillä ja pikkutavaralla :) Mutta joka tapauksessa tosi inspiroiva käynti, suosittelen!

 

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla