Sisustuspiireissä on jo jonkin aikaa ollut trendikästä kasvattaa avokadon simenestä viherkasvi - älkää minulta kysykö miksi :D ! Päätin nyt ensimmäistä kertaa kokeilla itsekin moista hommaa.

Netistä löytyy paljon ohjeita kasvattamiseen. Kollegani Joanna Circus-blogista on tehnyt postauksen aiheesta. Tuosta postauksesta löytyy linkki myös tähän juurruttamisvaiheeseen. Perusidea on, että kuoritaan siemen, laitetaan coctail-tikut kylkiin ja siemen veteen puoleen väliin siementä, ei kokonaan. Sitten vain odotellaan!

Otin talteen kolme siementä muistoksi tuttavaperheen luona Kärsämäellä heinäkuun alussa syödystä avokadopastasta, hauska muisto siis kivasta kesäretkestä säilyy nyt näissä kasveissa tulevaisuudssakin. Kuuma ja kostea kesä taisi suosia omaa kasvatusprojektiani, juuret pamahtivat näkyviin siemenistä noin kolmessa viikossa, kun pidin niitä koko ajan ikkunan lähellä. Usein noissa saattaa viedä kuulemma kauan, puolikin vuotta. Ihan hirveän kokuttavaa seurattavaa silti! Vaihdoin vettä aina välillä, että on raikasta juotavaa. Kannattaa pitää siementä vedessä niin kauan, että varsi on noin 15-20 cm, juuret ehtivät tarpeeksi vahvoiksi.

Nyt olen laittanut siemenet multaan ja ruukkuun ja seuraan kasvua! Kuvia seuraa perässä :)

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla